Alegeri locale 2020. Tehnica votării.

Duminică 27 septembrie sunteţi aşteptaţi în secţiile de votare între orele 7.00 -21.00.

Adăugat: 4 Septembrie 2020
Ultima actualizare:4 Septembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani inclusiv în ziua votării îşi vor putea exprima opţiunea electorală în baza unui act de identitate valabil.

Alegătorii votează doar în localitatea unde îşi au domiciliul sau reşedinţa. Informaţii privind secţia de votare de care aparţineţi puteţi găsi pe internet la adresa registrulelectoral.ro.

Actul de identitate va fi prezentat operatorului de calculator al secţiei de votare pentru verificarea în sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.

După scanarea şi validarea documentului fiecare alegător va primi buletinele de vot şi ştampila.

Pentru ca votul să fie valabil ştampila de voi trebuie aplicată în patrulaterul care corespunde partidului sau candidatului independent dorit.

Buletinul de vot trebuie îndoit astfel încât pagina pe care este aplicată ştampila de control a secţiei de votare să rămână în afară şi introdus în urna corespunzătoare astfel încât să nu se deschidă.

Dacă greşiţi aplicarea ştampilei puteţi cere un nou buletin de vot dacă nu a fost introdus în urnă, primul fiind anulat. Restituiţi ştampila şi primiţi înapoi actul de identitate pe care trebuie aplicată ştampila cu menţiunea votat sau un timbru autocolant.

Alegerile din 27 septembrie se vor desfăşura cu respectarea unui set de măsuri pentru limitarea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.

Masca de protecţie va fi obligatorie atât pentru alegători, cât şi pentru organizatori.

Între membrii comisiilor de votare vor fi montate panouri despărţitoare, iar alegătorii cu simptome febrile vor fi conduşi într-o secţie de vot separată.

În cazul persoanelor internate voturile vor fi colectate cu urna specială, fiind depuse în ambalaje care să asigure securitatea biologică şi vor fi numărate separat de către personal echipat corespunzător.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Septembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza