Alegeri parlamentare 2020 - Știri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic știri din activitatea candidaților înscriși în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Adăugat: 11 Noiembrie 2020
Ultima actualizare:11 Noiembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

A trecut aproape o săptămână din campania pentru alegerea noilor senatori și deputați, iar partidele continuă să le prezinte alegătorilor planurile lor de guvernare care ar putea fi aplicate după alegerile parlamentare.

Social-democrații au prezentat aseară la Romexpo programul de guvernare, precum și echipa de specialiști care va aplica măsuri concrete și coerente pentru cetățeni - susține președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat spune că obiectivele viitoarei guvernări PSD vor fi sănătatea, economia și educația.

Marcel Ciolacu: Planul nostru este să protejăm pensiile. Planul nostru este să investim în dezvoltarea regională, să creăm noi locuri de muncă prin investiții în firme mici și mijlocii. Planul nostru este de a oferi asistență medicală oamenilor printr-o rețea de clinici de sănătate locală, pentru a nu pune oamenii pe drumuri zeci sau sute de kilometri pentru cel mai apropiat spital. PSD are soluții, energie și oameni capabili să pună România pe picioare în aceste vremuri de criză.

Marcel Ciolacu deschide lista de candidați PSD Buzău pentru Camera Deputaților, notează reporterul RRA Cătălin Purcaru.
*
Și liberalii pregătesc programul de guvernare, care va fi lansat cel mai probabil duminică - a anunțat liderul formațiunii, Ludovic Orban.

Premierul a adăugat că măsurile propuse de partid vizează creșterea economică, pentru a putea susține programul de investiții deja lansat.

Ludovic Orban: Este, practic, angajamentul nostru față de români că dezvoltăm România. Pentru că obiectivul nostru este acela de a asigura în următorii patru ani o dezvoltare economică fără precedent a României, cea mai mare creștere economică dintre țările Uniunii Europene, şi transformarea României într-o țară dezvoltată, cu un nivel de venit cât mai aproape de nivelul mediu al Uniunii Europene.
*

Alianța USR PLUS și-a lansat programul de guvernare sub sloganul "Revoluția bunei guvernări".

Documentul cuprinde 40 de angajamente cu măsuri concrete, printre care eliminarea pensiilor speciale, digitalizarea serviciilor publice, scrutin pentru primari în două tururi și reforma electorală sau transparența totală a cheltuielilor publice.

Propunerea USR PLUS de premier, Dacian Cioloș, a arătat că alianța reprezintă viitorul României, pentru că vechile partide au eșuat și au distrus încrederea românilor în stat și în politică:

Dacian Cioloș: Noi vă propunem o schimbare radicală a modului în care se guvernează România, și nu doar pe ghicit pe ici, pe colo. Pentru că, paradoxal, stabilitatea și predictibilitatea pe care le căutăm în aceste vremuri de criză nu pot veni decât printr-o schimbare radicală a modului în care se guvernează în România. Stabilitate, predictibilitate pentru viitor, înseamnă o schimbare a modului de abordare a guvernării.
*

Prioritățile PMP în viitorul parlament sunt o nouă lege a sănătății, un proiect prin care toate școlile din țară să fie conectate la internet gratuit, dar și o reformă instituțională.

Președintele PMP, Eugen Tomac, susține că este inadmisibil ca de doi ani legea care prevede reducerea numărului de parlamentari la 300 să fie blocată la Camera Deputaților.

El spune că ar fi un gest de responsabilitate din partea clasei politice să pună în aplicare ceea ce au decis românii prin referendum.

Eugen Tomac: Este absolut esențial să dăm un mesaj de respect față de cetățeni și de responsabilitate; bineînțeles, de atașament față de democrație, pentru că într-un stat democratic cetățenii sunt cei care decid, iar milioane de români au spus că vor maxim 300 de parlamentari.
*

ALDE și PRO România au decis recent, în cadrul unui congres comun, fuziunea celor două partide.

A fost lansat totodată programul electoral al PRO România după ce Victor Ponta a fost desemnat pentru funcția de premier.

El propune două măsuri pentru ieșirea țării din criza economică anul viitor: venitul minim de criză este prima din măsurile de sprijin pentru cetățenii cu venituri mici, dar și pentru firmele românești, afirmă liderul formațiunii, Victor Ponta.

Victor Ponta: Scopul principal este asigurarea resurselor minime pentru perioada crizei pentru fiecare român din țară sau din străinătate care se întoarce în țară. A doua măsură se numește sprijinul economic de criză şi  se adresează întreprinderilor mici și mijlocii, firmelor, majoritatea covârșitoare a acestora cu capital privat și capital românesc, evident. Există o singură condiție esențială din punctul nostru de vedere pentru toate aceste firme ca să beneficieze de sprijin, și anume să păstreze în cursul anului 2021 același număr de persoane angajate. (Declarațiile au fost consmenate de reporterul RRA Alexandra Cristea).Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Noiembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza