Alegeri locale 2020. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic știri din activitatea candidaților înscriși în campania electorală pentru alegerile locale.

Adăugat: 17 Septembrie 2020
Ultima actualizare:17 Septembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Candidații la alegerile locale au astăzi acțiuni de companie în țară.

În județele Caraș-Severin și Timiș ajunge președintele PSD Marcel Ciolacu pentru a susține candidații partidului.

Ludovic Orban, liderul PNL, va merge la Constanța pentru a participa la lansarea candidaților pentru primării, consilii locale și județene.

Candidatul UDMR la primăria Oradea, Cseke Attila, are o conferință de presă. Şi candidatul USR PLUS la primăria Brăila, Mihai Isvoranu, se întâlnește cu presa pentru a îşi prezenta obiectivele.
*
Orașul Ștei din județul Bihor are o bogăție insuficient valorificată: apa termală, spune candidatul PSD la primăria acestui oraș Florin Fiț,  care speră să câștige mandatul de primar pentru a acționa în acest sens.

Florin Fiț: Pentru orașul Ștei considerăm prioritar un studiu geologic privitor la apa termală. Deocamdată avem două foraje care din punctul nostru de vedere sunt compromise și trebuie neapărat întocmit un studiu geologic de specialitate, în urma căruia vom licita o firmă de foraj care va ști exact unde și cât să se foreze pentru apa termală care ulterior poate fi folosită, inclusiv, la încălzirea termală a orașului. (A consemnat Stelian Radu Cacuci).
*

După trei mandate de edil al municipiului Oradea, Ilie Bolojan candidează acum la șefia Consiliului Județean din partea PNL.

El a reprezentat într-o conferință de presă viziunea sa despre dezvoltarea economică a judeţului.

Ilie Bolojan: La distanţe mai mari de 50 km de Oradea posibilitatea de navetă este problematică. În momentul care stai mai mult de o oră într-un autobuz care te duce la Oradea sau te costă deja dacă vii cu mașina personală destul de mult transportul, toate studiile arată că naveta devine descurajantă. Prin urmare, soluția nu este să îi colectăm pe oameni din aceste zone ,ci în jurul acestor orașe să ducem locuri de muncă, dar pentru aceasta trebuie să facem parcuri industriale lângă aceste orașe, deci la distanțe mai mari de 50 de km de Oradea.
*

Candidatul UDMR la primăria Oradea este Cseke Attila.

El vine cu o propunere pentru organizarea învățământului remedial, destinate elevilor mai slabi la învățătură sau cu probleme de sănătate.

Cseke Attila: Noi propunem ca orașul să înfiinţeze o fundație în domeniul învățământului, care să se ocupe de acest învățământ /remedial/, în parteneriat cu pedagogii, să existe o monitorizare sistemică pentru identificarea elevilor rămaşi în urmă la învățătură și să nu lăsăm totul în cârca părinților. Această perioadă include și o consiliere de orientare spre direcții de învățământ.
*

Partidul Oamenilor Liberi vine la Oradea cu o viziune diferită de dezvoltare.

Mircea Jacan, candidatul acestei formațiuni la primăria orașului, pune în centru oamenii și bunăstarea orădenilor.

Mircea Jacan: Partidul Oamenilor Liberi consideră că prioritatea orașului sunt oamenii. Nu poate să existe un oraș fără oameni, și de aceea toate proiectele pe care le gândim pornesc de la oameni și pentru oameni. De pildă, democrația locală trebuie dezvoltată prin participarea și încurajarea cetățenilor să ia parte la dezbaterile publice, să îşi spună părerea, să își exprime opiniile despre proiectele primăriei, să fie parteneri ai primăriei.

Partidul Oamenilor Liberi a fost înființat în anul 2015 la Târgu Mureș și pledează pentru dezvoltarea acestui municipiu, dar și a altor zone din Transilvania.
*

Nicolae Marin este candidatul PRO România la șefia Consiliului Județean Galați și speră să câștige alegerile cu o campanie pozitivă.

Nicolae Marin: Mi-am propus să facem o campanie curată, o campanie pro. Vreau să invităm toți gălățenii să voteze pro, să nu mai voteze împotrivă, pentru că în ultimii 30 de ani au fost încurajați la ceartă, la dușmănie și întotdeauna li s-au spus să voteze împotriva cuiva. Ori de această dată echipa PRO România propune o campanie pro-dezvoltare, o campanie pro-sănătate, o campanie pro-educație, democrație și o campanie pro-Europa. (Declarație consemnată de corespondenta RRA Maria Măndiță).
*

Ștefana Roman are ca obiectiv de bază creșterea calității vieții mureșenilor și spune că va acționa pentru atingerea acestei ținte.

Ea candidează din partea USR PLUS la primăria Târgu Mureș.

Ștefana Roman: Eu mi-am început cariera politică din aceleași motive pentru care astăzi tinerii nu merg la vot. Nu m-am regăsit în niciun candidat, nu m-am simțit reprezentată, ceea ce m-a făcut să mă gândesc la cei din generația mea, la nevoile noastre, la ceea ce ne dorim noi pentru România. De ce să votați USR PLUS? Pentru că toți candidații pe care îi cunosc sunt oameni obișnuiți, care vor crea o schimbare de paradigmă, vor produce transformarea clasei politice atât de mult așteptată. (Declarație consemnată de Marcela German).Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Septembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza