Alegeri parlamentare 2020. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic știri din activitatea candidaților înscriși în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Adăugat: 25 Noiembrie 2020
Ultima actualizare:25 Noiembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Atragerea de fonduri europene se realizează și se va realiza într-un parteneriat între Guvernul PNL, autorități locale și președintele țării, declara astăzi la Sibiu, Raluca Turcan, candidat liberal pentru viitorul Legislativ.

Doar așa, spunea ea,  dezvoltarea României va merge înainte, așa cum și-a asumat PNL, prin programul de guvernare.

Raluca Turcan: De prea multe ori, aceste parteneriate - şi între Guvern și autorități locale, și între Guvern și președinte, au fost sabotate, iar ultimul an a fost o mostră cât se poate de evidentă de sabotaj al unor actori politici, împotriva unor proiecte de dezvoltare, împotriva deciziilor de sănătate publică și chiar de multe ori, împotriva românilor. (A consemnat Alexandra Cristea).
*

,,Sănătate cu prioritate“ promit candidați USR PLUS la alegerile pentru noul Parlament.

În programul de guvernare propus de ei este prevăzut un fond de un miliard de euro pentru realizarea unei infrastructuri sanitare moderne, în următorii patru ani. Banii vor veni de la bugetul de stat, din fonduri europene sau private, arată copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, propunerea de premier din partea alianței, după alegeri.

Dacian Cioloș: Avem cinci axe pe fonduri europene de unde putem mobiliza bani pentru a crea acest fond de un miliard de euro pe care vrem să îi investim atât pentru a finaliza cele trei spitale: Cluj, Iaşi și Craiova și apoi să modernizăm și spitalele județene. Avem măsuri și pentru creșterea calității managementului, dar trebuie în primul rând să ne gândim la dotare, la investiții.

Declarația a fost consemnată la evenimentul de lansare a programului de guvernare al USR PLUS, de reporterul Petruța Dinu.
*

PMP va iniţia în viitorul Parlament o lege de reformare a sistemului de sănătate. Președintele formațiunii, Eugen Tomac, primul pe lista PMP la Camera Deputaților în București, spune că este nevoie de un audit al sistemului, iar numirile managerilor de spitale trebuie depolitizate.

Eugen Tomac: O lege care se axează pe şase direcţii esențiale: pe organizare, pe finanțare, pe politica medicamentului, asistența primară, serviciile spitalicești și resursa umană - sunt direcții fundamentale unde avem nevoie de o reformă rapidă, dar aici avem nevoie de două lucruri fundamentale. Primul: să facem un audit al întregului sistem de sănătate pentru că nu există așa ceva. Şi doi: să depolitizăm numirile din sistemul public de sănătate. (A consemnat Daniela Georgescu).

*

Cristian Barbu este candidatul PRO România, Filiala Vrancea la Senat.

Formațiunea pe care o reprezintă susține ideea venitului minim garantat pentru anul viitor.

Cristian Barbu: Venitul minim garantat este primul imbold pe care partidul nostru îl arată ca fiind eficient, fără să lase pe cineva în urmă și care înseamnă asigurarea unui venit minim de 2.000 de lei pentru fiecare om, iar în condițiile în care există o familie monoparentală suma se duce la 3.500 de lei, iar dacă familia este în totalitate formată din trei persoane la 4.500 de lei. (Declarație consemnată de corespondentul RRA, Gabriel Sava).
*

Candidatul UDMR la Camera Deputaților în județul Satu Mare, Magyar Lóránd, cere să fie sprijinite întreprinderile mici și gospodăriile familiale din agricultură.

El consideră că statul favorizează marile întreprinderi agricole, iar UDMR se opune acestui principiu.

Candidatul UDMR atrage atenția că, dacă nu se va reuși un sistem de protejare pentru micile întreprinderi și gospodăriile familiale din agricultură, acestea vor dispărea, iar satele vor pierde din locuitori, precizează un comunicat primit la redacție.
*

Europarlamentarul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, s-a aflat la Târgu Mureș pentru prezentarea candidaților social-democrați din județele Mureș și Bacău.

El are reamintit sloganul PSD la aceste alegeri și anume: "Aproape de oameni!"

Dragoş Benea: Mă bucur că noi deschidem lista la Senat, la Bacău cu doamna Bianca Purcărin, iar la Mureș cu doamna Dumitrița Gliga. Totuși, sunt oameni, femei care au demonstrat în viața lor că pot face lucruri, pot influența pozitiv destine. Important e să mobilizăm oamenii să vină la vot. Sunt convins mai mult ca niciodată că de ceea ce va rezultat din alegere din 6 decembrie va depinde și viitorul acestei țări și sigur, avem și un mesaj destul de empatic: "Aproape de oameni, împreună la greu!" Nu este un slogan, ci este un crez al nostru, că în această perioadă trebuie să fim aproape de oameni, împreună să depăşim această perioadă dificilă, să revenim la viața normală. (Declarație transmisă de corespondenta RRA, Marcela German).Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Noiembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza