Alegeri locale 2020. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic știri din activitatea candidaților înscriși în campania electorală pentru alegerile locale.

Adăugat: 8 Septembrie 2020
Ultima actualizare:8 Septembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În Bucureşti, organizaţia PNL are programată în această seară la sediul central o dezbatere publică pe teme de actualitate din domeniul sănătății.

La dezbatere participă alături de candidaţii PNL la sectoarele Capitalei, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, și reprezentanți din domeniu.

În ţară, la Brăila, este programată o conferinţă de presă a preşedintelui USR, Dan Barna, dar şi una a candidaţilor PNL în judeţ.

Candidatul PNL pentru un nou mandat la primăria Timişoarei, Nicolae Robu, va susţine o conferinţă de presă, iar după-amiază, în fața Palatului Baroc din Piața Unirii, va fi lansat programul de guvernare locală "Timișul, la nivel european", în prezenţa candidatului PNL Timiș la președinția Consiliului Județean, Alin Nica.

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, se află astăzi în turneu electoral în judeţele Iaşi şi Botoşani. Are programată o conferinţă de presă şi va participa la reuniunea judeţeană a candidaţilor formaţiunii în Botoşani, transmit corespondenţii noştri.

Strategia UDMR pentru municipiul Satu Mare vizează sistemul educațional, zonele verzi, spațiile de joacă și dezvoltarea economică a oraşului.

Maskulik Csaba, candidat pe lista de consilieri locali UDMR, doreşte ca echipa Uniunii să continue proiectele pentru sătmăreni.

Maskulik Csaba: Vom continua acel program de reabilitare a străzilor și trotuarelor. Dorim să introducem acele elemente Smart despre care se vorbește de ani de zile și sperăm ca să ajungă și în Satu Mare. Vom construi cele două parcări etajate în centru. Vom continua extinderea şi modernizarea reţelei de apă-canal prin programul I.I.D., vom continua extinderea sistemului de iluminat pe bază de led, vom continua investiţiile în sistemul educaţional.

Pentru Primăria Municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor doreşte să obţină un nou mandat din partea UDMR, transmite corespondentul RRA, Sergiu Podină.

*

La Primăria Municipiului Constanţa, din partea Alianţei USR-PLUS, candidează Stelian Ion.

El spune că va fi un primar eficient şi dinamic.

Stelian Ion: Am fost cel mai dinamic parlamentar dintre toți parlamentarii de Constanța. Da, așa voi fi și ca primar, voi fi un primar dinamic, eficient. Avem alătură echipă puternică, noi oferim o alternativă reală pentru schimbare în Constanța. E o echipă tânără, competentă, cu care vor schimba efectiv destinul acestui oraș. (Declaraţie consemnată de corespondentul RRA Sorin Cealera).

*
Turismul ar putea fi pentru orașul Oradea o importantă sursă de venituri, consideră Mircea Jacan, candidat pentru funcția de primar al municipiului din partea Partidului Oamenilor Liberi.

El susţine că cetatea medievală, de interes pentru vizitatori, nu a fost valorificată corespunzător de către actuala administrație locală.

Mircea Jacan: Turismul este o prioritate a dezvoltării economice, dar măsurile trebuie să fie în concordanță cu situația orașului și cu principiile de dezvoltare sustenabilă. De exemplu, Cetatea Oradea este un obiectiv important al orașului, care trebuie dezvoltată prin activități permanente care să se desfășoare în cetate, în primul rând printr-o conducere eficientă și de specialitate a acesteia. (A consemnat corespondentul RRA Stelian-Radu Cacuci).

*
Gheorghe Flutur este candidatul propus de PNL pentru preşedinţia Consiliului Județean Suceava.

El a transmis un mesaj către suceveni.

Gheorghe Flutur: Am petrecut multe lucruri împreună. Doresc din tot sufletul meu aducerea la normalitate a Sucevei, după greaua încercare din pandemie. Am făcut împreună cu dumneavoastră multe lucruri bune pentru modernizarea acestui județ. Vin cu experiență, cu hotărâre, cu energie, cu bună credință, cu frică de Dumnezeu să ajut județul meu drag, Bucovina mea dragă. (A consemnat corespondenta RRA Mihaela Buculei).

*
PSD Dâmboviţa îl propune pe Emanuel Spătaru, actualul primar al comunei Răzvad, candidat pentru un nou mandat.

El vorbeşte despre proiectele realizate în ultimii patru ani.

Emanuel Spătaru: Pentru noi, sincer, vreau să vorbească faptele. Au fost patru ani grei, patru ani în care ne-am propus să facem foarte multe lucruri, patru ani în care am venit cu o platformă-program extrem de îndrăzneață și pe care Dumnezeu ne-a ajutat să o ducem la bun sfârșit și pe care am punctat-o în întregime. Un singur punct din cele 25 pe care le promiteam acum patru ani oamenilor nu am reușit să îl atingem, însă este pe masa de lucru și îl rezolvăm și pe acela, și aici vorbim de o problemă a câinilor comunitari. (A consemnat corespondenta RRA Anda Ştefan).Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Septembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza