Alegeri parlamentare 2020. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic știri din activitatea candidaților înscriși în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Adăugat: 20 Noiembrie 2020
Ultima actualizare:20 Noiembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Astăzi sunt programate mai multe conferinţe de presă ale candidaţilor la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

În judeţele Timiş şi Teleorman vor fi întâlniri cu presa ale candidaţilor PNL, iar, la Tulcea, Organizaţia PMP va avea o conferinţă de presă - transmit corespondenţii noştri.

*
Liberalii îşi propun depăşirea crizei sanitare, iar programul de guvernare al PNL prevede vaccinarea în primul trimestru al anului viitor.
 
Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, promite inclusiv construirea a trei noi spitale regionale, la Iaşi, Cluj şi Craiova.

Nelu Tătaru: Suntem în momentul în care ne gândim să construim până în 2024 aceste trei spitale regionale. Suntem în momentul în care ne gândim ca alte 10 spitale să fie construite de la zero. Suntem în momentul în care dezvoltăm, extindem şi renovăm alte 25 de unităţi sanitare. Gândim o reformă în sănătate, o reformă care trebuie să fie din temelii. Această reformă în sănătate /pleacă/ şi de la o finanţare a sistemului de sănătate publică românesc, care prin acel buget multianual să ajungem în 2024 la 6% din PIB.
 
Nelu Tătaru deschide lista candidaţilor PNL pentru Camera Deputaţilor în Vaslui,  transmite redactorul Petruţa Dinu.
*
 
Social-democraţii critică programul de guvernare al liberalilor şi cere executivului să prezinte de urgenţă bugetul pentru anul viitor. Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, susţine că în documentul PNL nu sunt prevăzute soluţii clare pentru criza medicală şi cea economică, dar nici măsuri pentru creşterea colectării veniturilor bugetare.
 
Sorin Grindeanu: Dacă nu îşi consolidează bugetul prin creşterea colectării, atunci de unde taie? Câţi bugetari vor fi concediaţi? Din ce domenii? Cu cât vor creşte TVA-ul, pentru că în programul prezentat nu este asumat nicăieri clar că nu vor creşte taxele. Cât va fi salariul minim? Dar pensia minimă? Rămâne îngheţată? Ce se întâmplă cu tinerii din această ţară? Pentru ei PNL nu prevede nicio măsură.
 
Sorin Grindeanu candidează pentru Camera Deputaţilor în Timiş,  informează redactorul Cătălin Purcaru.
*
 
Lista de candidaţi ai USR PLUS Constanţa pentru Camera Deputaţilor Deputaţilor este deschisă de actualul deputat Stelian Ion. Între priorităţile formaţiunii în domeniul justiţiei se află eliminarea imunităţii parlamentarilor şi închiderea Secţiei Speciale pentru Infracţiuni în Justiţie.

Stelian Ion: Digitalizarea justiţiei este extrem de importantă pentru noi. Trebuie să ajungem în situaţia în care orice justiţiabil să poată să studieze propriul dosar online, pe internet, oricine să poată urmări orice proces, orice şedinţă de judecată pe internet. Acestea sunt doar câteva dintre propunerile noastre, care toate au un singur obiectiv: o Românie fără hoţie, în care dreptatea şi corectitudinea reprezintă valori esenţiale. (Declaraţie consemnată de Alexandra Cristea).
 
 
Senatorul UDMR Antal Lóránt, candidat pentru un nou mandat în judeţul Harghita, propune amânarea plăţii taxelor şi impozitelor pentru IMM până anul viitor, în luna aprilie.
 
El susţine necesitatea ca executivul să ia în calcul şi măsura unică prin care Comisia Europeană a decis să suspende limita obligatorie de 3% a deficitului bugetar, se precizează într-un comunicat.
*
 
Octavian Petric este candidatul PRO România Satu Mare pentru un nou mandat de deputat. El vorbeşte despre un proiect pentru acest judeţ, şi anume, introducerea reţelelor de gaz în zonele rurale.

Octavian Petric: Este un proiect pe care l-am început ştiind problemele cetăţenilor legate de sursa de încălzire şi îmi doresc ca cetăţenii din judeţul Satu Mare să aibă fiecare gaz în gospodărie. România în momentul de faţă are în jur de 35% din gospodării conectate la reţeaua de gaz. În parlament am reuşit să adoptăm o lege prin care am transmis către UAT-uri posibilitatea de a emite licenţe şi a organiza licitaţii pentru distribuţia de gaze. (Declaraţie transmisă de corespondentul Sergiu Podină).
*
 
Elena Băsescu se află pe lista de candidaţi ai PMP în judeţul Constanţa. Unul dintre proiectele sale îl reprezintă creşterea numărului de consumatori casnici racordaţi la reţeaua de gaze.

Elena Băsescu: Un proiect major care se cheamă "Gaze româneşti pentru toţi românii" şi propune o creştere de la 32% la 65% a numărului gospodăriilor branşate la reţeaua naţională de gaze naturale. Pentru asta este nevoie de o modificare a Ordonanţei de Guvern 114, care să permită explorarea şi exploatarea platformei din Marea Neagră. (Declaraţie consemnată de Dana Malciu, RADIO CONSTANŢA).


Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Noiembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza