Alegeri locale reluate în şase localități

Alegerile locale de duminică, din şase localităţi, s-au încheiat fără incidente.

Adăugat: 24 Iunie 2012
Ultima actualizare:25 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Alegerile locale de duminică,  organizate în şase localităţi din ţară, s-au încheiat fără incidente majore, potrivit corespondenţilor RRA.

De această dată, s-a înregistrat o singură sesizare de dare de mită, neconfirmată de verificările efectuate, iar într-o secţie de votare au ajuns mai multe buletine de vot fără ştampilă de control

Biroul Electoral Central a decis reluarea alegerilor în mai multe localităţi din judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Arad, Călăraşi, Constanţa şi Maramureş.

Astfel, pentru funcţia de primar vor fi organizate alegeri în localităţile Moeciu (judeţul Dâmboviţa), Răsmireşti (judeţul Teleorman) şi Târnova (judeţul Arad).

Tot pentru alegerea primarului, dar şi pentru Consiliul Local, se repetă alegerile și în localităţile Curcani (judeţul Călăraşi) şi Mangalia (judeţul Constanţa).

Tot duminică, 24 iunie, se va organiza turul doi al alegerilor și în circumscripţia Mireşu Mare din Maramureş datorită situaţiei de balotaj.

Peste 3.800 de alegători sunt aşteptaţi, duminică, la urne în comuna maramureşeană Mireşu Mare, la al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului.

La 10 iunie, primii doi candidaţi au obţinut, fiecare, acelaşi număr de voturi. 

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț, preciza, cu prilejul anunţării rezultatelor finale ale scrutinului din 10 iunie, că decizia de reluare a alegerilor a fost luată în urma analizei reclamaţiilor venite din teritoriu, care au dus la concluzia că rezultatul alegerilor a fost viciat din diferite cauze în localităţile amintite.

Dovezile depuse la dosar au fost din cele mai variate, dar toate duceau către ideea afectării rezultatului final al alegerilor. Reclamaţiile au pornit de la prelungirea votării peste ora 21.00, până la întocmirea greşită a unor procese verbale şi diferenţe foarte mici între candidaţi de primar, între două sau patru voturi. Oricum, documentaţiile vor fi afişate pe site-ul BEC integral, pentru că sunt informaţii publice”, declara purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
24 Iunie 2012
Ultima actualizare:
25 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza