Alegeri locale 2020. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic știri din activitatea candidaților înscriși în campania electorală pentru alegerile locale.

Adăugat: 16 Septembrie 2020
Ultima actualizare:16 Septembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În ţară, preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, va ajunge în judeţul Argeş, pentru a participa la lansarea candidaţilor fomaţiunii.
*
Realizator: Liderul PSD, Marcel Ciolacu, se va afla în judeţul Dâmboviţa, alături de candidaţii social-democraţi, şi va susţine o conferinţă de presă la Târgovişte. PSD are programate conferinţe şi la Sibiu, Galaţi şi Satu Mare.
*
Realizator: În Bucureşti, preşedintele USR, Dan Barna, şi candidata Alianţei la Sectorul 1, Clotilde Armand, susţin o conferinţă de presă.
*
Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, candidat la Primăria Capitalei, propune o soluţie inedită pentru încălzirea din Bucureşti: subvenţionarea cetăţenilor pentru achiziţionarea de centrale termice de apartament sau de bloc.

Călin Popescu-Tăriceanu: Un miliard de euro ar presupune înlocuirea întregului sistem de conducte magistral. Propunerea pe care o fac se deosebeşte, aş spune, diametral de soluţiile pe care le preconizează contracadidaţii mei, şi anume, din suma de 3 până la 4 miliarde de euro se pot acorda subvenţii pentru instalarea de centrale de apartament sau centrale de bloc, care vor permite fiecărui cetăţean să aibăapă caldă şi căldură când doreşte el şi nu când doreşte RADET-UL. (A consemnat Alexandra Cristea).
*
Candidatul PMP la Primăria Bucureştiului este Traian Băsescu.

În opinia sa, pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor trebuie reduse distanţele pe care le parcurge agentul termic de la CET-uri până în locuinţe. Acesta este un punct din programul său electoral.

Traian Băsescu: Soluţia este montarea unei centrale în co-generare, o centrală mică de 110 MW, în nordul oraşului. O altă soluţie este să ducem o conductă de-a lungul Dâmboviţei, de la CET Grozăveşti la CET Sud, ar fi o operaţiune infinit mai ieftină decât înlocuirea celor 930 de km de magistrală principală pe care îi are RADET. (Declaraţie consemnată de Iulia Gherman).
*

Investiţiile în educaţie, mediu şi locuri de muncă sunt obiective ale candidatului USR-PLUS la Primăria Sectorului 4, Simona Spătaru.

Ea susţine că pentru toate acestea pot fi utilizaţi bani europeni.

Simona Spătaru: Am fost întrebată în mod serios de oameni pe stradă dacă eu chiar voi fi în stare să fac aceste lucruri. Le-am spus că voi face, fiindcă pe mine nu mă ţine nimeni, nu am sfori. De peste 30 de ani mi se spune că noi nu contăm, că oricum alţii vor face jocurile, că votul nostru nu contează. 27 septembrie însă nu este doar despre programe, doar despre discursuri, eu cred că este vorba despre oamenii care îşi iau viaţa în propriile mâini. Pe 27 septembrie, ne vedem la vot!
*

Sectorul 5 este mult mai verde - susţine chiar actualul edil, Daniel Florea, candidat pentru un nou mandat din partea PSD.

El i-a îndemnat pe bucureşteni să-şi amintească de felul în care arăta sectorul cu 4 ani în urmă.

Daniel Florea: Dacă vă aduceţi aminte, în 2016, dacă voiai să te duci pe Calea Rahovei, Şoseaua Alexandriei, n-aveai pe unde, pentru că erau foarte multe maşini parcate alandala, cum se circulă în condiţii foarte bune încolo. Aduceţi-vă aminte cum arătau zonele din jurul Palatului Parlamentului, de la Marriott, pe Panduri, pe Tudor Vladimirescu, pe 13 Septembrie, pe Trafic Greu, duceţi-vă acum şi comparaţi-le. Eu cred că zona de la Marriott este cea mai frumoasă şi mai verde din Bucureşti. (Declaraţie consemnată de colegii de la Bucureşti FM).
*

Pentru un mandat de primar al Sectorului 5 din Bucureşti candidează din partea PNL Cristian Băcanu, despre care preşedintele filialei, Violeta Alexandru, spune că vine cu un program serios, inclusiv pentru mediul de afaceri.

Violeta Alexandru: Aerul a devenit irespirabil pentru mediul de afaceri în Sectorul 5. Tot ceea ce ştim despre Sectorul 5 este că trebuie să ştii pe cineva ca să poţi să dezvolţi afaceri, or, nicio firmă serioasă, nicio firmă care s-a construit pe corectitudine, nu vrea să facă niciun business în Sectorul 5. Aceste lucruri trebuie să se schimbe radical. Sectorul 5 are o nevoie evidentă de oameni de afaceri care să aibă în Primărie un partener, de oameni de afaceri care să vadă un viitor pentru acest sector. În acest moment, nu-l văd.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Septembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza