Alegeri parlamentare 2020. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic știri din activitatea candidaților înscriși în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Adăugat: 1 Decembrie 2020
Ultima actualizare:1 Decembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a participat, în această dimineață, la Buzău, la un eveniment dedicat celor 775 de militari ai Regimentului 48 de Infanterie Buzău, răpuși de tifos pandemic în Primul Război Mondial.

Într-un mesaj de Ziua Națională, liderul social-democrat spune că de 1 Decembrie trebuie să ne amintim de curajul înaintașilor de a construi România și face un apel la unitate pentru depășirea momentului actual.

Marcel Ciolacu: De Ziua Națională ar trebui să ne bucurăm de tot ce este românesc. Din păcate această pandemie, extrem de prost gestonată, ne-a furat toate aceste bucurii. Trebuie să învingem acest dușman invizibil, cu care până acum s-a luptat prea puțin, cu toții. Putem îndrepta națiunea noastră din nou în direcția cea bună. Ştim cum, avem soluțiile şi avem și dorința de a ne uni din nou în jurul unui singur scop.

Marcel Ciolacu deschide lista de candidați PSD pentru Camera Deputaților în Buzău, transmite corespondenta Cristina Moise.
*

Premirul Ludovic Orban a fost prezent la manifestările dedicate Zilei de 1 Decembrie, organizate la Arcul de Triumf din capitală.

În mesajul său, șeful Guvernului spune că Ziua Națională este un bun prilej de a reflecta asupra exemplelor de unitate din istoria noastră și a sacrificiilor românilor pentru afirmarea națională.

Ludovic Orban mai declară că acest moment crucial al României poate fi depășit cu bine, dând dovadă de coeziune și maturitate socială.
*

Preşedintele PNL și candidat pentru Camera Deputaților în București, Ludovic Orban spune că negocierile pentru formarea unui viitor guvern vor avea ca bază Planul Național de Dezvoltare, pe care liberalii l-au prezentat cetățenilor.

Ludovic Orban: Primul lucru care va fi discutat în orice negociere de guvernare, din punctul nostru de vedere este Planul Național de Dezvoltare, care poate să asigure dezvoltarea accelerată și chiar saltul pe care ni-l dorim în dezvoltare pentru România. Preferința noastră este pentru o formulă de guvernare stabilă care să beneficieze de o susținere parlamentară solidă. (Declaraţie consemnată de redactorul Alina Stănuță).
*

Alianța USR PLUS organizează, în această după amiază, o nouă dezbatere online cu candidații pentru Parlament din Transilvania, care vor vorbi despre obiectivele lor în noul legislativ.

Unul din angajamentele Alianței este anularea textelor pe salariul minim.

Deputatul Claudiu Năsui spune că măsura este una de eradicare a sărăciei și se va aplica gradul.

Claudiu Năsui: Putem să gradualizăm impactul lui în două feluri, și ne trebuie un calendar de aplicare, mai întâi pe prima mie de lei sau primii 500 de lei, după care continuam până la a nu impozita întreg salariul minim și a aduce această măsură la îndeplinire. Şi al doilea mod în care poate fi aplicată, și va fi aplicată, dacă USR PLUS este la guvernare, este prin a începe cu păturile sociale care au cele mai mici salarii, deci de unde statul român oricum ia cei mai puțini bani și care au cea mai mare evaziune fiscală, muncă la negru, muncă la gri.

Claudiu Năsui candidează pentru un nou mandat de deputat în București, transmite redactorul Daniela Georgescu.
*

Partidul Mișcarea Populară are soluții pentru combaterea risipirii banului public, spune președintele formațiunii Eugen Tomac.

Una dintre acestea este organizarea unor consultări populare, dacă un împrumut angajat de autorități depășește 5% din bugetul aferent comunității.

Eugen Tomac: Vrea un primar să împrumute o sumă mai mare de 5% de cât are bugetul? Nicio problemă, să consulte cetăţenii dacă sunt de acord să se împrumute. Nu poate un primar sau un Consiliu Local, în baza unor aranjamente politice, să împrumute în mod constant comunităţile care la rându-i plătesc şi după ce pleacă primarul încă 20 de ani.

Eugen Tomac deschide lista candidaților PMP București pentru camera deputaților,  transmite reporterul Alexandra Cristea.
*

Adrian Ștef, candidatul PRO România Satu Mare pentru Senat, spune că producătorii și agricultorii din județ vor constitui o prioritate pentru el odată ceva ajunge în Parlamentul României.

Adrian Ștef: Eu cred că un ajutor masiv în acest domeniu pentru extinderea rețelelor de irigații ar fi un ajutor real pentru micii producători. Noi, de la Satu Mare, am propus să se creeze o rețea de centre de colectare - depozitare - procesare a produselor agricole. Ăsta este un sprijin real care vine în completarea sprijinului cu sistemul de irigații. Minii abatoare este un alt lucru pentru crescătorii de animale care pot să îşi valorifice mai bine carnea. (Declarație transmisă de corespondentul Sergiu Podină).Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Decembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza