Alegeri locale 2020. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic știri din activitatea candidaților înscriși în campania electorală pentru alegerile locale.

Adăugat: 23 Septembrie 2020
Ultima actualizare:23 Septembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În aceste ultime zile de campanie, candidaţii la alegerile locale şi susţinătorii acestora au tot mai multe acţiuni în ţară şi în capitală.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, se află în turneu de susţinere a candidaţilor partidului în judeţele Buzău, Bacău şi Iaşi.

În estul ţării, la Brăila şi Galaţi, merge liderul PNL, Ludovic Orban.

Alături de PNL, la Galaţi va fi prezent şi copreşedintele USR - PLUS Dan Barna. PNL filiala Constanţa organizează la această oră o conferinţă cu tema "Votul util". În judeţul Constanţa se va afla şi preşedintele PRO România, Victor Ponta.

În oraşul de la malul mării, candidaţii PSD Decebal Făgădău şi Felix Stroe vor susţine o conferinţă de presă. Candidaţii Partidului Puterii Umaniste Bistriţa-Năsăud vor avea şi ei o întâlnire cu presa.

În capitală, Nicuşor Dan, candidat independent la Primăria Generală, susţinut de PNL, USR şi PLUS, se va afla la sediul său de campanie pentru o nouă conferinţă, iar candidatul PSD pentru un nou mandat la sectorul 6, Gabriel Mutu, participă la redeschiderea Parcului Drumul Taberei.
*
Stelian Ion este candidatul USR - PLUS la Primăria Constanţa.

El spune că lupta împotriva corupţiei nu s-a încheiat şi a făcut un apel către cetăţeni să vină duminică la vot.

Stelian Ion: După 20 de ani, avem în sfârșit o alternativă pentru Constanța formată din oameni tineri, din oameni competenți, și aceasta este USR - PLUS. Constănțenii ne-au votat foarte mult mai ales pentru lupta pe care am dus-o constant în anii aceștia împotriva corupției. Şi fac apelul către cei care ne-au votat la europarlamentare să se mobilizeze, pentru că este în mâna noastră posibilitatea de a ne recâștiga orașul și de a câștiga aceste alegeri, eu spun în mod detașat, şi se va vedea lucrul ăsta. (A consemnat Sorin Cealera).
*
La Primăria Bistriţa, PMP merge cu Ionuţ Simionca.

El propune un nou sistem de colectare a deșeurilor.

Ionuţ Simionca: Propunerea mea este o societate municipală de colectare și ridicare a deșeurilor. De prea mult timp plătim prea mulți bani pentru aceste servicii şi de prea mult timp ne costă foarte mult pe noi, pe bistriţeni, tot ce înseamnă reciclare și colectare a deșeurilor. Încurajarea selectării deșeurilor în sistemul "colectezi mult, plătești puțin", containere îngropate cu compactoare digitale. Compania municipală de colectare poate să fie pe profit, adică pentru deșeurile menajere să nu ai de plătit, undeva în contrabalanţă: cu cât ești un cetățean mai responsabil, cu atât plătești mai puțin. (Declaraţie consemnată de corespondenta RRA Cristiana Sabău).
*
Octavian Popa, candidatul ALDE la Primăria Tulcea, vrea să refacă zonele de agrement din municipiu. Grădina Botanică este una dintre ele.

Octavian Popa: Dincolo de refacerea întregii infrastructuri, se poate amenaja acea grădină botanică, care a fost distrusă, și chiar s-ar putea extinde. Eu știu că terenul în acest moment a fost trecut în administrarea Inspectoratului, dar dacă Inspectoratul nu are forță de a o face, primăria poate să preia din nou întregul teren. Se mai poate organiza un bazin de înot, de ce nu, un parc acvatic. (A consemnat Luisa Rosetti).
*
Sighetu Marmaţiei are nevoie de investiţii în sănătate şi infrastructură, spune candidata PNL la primăria acestei localităţi, Daniela Oniţa Ivaşcu.

Daniela Oniţa Ivaşcu: Eu vin în fața dumneavoastră cu soluții pentru problemele pe care le întâmpinăm în Sighetu Marmației. Se poate să avem o infrastructură de calitate, se poate să avem un spital dotat cu tot ceea ce ne trebuie, se poate să avem investiții, și nu să fim uitați la capătul lumii. Eu cred că acest lucru îl putem face printr-o echipă extrem de credibilă pe care vă propun, în data de 27 septembrie, să-i acordați încrederea. (Declaraţie consemnată de Adrian Marchiş).
*
Președintele Consiliului Județean Galaţi, Costel Fotea, candidat PSD pentru un nou mandat,
a inaugurat un corp de clădire la Spitalul de Boli Infecţioase.

Investiţia s-a făcut cu bani de la Consiliul Judeţean şi cu bani europeni.

Costel Fotea: Îmi aduc aminte acum doi ani de zile, când am văzut cam cum arată clădirea respectivă, am luat decizia să facem o construcție nouă care să corespundă tuturor normelor europene, să respecte toate circuitele cerute de legislația în vigoare şi am mai luat o decizie, ca oamenii să aibă condiții sigure, pentru că toți suntem cetățeni europeni. Un român trebuie să beneficieze de condiții așa cum beneficiază și ceilalți din Europa. ( A consemnat Maria Măndiţă).
 Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Septembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza