Alegeri locale 2020. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic știri din activitatea candidaților înscriși în campania electorală pentru alegerile locale.

Adăugat: 14 Septembrie 2020
Ultima actualizare:14 Septembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În Capitală tinerii din USR și PLUS vor organiza în Parcul Tineretului o conferință cu tema "Tinerii României -  între stigmă şi neșansă la început de an școlar".

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu, va susține o conferință de presă.

În țară, Ionuț Pucheanu, candidatul PSD la Primăria Galați, inaugurează prima parcare supraetajată din municipiu, iar candidații Pro România din județul Dâmbovița susțin o conferință de presă.

*
Candidatul Alianţei USR-PLUS la Primăria Constanța este Stelian Ion.

El a declarat că timp de 20 de ani orașul a fost greșit administrat și a transmis un mesaj pentru constănțeni.

Stelian Ion: După 20 de ani mai sunt 15 zile în care ne concentrăm eforturile pentru a transmite mesajul către constănţeni că, în sfârșit, avem ocazia să schimbăm radical în bine lucrurile în Constanța. Ne-am născut și am crescut în acest oraș, e vorba nu de candidatura mea, e vorba de o întreagă generație de tineri care își doresc în primul rând să rămână cu familiile aici, să trăiască decent și normal în acest oraș și să ofere un viitor copiilor lor.
*
Cseke Attila, candidat UDMR la Primăria Oradea, crede că sportul este esențial pentru sănătate și de aceea dorește să dezvolte sporturile cu tradiție în municipiu.

Cseke Attila: Noi propunem organizarea într-adevăr a unui club multisportiv municipal prin dezvoltarea actualului CSM și cu dezvoltarea infrastructurii și resursei umane, să reînviem unele sporturi care au fost de prestigiu în Oradea, dar care astăzi nu mai există. Mă refer aici la atletism, la scrimă, la șah, la box, și credem că trebuie să avem o deschidere și față de tineri și propunem ca în Clubul Sportiv Municipal să înființăm și secții de skateboarding BMX și Mountain Bike. (A consemnat Stelian Radu Cacuci).
*
Străzile, aleile pentru pietoni și curățenia sunt importante pentru candidatul Pro România la funcția de edil al municipiului Târgu-Mureș, Claudiu Maior.

Claudiu Maior: Vom face aşa cum am spus, administrație în stradă. Atunci când vorbeşti de Târgu-Mureș vorbeşti străzi, alei pietonale, poduri peste Mureş, vorbeşti de drum de legătură, vorbești de 130 de milioane de euro, bani care astăzi sunt semnaţi cu fonduri de la Uniunea Europeană, fonduri pe care le vom atrage și le vom finaliza. Noi vom avea o campanie pozitivă, împreună români și maghiari. (Declaraţie consemnată de Marcela German).
*
La Primăria Târgu-Mureș candidează și Marius Pașcan din partea PMP.

El susține că zona metropolitană trebuie să se dezvolte, trebuie să existe o colaborare cu localitățile vecine și trebuie create proiecte cu bani europeni.

Marius Paşcan: Eu cred că orașul se îndreaptă într-o direcţie greşită. Cred că nu are cârmă, că este într-o vrie, în acest moment, şi este nevoie de implicare a celor cu bună credință și care știu ce trebuie făcut ca să îl restabilizezi și într-un termen foarte scurt să readuci ceea ce așteaptă cetățenii acestui municipiu, un pic de mai bine.

Ţinta PMP este să devină al treilea partid ca număr de aleși locali.

*
Imaginea municipiului Suceava din timpul pandemiei trebuie reabilitată,  este de părere candidatul PSD la șefia Consiliului Județean Mirela Adomnicăi.

De asemenea, ea spune că trebuie revizuită strategia în privința dezvoltării județului Suceava.

Mirela Adomnicăi: Umăr la umăr un proiect de reabilitare a imaginii judeţului, pentru că, vrem sau nu vrem să recunoaștem, încă mai suportăm consecințele acestei carantine instituite la nivel național; iar a doua măsură înseamnă acea strategie pe care noi o avem acuma la nivelul județului Suceava viabilă și urmăribilă, monitorizabilă permanent, astfel încât să putem informa și succevenii și implica și societatea civilă care din păcate până acum nu şi-a făcut vocea auzită. (A consemnat Mihaela Buculei).
*
Cristinel Pavel candidează susținut de PNL la șefia Consiliului Județean Mehedinți.

Pentru el modernizarea Spitalului Județean din Drobeta-Turnu Severin, atragerea de fonduri europene și realizarea de investiții sunt cele mai importante obiective.

Cristinel Pavel: Este strigător la cer să nu avem un spital judeţean modern, în care mehedințenii să vină să se trateze în mod corespunzător, copiii şi nepoţii noştri trebuie să aibă un viitor acasă, nu la București, nu la Timișoara sau în străinătate; investițiile și atragerea de fonduri europene vor fi prioritare pentru mine. (Declarație consemnată de Mihai Bădescu).

 Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Septembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza