Alegeri locale 2020. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic știri din activitatea candidaților înscriși în campania electorală pentru alegerile locale.

Adăugat: 2 Septembrie 2020
Ultima actualizare:2 Septembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Candidaţii înscrişi în cursa din 27 septembrie continuă şi astăzi prezentarea programelor electorale.

În Bucureşti, Restart România îşi lansează de la ora 13 candidaţii pentru primăriile sectoarelor 1, 2 şi 6.

Ei sunt: Ciceu Ciprian, Iordache Cătălin şi Alexandra Gheorghe Iovu. Candidaţi ai PRO România Galaţi îşi prezintă, de la ora 13, proiectele în cadrul unei conferinţe de presă la care participă şi liderul formaţiunii Victor Ponta.

Iar de la ora 17 va avea loc lansarea programului de candidatură pentru funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean Galaţi al reprezentantului PNL, George Stângă.

La eveniment sunt aşteptaţi: europarlamentarul Rareş Bogdan şi vicepremierul Raluca Turcan.

***

La Timişoara sunt 15 candidaţi înscrişi în cursa pentru primărie. Actualul primar, Nicolae Robu, candidează din partea PNL pentru un nou mandat şi îşi propune să continue proiectele privind modernizarea mijloacelor de transport în comun.

Nicolae Robu: Sumele pe care le-am cheltuit pentru modernizarea parcului, Societăţii de Transport Public sunt mai mari decât oricând în istorie. Deci 30 de tramvaie Armonia, 20 de minibuze. Apoi, achitarea tuturor trolebuzelor şi autobuzelor care au fost contractate. Toate acestea au fost suportate de la bugetul local în anii de când eu sunt primar.

***

Un nou început pentru Timişoara este unul dintre sloganele de campanie alese de candidatul alianţei USR-PLUS la primăria municipiului, Dominic Fritz.

Programul său electoral 'Revoluţia bunei guvernări' propune respect, diversitate şi responsabilitate.

Dominic Fritz: Revoluţia până la urmă va începe nu doar în primărie ci cu fiecare dintre noi, va începe defapt cu votul fiecărui dintre noi. Sunt încrezător că vom câştiga aceste alegeri pentru că timişorenii au ajuns din nou în acel punct în care vor mai mult iar punctul în care timişorenii au vrut mai mullt a fost întotdeauna punctul de început al unei revoluţii. Acesta, acum, aici este punctul în care începe la Timişoara revoluţia bunei guvernări. (Declaraţii consemnate de corespondenta RRA, Alina Bujancă).

***

Localitatea Vişineşti din judeţul Dâmboviţa are aproximativ 2.000 de locuitori şi este administrată din 2012 de social-democratul Nicolae Stoica, care îşi doreşte să obţină un nou mandat sub sigla aceluiaşi partid, în urma alegerilor din 27 septembrie.

El a organizat o conferinţă de presă pentru o trecere în revistă a realizărilor şi proiectelor viitoare.

Nicolae Stoica: Avem multe proiecte de dezvoltare a localităţii, cu toate datoriile, cu conturile blocate, cu drumurile rupte, am reuşit, am refăcut drumurile, am atras fonduri europene şi în cei opt ani de zile de mandat am adus în comuna Vişineşti /.../ cu o valoare de peste 250 de miliarde. Am de gând să dezvolt comuna, ca şi copiii cetăţenilor din localitate să se întoarcă înapoi, să muncim, să dezvoltăm acea comună. (A consemnat corespondenta noastră Anda Ştefan).

***

Kereskenyi Gabor candidează din partea UDMR pentru un nou mandat la Primăria Municipiului Satu Mare.

Fondurile europene rămâne o prioritate pentru actualul edil pentru că, spune el, din 2016 şi până în prezent a reuşit să obţină 22 de proiecte în valoare de peste două milioane de lei.

Kereskenyi Gabor: Am achiziţionat deza 17 autobuze hibrid, am demarat construcţia terminalului Judeţean, am câştigat proiecte pentru reţeaua de piste de biciclete, în curând vom începe execuţia reabilitării zonei degradate public. Am început deja reabilitarea zonei /.../, am depus proiectele pentru reabilitarea termică a blocurilor şi am câştigat proiecte pe fonduri europene pentru dezvoltarea sistemului de supraveghere video pentru oraşul nostru. (Declaraţie consemnată de Sergiu Podină).

***

Partidul Pro-România este reprezentată în cursa pentru funcţia de primar al municipiului Târgu Mureş de Claudiu Maior.

El îşi propune o campanie pozitivă şi proiecte cu bani europeni.

Claudiu Maior: Vom face aşa cum am spus, administraţie din stradă. Atunci când vorbeşti de Târgu Mureş vorbeşti de străzi, alei pietonale, poduri peste Mureş, vorbeşte de drum de legătură, vorbeşti de 130 de milioane de euro bani care astăzi sunt semnaţi cu fondul de la Uniunea Europeană, fonduri pe care le vom atrage şi le vom finaliza. Noi vom avea o campanie pozitivă, împreună români şi maghiari. (A consemnat corespondenta noastră Marcela German).Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Septembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza