Alegeri locale 2020. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic știri din activitatea candidaților înscriși în campania electorală pentru alegerile locale.

Adăugat: 18 Septembrie 2020
Ultima actualizare:18 Septembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mai este o săptămână de campanie electorală, iar candidaţii la alegerile locale şi-au intensificat acţiunile în ţară şi în capitală.

La Iaşi va ajunge co-preşedintele USR - PLUS Dan Barna, pentru a fi alături de candidaţii alianţei şi pentru a susţine o conferinţă de presă.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, se va afla în vizită în judeţul Mureş.

El va merge şi în Piaţa Cetăţii din Sighişoara, la evenimentul de prezentare a candidatului la primăria oraşului.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, se va afla în judeţele Hunedoara şi Gorj, alături de candidaţii social-democraţi.

În ţară este şi Victor Ponta, preşedinte PRO România, astăzi susţine candidaţii din Tulcea. Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, ajunge la Buzău. Prima oprire va fi în piaţa centrală.

La sediul PMP Vrancea, preşedintele partidului, Eugen Tomac, va susţine o conferinţă de presă.

PMP va avea o acţiune de campanie şi în Bucureşti, organizată de candidatul la sectorul 6, Ştefan Florescu.

Şi tot în capitală, candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL, USR şi PLUS la Primăria Generală, va avea o întâlnire cu presa.
*

La Reşiţa, Ionuţ Chisăliţă este susţinut de PSD şi PRO România la funcţia de primar.

Acesta a vorbit, într-o conferinţă de presă, despre parteneriatul cu reşiţenii.

Ionuţ Chisăliţă: Am constatat și acum în această campanie pe care noi o ducem printre oameni că problemele reale ale Reșiței și ale reșițenilor sunt altele decât cele pe care ni le-a prezentat administrația actuală reșițeană liberală. Din păcate, am constatat că cei patru ani de mandat PNL au însemnat practic doar o distanțare față de cetățenii municipiului Reșița și doar priorități pe care le au avut ei, și nu reșițenii. (Declaraţie consemnată de colegii de la Radio Reşiţa).
*
Candidatul PNL la şefia Consiliului Judeţean Maramureş este Ionel Bogdan.

În Sighetu Marmaţiei el vrea să ridice un parc industrial şi un pod nou peste râul Tisa, pentru noi oportunităţi cu Ucraina.

Ionel Bogdan: Consiliul Județean trebuie să fie acel loc unde se gândesc proiectele strategice pentru județul Maramureș. Aici, la Sighetu Marmației, noi trebuie să construim un parc industrial și logistic pe relația cu Ucraina, pentru că nu e posibil ca nimeni să nu se uite la oportunitățile pe care le avem pe această relație. Suntem exact pe graniță, așa că un al doilea proiect important pentru Sighet pe care îl voi sprijini împreună cu doamna primar este construcția unui pod nou. (A consemnat Adrian Marchiş).
*
Radu Panait este susţinut de alianţa USR - PLUS la Primăria Satu Mare.

El vine cu proiecte pe termen mediu şi lung.

Radu Panait: Primul lucru care îl vom face vor fi proiectele mici, de care sătmărenii au nevoie într-un termen relativ scurt și, pe termen lung, vom avea diverse proiecte pe zona de educație, în care să ne dezvoltăm, să avem ceva de oferit pe piața muncii, ceva care să aducă cu adevărat un venit peste media municipiului sau chiar undeva în zona de sus a mediei naționale, pentru a crește PIB-ul localității, să susţinem interesul marilor investitori ca ei să vină să își deschidă puncte de lucru în Satu Mare. (A consemnat Sergiu Podină).
*
Din partea ALDE, la Primăria comunei Frăteşti de Giurgiu candidează Gabriel Pană.

El spunea, într-o conferinţă de presă, că s-a născut şi a crescut aici şi cunoaşte bine problemele localităţii.

Gabriel Pană: Am datoria față de comunitate să ajut la îndeplinirea obiectivelor comune care, odată atinse, vor duce la îmbunătăţirea calității vieții noastre, a tuturor. Consider că fiecare cetățean trebuie să se implice activ în comunitate, acesta fiind motivul pentru care am ales să candidez la funcția de primar, pentru a-mi aduce contribuția la transformarea comunei Frătești într-un etalon privind standard de viață și buna (Declaraţie consemnată de corespondentul RRA Emil Talianu).
*
Un proiect inedit pentru Oradea propune candidatul UDMR lA Primăria acestui municipiu, Cseke Attila.

Este vorba despre construirea unui cartier de clădiri pasive din punct de vedere energetic.

Cseke Attila: Noi propunem construirea unui cartier de clădiri pasive. Fațada trebuie să fie așa cum va fi în proiect, ca să avem un stil arhitectural unic, iar, pe de altă parte, caracterul de clădiri pasive ecologice nu se poate schimba. Acest cartier ar include clădiri, case, inclusiv apartamente de serviciu pentru tineri specialiști. Am gândit și primul cartier Smart sau primul cartier deștept, cu tehnologie de vârf. În alte părți sau în Occident sunt orașe de acest gen. (A consemnat Stelian Radu Cacuci).Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Septembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza