Alegeri locale 2020. Ştiri electorale

Alegerile locale vor avea loc în 27 septembrie când se vor alege noii primari, consilieri locali și consilieri județeni din toate localitățile și județele din România.

Adăugat: 31 August 2020
Ultima actualizare:31 August 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Campania electorală a început de trei zile și se încheie în 26 septembrie.

Mihaela Natea este candidata Partidului Mișcarea Populară la funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș.

Ea își propune atragerea de fonduri europene pentru proiectele de infrastructură rutieră.

Mihaela Natea: Atât la nivelul managementului județean, dar și prin susținerea forțelor politice locale care trebuie să-și dea mâna câteodată pe proiectele prioritare, trebuie să accesăm fonduri și să le aplicăm pentru dezvoltarea județului. A doua problemă este legată de modul în care știm să beneficiem de oportunitățile care sunt în fața noastră. Avem transport feroviar și avem transport aerian.

***

Sănătatea cetățenilor constituie o prioritate pentru actualul președinte al Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

El candidează din partea PSD pentru un nou mandat.

Costel Fotea: De la Iași la București suntem cel mai mare centru medical. Galațiul are facultate de medicină și trebuie să dezvoltăm acest domeniu. Vă dau un exemplu: după ce am deschis Secția de Radioterapie, zilnic sunt peste 60 de oameni tratați de cancer, din Vaslui, din Vrancea, Brăila, Tulcea și chiar Buzău și vrem să dezvoltăm medicina gălățeană. Avem potențial, avem oameni, avem profesioniști și trebuie să ne axăm pe medicină.

În prezent, PSD Galați are 15 consilieri județeni din totalul de 35 , ne-a transmis reporterul RRA, Maria Măndița.

***

Candidatul liberal la Primăria Slobozia, Dragoș Soare, crede că PNL are prima șansă la alegerile locale din 27 septembrie.

Dragoş Soare: Noi suntem oameni asumați, știm să facem treabă, știm să atragem fonduri europene, știm să gestionăm o administrație, nu venim să stăm confortabil pe niște scaune și să așteptăm să treacă cei patru ani și venim să facem treabă pentru comunitate și să arătăm că se poate, pentru că eu, sincer vă spun, m-am săturat să aud că nu se poate.

PNL Ialomiţa este singura organizaţie politică din județ cu candidați înscriși pentru toate localitățile și liste complete la consiliile locale, transmite corespondenta Radio România, Clementina Tudor.

***
Corina Atanasiu candidează din partea Alianței USR - PLUS pentru Primăria Focșaniului și își dorește o alternativă la actuala clasă politică.

Corina Atanasiu: Noi trebuie să ne păstrăm identitatea și electoratul nostru este foarte sensibil la calitatea umană cu care ne asociem. Lumea este puțin dezorientată, pentru că noi venim cu un alt tip de politică, noi nu alergăm după funcții. Nu ne-am propus dacă ajungem în funcții de conducere să dăm afară jumătate din instituție ca să ne aducem oamenii noștri.

În schimb la Consiliul Județean Vrancea,  USR - PLUS a decis semnarea unui protocol de colaborare cu PNL, iar candidat este senatorul liberal Cătălin Toma, ne-a transmis corespondentul RRA, Gabriel Sava.

***

Organizaţia Judeţeană a UDMR Cluj şi-a stabilit candidaţii la alegerile locale din 27 septembrie.

Istvan Vakar este candidat pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean, iar Botond Csoma vrea să devină primar al municipiului Cluj Napoca. Candidatul UDMR este în prezent deputat, a fost consilier local şi îşi propune să rezolve problema traficului rutier.

Botond Csoma: Ideea de forţă, aş zice, ideea de bază ar fi ca să avem un oraş unde se poate trăi, unde se poate respira şi care să fie un oraş pe termen mediu şi pe termen lung, un oraş plăcut, pentru că în ultima perioadă, eu aşa cred şi nu sunt singurul cu această opinie, Clujul a devenit un oraş extrem de aglomerat.

***

Petre Iacob candidează din partea PRO România pentru un nou mandat de primar al oraşului Popeşti-Leordeni.

Petre Iacob: Sunt născut în Popeşti Leordeni, crescut, inclusiv şi părinţii şi bunicii. Am făcut parte dintr-o familie de stânga, sunt într-o familie de stânga, sunt adeptul oamenilor simpli. Eu de când sunt, din 2003, am câştigat toate bătăliile la nivel de judeţ şi de Consiliu Local Popeşti-Leordeni. Sunt convins că şi acum voi face o figură bună, chiar foarte bună. Cu siguranţă, organizaţia Popeşti-Leordeni va fi în continuare tot prima în familia PRO România. Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 August 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza