Alegeri locale 2020. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic știri din activitatea candidaților înscriși în campania electorală pentru alegerile locale.

Adăugat: 28 August 2020
Ultima actualizare:28 August 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Siguranța unei adiministrații eficiente reprezintă  miza alegerilor locale, iar într-o perioadă grea atât din punct de vedere sanitar, cât și economic și social, România nu are nevoie de noi experimente",  a afirmat astăzi președintele PSD, Marcel Ciolacu, în debutul campaniei electorale.

Partidul Social Democrat are mii de candidați care și-au demonstrat deja competența și profesionalismul în administrația publică. Sunt oameni de calitate, buni gospodări și specialiști în domeniile lor de activitate,  a mai scris Marcel Ciolacu pe o rețea de socializare.

***

Gabriela Firea candidează pentru un nou mandat la Primăria Generală a Capitalei din partea PSD.

Ea spune că va continua proiectele începute pentru ca bucureștenii să trăiască într-o capitală europeană, modernă.

Gabriela Firea: Eu, până în acest moment, am lucruri durabile pe care le-am realizat împreună cu echipa mea, dar dacă este să vorbim despre Spitalul Victor Gomoiu, despre investițiile de la Spitalul Foișor. Avem, de asemenea, multe poduri și pasaje finalizate în mandatul meu, iar altele începute. Prin urmare, Bucureștiul se dezvoltă, se dezvoltă în fiecare zi, dar doar cu o echipă a unui primar care se gândește de dimineața până seara la oameni. (A consemnat redactorul RRA Cătălin Purrcaru).

***
Nicușor Dan, candidat independent la Primăria Capitalei, susținut de PNL și USR-PLUS, crede că Bucureștiul trebuie reconstruit pe a recâștiga respectul cetățenilor. El a criticat administrația locală pentru că nu a rezolvat problemele cu care se confruntă bucureștenii.

Nicușor Dan: Ceea ce era respect acum câțiva ani a devenit cumva un fel de milă pentru un oraș murdar, un oraș care nu e în stare să aibă o sală polivalentă, un oraș în care domină chiciul arhitectural. Ăsta e Bucureștiul pe care ni-l lasă un primar PSD care avea toate pârghiile să rezolve marile probleme ale orașului, să facă revoluția în trafic, să construiască cele 20 de grădinițe cu fonduri europene. (Declarație consemnată de redactorul RRA Amalia Bojescu).

***

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, va candida la Primăria Generală a Capitalei.

El a spus că în lupta electorală nu există niciun candidat cu profil liberal și că trebuie să se implice direct pe teren.

Călin Popescu-Tăriceanu: Mă consider în situația de a avea o anumită responsabilitate și o obligație, nu numai față de electoratul liberal, dar și față de colegii mei din partid, față de organizațiile ALDE din țară. Nu este firesc ca într-o bătălie generalul să stea numai la birou, el trebuie să fie alături de soldați, pe câmpul de bătălie. (Declarație consemnată de redactorul RRA Petruța Dinu).

***
Alianţa PRO Bucureşti 2020 îl susţine la Primăria Generală a Capitalei pe dr. Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central.

Acesta îşi propune să ofere o alternativă pentru Bucureşti.

Ioan Sîrbu: Acum este nevoie mai mult ca oricând de un medic, este nevoie de sănătate în primul rând, pentru că sănătatea este cea mai zdruncinată astăzi, în Bucureşti şi în toată ţara. Împreună cu toţi candidaţii noştri de la primăriile de sector, vom reuşi să facem din capitala României o capitală europeană în adevăratul sens al cuvântului. (Declaraţie consemnată de redactorul RRA Alexandra Cristea).

***

Europarlamentarul USR Clotilde Armand, candidat pentru Primăria Sectorului 1 din partea Alianţei USR PLUS, îşi propune o administraţie eficientă şi necoruptă, capabilă să rezolve probleme imediate ale bucureştenilor, de la transport la poluare.

Clotilde Armand: Bugetul Primăriei mari este de 600 de milioane de euro pe an. Jumătate, 300, se duc spre RADET şi spre transportul comun. Bugetul din Primăria Sectorului 1 este de 430 de milioane de euro. Acest buget reprezintă 1.800 de euro pe cap de locuitor pe an, dublu faţă de Madrid, şi cu acest buget ce facem? Nimic, sunt bani risipiţi, un gărduţ înlocuit cu un gărduţ. Noi vrem să investim. (A consemnat redactorul RRA Alina Bordeiaşu).

***

Candidatul PMP pentru Primăria Sectorului 1 din Bucureşti, Ioana Constantin, îşi propune mai puţine taxe şi impozite, mai multă transparenţă, prin publicarea tuturor facturilor şi contractelor, locuri de parcare pentru rezidenţi, pieţe moderne şi curate, dar şi pieţe volante în fiecare cartie.

Într-o postare online, Ioana Constantin spune că doreşte să ofere locuitorilor mai multă siguranţă şi ordine publică, mai mult verde şi mai puţină poluare în fiecare cartier.

***
Cristian Popescu Piedone şi-a depus candidatura pentru Primăria Sectorului 5.

El este susţinut de Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal.

Cristian Popescu Piedone susţine că va fi cu adevărat aproape de oameni şi atunci când va ocupa fotoliul de primar al Sectorului 5.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 August 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza