Alegeri locale şi regionale în Spania

Peste 35 de milioane de persoane sunt aşteptate astăzi la urne în Spania, la alegerile locale şi regionale din peste 8 mii de municipii şi 13 comunităţi autonome.

Adăugat: 24 Mai 2015
Ultima actualizare:24 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Este de aşteptat ca rezultatele să fie cunoscute înainte de miezul nopţii cu ajutorul sistemului rapid de transmitere a datelor.

Guvernul a anunţat că peste 90 de mii de agenţi din forţele de ordine şi siguranţă vor supraveghea buna desfăşurare a alegerilor de astăzi.

La scrutinul local vor vota şi cetăţenii Uniunii Europene rezidenţi în Spania, informează corespondentul RRA, în Spania.

Au fost tipărite 300 de milioane de buletine de vot pe care sunt trecute listele fiecărei formaţiuni ce se prezintă la acest scrutin.

Alegătorul introduce în plicul pe care îl primeşte la secţie listele pe care le preferă: una pentru parlamentul regional şi alta pentru consiliul local şi primar.

Românii pot vota şi ei, ca ceilalţi cetăţeni ai UE cu rezidenţa în Spania.

Dintre cei peste 460 de mii de străini care s-au înscris în registrul electoral până la 31 decembrie anul trecut, 111.646 sunt cetăţeni români.

Ei pot alege consiliul local şi primarul municipiului unde îşi au reşedinţa, dar nu pot alege şi membrii parlamentului regional.

Unul dintre aceştia, Ciprian Roman, candidează pe listele Partidului Popular pentru un loc în consiliul local din Villalbill de lângă Madrid.

Ciprian Roman spune că, dacă românii ar avea mai mult interes pentru societatea în care trăiesc, ar avea şi mai multe posibilităţi să reacţioneze atunci când ar fi ţinta atacurilor nejustificate.

Este de aşteptat ca rezultatele să fie cunoscute înainte de miezul nopţii cu ajutorul sistemului rapid de transmitere a datelor.

Guvernul a anunţat că peste 90 de mii de agenţi din forţele de ordine şi siguranţă vor supraveghea buna desfăşurare a alegerilor de astăzi.

Bugetul alegerilor se ridică la 128 milioane de euro şi va fi urmat de alegerile generale de la sfârşitul anului. Secţiile de votare sunt deschise între orele 9:00 - 20:00 ora locală.Autor:
Anamaria Damian
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza