Alegeri locale 2020. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic știri din activitatea candidaților înscriși în campania electorală pentru alegerile locale.

Adăugat: 30 August 2020
Ultima actualizare:30 August 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prioritatea lui Clotilde Armand, candidat USR PLUS, în cazul în care va câștiga funcția de primar al Sectorului 1 al capitalei, o reprezintă capitolul investiții.

Clotilde Armand: Investițiile, până acum, au fost în jur de 5% din buget; noi le vom aduce spre 30% din buget. Investițiile vor fi pentru ce își doresc cetățenii de aici: un aer curat, spații verzi... Ei își doresc un oraș care nu este sufocat de mașini. O să lansăm parcări subterane. Ei îşi doresc, de fapt, ce își doresc toți cetăţenii din Europa: o viață de calitate, într-un mediu curat, într-un mediu unde simțim că suntem un oraș european. (Declarație consemnată de redactorul RRA Amalia Bojescu).

***

Actualul edil al Sectorului 3, Robert Negoiță, își dorește un nou mandat la primărie, susținut de Pro România.

El spune că va lăsa faptele să vorbească în locul său și le propune bucureștenilor o alternativă:

Robert Negoiță: Nu vom ridica nivelul stând pe margine. Trebuie să arătăm cum anume se poate face, aşa cum noi, în Sectorul 3, avem speranţa că am reuşit să demonstrăm acest lucru. Nu suntem perfecţi, nu propunem niște candidați perfecți! Dar ne propunem o strategie corectă: mai puțină vorbă, mai multă muncă. (Declarație consemnată de redactorul RRA Alexandra Cristea).

***
Daniel Băluță candidează pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4 din partea PSD.

El dorește să continue proiectele începute în urmă cu patru ani.

Daniel Băluță: Pentru următorii patru ani ne propunem să continuăm dezvoltarea accelerată pe care Sectorul 4 a căpătat-o - pe de o parte. Pe de altă parte, ne interesează să accelerăm regenerarea urbană - vorbim aici despre obiective fundamentale, cum este astăzi metroul. Ne interesează ca în acest mandat să finalizăm stația de metrou "Tudor Arghezi", spitalul universitar de stomatologie... (Declarație consemnată de redactorul RRA Alina Stănuță).

***

Candidatul PNL la funcția de ideal al Sectorului 5, Cristian Băcanu, susține că fosta conducere n-a făcut mai nimic pentru locuitorii săi.

Administrația liberală - spune Cristian Băcanu - va face tot ce este nevoie pentru ca Sectorul 5 să nu mai fie împietrit în timp.

Cristian Băcanu: Vom "devangheliza" Sectorul 5, sectorul care este încremenit de o administrație neschimbată în ultimii 20 de ani, o administrație care i-a furat pe oameni, care n-a investit în nimic, practic, decât în buzunarele camarilei de partid. Bucureștiul are nevoie de schimbare atât la nivelul sectoarelor cât și la nivel de primărie generală. Bucureștiul are nevoie de viziune, de investiții, Bucureștiul are nevoie de transparență decizională.

***
Ion Valentin Voicu este propunerea ALDE pentru șefia Sectorului 5.

El susține că va pune în aplicare modelul european de pubele îngropate și va reîncepe reabilitarea termică a blocurilor.

Ion Valentin Voicu: Avem nevoie de salubritate, avem nevoie de pubele îngropate la fiecare colț de stradă. Aceste lucruri sunt foarte importante pentru Sectorul 5. Avem nevoie de colectarea selectivă a gunoaielor.
Un alt proiect pe care noi ne propunem să-l implementăm în Sectorul 5 este reabilitarea termică a blocurilor. Sunt fost consilierul local la Sectorul 3, unde timp de patru ani de zile am reabilitat peste 500 de blocuri, În ultimii 20 de ani doar s-au vopsit blocurile din Sectorul 5!

***

Ciprian Ciceu, candidat la funcția de primar Sector 1 București din partea Partidului "Restart România", crede că digitalizarea administrației, îmbunătățirea comportamentului funcționarilor față de cetățeni și reducerea birocrației trebuie să fie o prioritate pentru România.

Cătălin Iordache, candidat la funcția de primar Sector 2 București tot din partea "Restart România", are ca principală preocupare educația, pe care o consideră cel mai important remediu social - se arată într-un comunicat de presă.

***

Președintele Partidului Republican din România, Alexandru Coita, candidează la Primăria Generală a capitalei.

El crede că Bucureștiul are nevoie de o alternativă care să fie oferită oamenilor, iar această alternativă reprezintă Partidul Democrat (Republican - n.r.) și propria persoană, a declarat Alexandru Coita la evenimentul de lansare a candidaturii sale, care a avut loc în Piața Universității din capitală.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 August 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza