Alegeri parlamentare 2020. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic știri din activitatea candidaților înscriși în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Adăugat: 7 Noiembrie 2020
Ultima actualizare:7 Noiembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Rodica Nassar, candidat PSD la Camera Deputaţilor spune că social democraţii au un program de guvernare ambiţios. Rodica Nassar afirmă că PSD oferă soluţii concrete pentru toate domeniile de activitate.

Rodica Nassar: Doresc ca pe 6 decembrie, Partidul Social Democrat să fie votat de o majoritate, în aşa fel încât, miza importantă a acestor alegeri, şi anume, guvernarea ţării să ne ofere posibilitatea să preluăm guvernarea, asta cu atât mai mult cu cât programul nostru de guvernare oferă soluţii pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă în prezent România. (Declaraţie consemnată de redactorul nostru Cătălin Purcaru).
*

Una din măsurile cuprinse în programul USR Plus se referă la depolitizarea învăţământului românesc şi aşezarea copilului în centrul sistemului, desfiinţarea inspectoratelor şcolare şi transformarea directorilor de şcoli în manageri performanţi aleşi prin concurs, susţine copreşedintele alianţei, Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş: Vrem să scoatem politica din şcoală prin desfiinţarea şi reorganizarea inspectoratelor şcolare judeţene, prin organizarea de concursuri pentru directorii de şcoli, dar avem, evident, pregătit şi un nou concept educaţional. Însă, această depolitizare e necesară pentru că abia după ce avem oameni competenţi, profesionişti şi orientaţi spre performanţă, putem vorbi de creşterea eficienţei în educaţie. (Declaraţie consemnată de redactorul nostru Petruţa Dinu).

*

Actual parlamentar, Ioan Cupşa, locul trei pe lista PNL Bihor pentru Camera Deputaţilor, vorbeşte despre obiectivele liberalilor în viitorul parlament.

Ioan Cupşa: Românii sunt chemaţi la urne, sunt chemaţi să aleagă un parlament mai bun, un parlament de calitate care să sprijine Guvernul PNL. Avem nevoie de legi mai bune pentru a putea promova, a putea finanţa proiectele care ne privesc pe toţi bihorenii. Dezvoltăm Bihorul, dezvoltăm România. Încă o dată, parlament puternic, un guvern stabil şi puternic, cu guvern PNL. Avem o echipă puternică, avem o echipă deosebită, o echipă complexă, în acelaşi timp completă. ( A consemnat corespondentul nostru Stelian Radu Cacuci).
*
Din partea PRO România Octavian Petric doreşte un nou mandat de deputat în judeţul Satu Mare. El a prezentat câteva dintre obiectivele la care şi-a adus aportul direct în mandatele pe care le-a avut.

Octavian Petric: M-am bătut cel mai mult pentru proiectele de infrastructură din judeţul Satu Mare, dar şi pentru unele din Maramureş, care facilitau legăturile dintre cele două judeţe: podurile peste Someş, cele două din Municipiul Satu Mare, cel din oraşul Sein, Drumul Careiului, precum şi centura de ocolire a Municipiului Satu Mare. Ce vreau să fac în următorii patru ani? Să lupt în continuare pentru ca proiectele de infrastuctură să fie finanţate în continuare şi să demarăm alte proiecte noi. ( A consemnat corespondentul nostru Sergiu Podină).



Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Noiembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza