RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (30 noiembrie, ora 17:00) - Realizator: Bun găsit! Sunt Alina Bordeiaşu.
La alegerile parlamentare, PMP trebuie să obţină 10% - spune președintele de onoare al formaţiunii, eurodeputatul Traian Băsescu. El adaugă că votul din 6 decembrie trebuie să fie unul masiv, pentru ca stânga să nu mai ajungă la putere.
Traian Băsescu: Dacă PNL, PMP, UDMR-ul, să spunem, nu vor face 50%, guvernul va fi PSD-USR. Ori, măcar activul PMP şi simpatizanţii PMP au obligaţia să-i invite să meargă la vot pe toţi cei pe care îi cunosc. Este nevoie nu numai de un partid liberal cu circa 30%, dar şi un PMP cu un 9-10%, pentru că altfel nu ieşim la 50%, oameni buni. (A consemnat Alexandra Cristea).
*
Ministrul finanţelor, Florin Cîţu, candidat PNL la parlamentare, s-a aflat, astăzi, în judeţul Timiş şi a discutat cu reprezentanţii mediului economic. El a anunţat o parte din măsurile financiare impuse de criza sanitară.
Florin Cîţu: Partidul Naţional Liberal nu introduce taxe. Pe partea de venituri, la şedinţa de guvern de săptămâna aceasta, vom aproba şi ordonanţa care va fundamenta introducerea facrurii electronice în România. Factura electronică va elimina evaziunea fiscală instant. Italia este ţara unde am văzut cele mai bune rezultate. Introducerea facturii electronice a dus la venituri la buget mai mari cu 2% aproape, asta înseamnă pentru noi 20 de miliarde de lei care vor veni la buget cu introducerea acestui sistem. (Declaraţie consemnată de corespondenta RRA, Alina Bujancă).
*
Ionuț Moșteanu, candidatul Alianței USR-PLUS în Argeș, susţine că vechile partide nu au făcut opoziție puternică la PSD în județele din sudul țării.
De aceea, USR PLUS vine cu o viziune diferită.
Ionuț Moșteanu: Dacă noi vom sta ca până acum, deoparte, nu se va schimba nimic în România şi le mulțumesc foarte mult colegilor mei, alături de care am construit pas cu pas în aceşti patru ani o filială puternică și am arătat pentru prima dată ce înseamnă opoziție, pentru că vechile partide doar au mârâit la PSD în județele din sudul țării, cumva, au conviețuit plăcut cu ei și i-au lăsat în pace. Ei bine, lucrul ăsta s-a terminat când noi am început să creștem filială cu filială.
*
"Pe 6 decembrie trebuie să votăm proiecte şi oameni competenţi", afirma, la Târgovişte, într-o conferinţă de presă, candidatul PSD pentru Camera Deputaţilor, Ioan Vulpescu.
Ioan Vulpescu: Noi am prezentat recent, în cadrul unei reuniuni, planul de guvernare pentru următorii patru ani. Este un plan de guvernare bine articulat pe segmentele societății, rezultat în urma deschiderii către specialiști, departamentele partidului au lucrat la elaborarea acestui plan şi eu cred că pe 6 decembrie, în primul rând trebuie să votăm proiecte şi oameni competenți care le prezintă și care le încarnează şi PSD-ul, atunci când a fost la guvernare, a demonstrat că știe să guverneze. (A consemnat Anda Ştefan).
*
Preşedintele PRO România, Victor Ponta, candidat pentru un mandat de deputat de Bucureşti, are câteva condiţii pentru a susţine viitorul executiv:
Victor Ponta: Vom susține un guvern care păstrează salariile și pensiile românilor, salvează firmele românești, dă înapoi onoarea militarilor și rezerviștilor din România, nu vinde companiile de stat și dă o speranță că ceea ce a fost bun şi s-a dezvoltat în România atât în 2004-2008, cât şi în 2012-2015 va fi salvat în perioada următoare.
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, atrage atenţia că efectele pandemiei vor fi de lungă durată.
El spune că viitorul guvern trebuie să fie preocupat de sănătatea cetăţenilor, de starea economiei şi de menţinerea locurilor de muncă.
Kelemen Hunor: /.../ viaţa noastră, vor fi de lungă durată, indiferent cine va guverna în anii care urmează. Atât în sănătate, cât și în relațiile sociale, în economie, vor fi consecințe care trebuie foarte bine văzute, trebuie tratate și trebuie să se găsească răspunsuri adecvate, rapide și bine argumentate din punct de vedere profesional și politic de către cei care vor guverna.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (30 noiembrie, ora 11:00)