Alegeri locale 2020. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic știri din activitatea candidaților înscriși în campania electorală pentru alegerile locale.

Adăugat: 31 August 2020
Ultima actualizare:31 August 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Actualul edil al Sectorului 3, Robert Negoiţă, îşi doreşte un nou mandat la Primărie, din partea Partidului PRO România.

El susţine că va lăsa faptele să vorbească în locul său şi le propune bucureştenilor o alternativă:

Robert Negoiţă: Primăria nu se conduce de la televizor. Primăria se conduce cu implicare, cu muncă, cu fapte, cu rezultate. Trebuie, până la urmă, să ne propunem să fim predictibili, trebuie să ne propunem să avem un anumit nivel de stabilitate. Aşa că indiferent în ce condiţii, atâta vreme cât ne dorim să fim lideri, trebuie să găsim soluţii. (A consemnat redactorul RRA, Iulia Gherman).

***

Pentru Primăria Sectorului 3, candidează din partea ALDE, Bogdan Brătianu.

El le propune cetăţenilor o administraţie 100% liberală:

Bogdan Brătianu: Vom încuraja afacerile în sector şi investiţiile în sector, pentru că avem /platforma Republica/ poate oricând să fie transformată într-un hub de afaceri, lucru pe care îl voi face. O administraţie liberală, pentru că va fi deschisă către parteneriatele publice, către parteneriatele cu instituţiile de utilitate publică, către parteneriatele cu cetăţeanul, pentru că implicarea cetăţeanului în viaţa comunităţii este un aspect foarte important. Voi încerca să reclădesc încrederea oamenilor. (Declaraţie consemnată de Petruţa Dinu).

***
Aurelian Bădulescu este candidatul PSD pentru Primăria Sectorului 3.

Printre proiectele sale se numără dezvoltarea infrastructurii în anumite cartiere:

Aurelian Bădulescu: Nu va mai fi ca pe vremea lui Ceauşescu, în centru să călcăm pe marmură, cu borduri de granit, iar în cartiere ca 23 August, Bobocica să fie tributare secolului XX. Cred că împreună cu această echipă vom reuşi să integrăm Planul de Mobilitate Urbană, să racordăm şi zonele de care am vorbit la egalitate de şanse şi de tratament, din punct de vedere al infrastructurii sociale. (A consemnat redactorul RRA, Cătălin Purcaru).

***

Candidatul PNL-USR PLUS, pentru Primăria Sectorului 3, Adrian Moraru, susţine că dreapta este pregătită pentru o mai bună guvernare a Capitalei, prin proiecte realiste şi transparenţă în utilizarea banului public:

Adrian Moraru: Nu avem nimic de a face cu această gaşcă care înseamnă incompetenţă, minciună, nepotism. Toate aceste lucruri, presărate cu foarte multe pomeni electorale, ca să ascundă de fapt problemele reale ale Bucureştiului, care sunt traficul, poluarea, sănătatea. Putem să facem aceste lucruri mult mai bine, avem programe foarte clare, avem soluţii, avem foarte clar şi ştim unde sunt banii resipiţi de această administraţie. (A consemnat redactorul Alina Bordeiaşu).

***

Candidatul independent la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, susţinut de USR PLUS şi PNL, a dat startul campaniei electorale în Piaţa Victoriei.

El a precizat că a dorit să fie alături de voluntarii care au muncit în această pre-campanie.

Nicuşor Dan: E foarte important efortul pe care îl fac, pentru că ei trebuie prin discuţii de la om la om să întoarcă minciunile pe care pe banii noştri, primarii PSD le-au spus. De exemplu miliardul de euro pe fonduri europene, minciună neruşinată, când ei nu au fost în stare să atragă un ban pe proiecte noi pe care le-au propus. Am ales special Piaţa Victoriei, pentru că mult timp oamenii au strigat aici că Piaţa Victoriei este zonă liberă de PSD şi noi vrem să scăpăm Bucureştiul de administraţia PSD. (A consemnat redactorul RRA, Andrei Şerban).

***

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, a decis să intre în lupta pentru Primăria Capitalei din partea Partidului Mişcarea Populară.

Programul său electoral prevede între altele construirea cu fonduri europene a unei fabrici de procesare a gunoiului.

Trăian Băsescu: Soluţia este cea pe care ne-o dă Uniunea Europeană, ecologizare. Este vorba de construcţia unei fabrici de procesare a gunoiului, care pe de o parte recuperează ce este de recuperat: plastic, sticlă, hârtie, carton, care merg în proces de reciclare, iar cu acel compost care rezultă facem energie electrică. Dacă Bucureştiul nu face acest proiect, viaţa va deveni imposibilă. (A consemnat redactorul RRA, Alexandra Cristea).Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 August 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza