Alegeri locale 2020. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic știri din activitatea candidaților înscriși în campania electorală pentru alegerile locale.

Adăugat: 28 August 2020
Ultima actualizare:28 August 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul UDMR Mureș, Péter Ferenc, speră că va obține un al doilea mandat în fruntea Consiliului Județean.

El își propune ca, la viitoarele alegeri, Uniunea să-și păstreze numărul de consilieri.

Péter Ferenc: Momentan avem 15 consilieri. Noi dorim să avem cel puțin 15 persoane și în mandatul următor. Acest lucru va depinde și de numărul partidelor care vor intra în Consiliul Județean. În mandatul actual am avut doar trei partide și eu sper că o să primim cel puțin atâtea voturi câte am primit și acum patru ani. (A consemnat corespondentul nostru, Marcela German).

***

La alegerile din 27 septembrie, PMP are șansa unui scor istoric, spune președintele filialei Cluj, senatorul Cristian Lungu, care candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean.

Cristian Lungu: Avem o ocazie extraordinară ca partid, la acest tur de scrutin, ocazie care nu cred că am mai întâlnit-o în, nu știu, 6-8 ani și spun asta pentru că la tururile de scrutin care au fost în anii trecuți, au existat tot timpul partide care au fost pe val. Nu este neapărat necesar să le menționez, dar la acest tur de scrutin, la aceste alegeri locale, dacă vă uitați puțin pe scena politică, o să vedeți că nu există un partid pe val. (A consemnat corespondentul nostru, Claudiu Pădurean).

***

Eugenia Sabău candidează din partea PSD pentru Consiliul local al Municipiului Satu Mare.

Ea a vorbit despre necesitatea dezvoltării unor proiecte sociale, în special pentru vârstnici, o categorie care nu a beneficiat de investiții importante, în ultimii ani.

Eugenia Sabău: Trebuie create nişte centre de zi pentru pensionari, pentru că sunt foarte puţine la nivelul municipiului, ca şi inexistente, centre de zi pentru persoanele fără adăpost, dar toate acestea vin pe un oarecare palier şi prin asigurarea ordinii publice. Trebuie să avem grijă de această categorie de persoane care, din păcate, este cam lăsată fără ca să fie sprijinită. (Declaraţie consemnată de corespondentul nostru Sergiu Cealera).

***
PNL şi USR Plus formează în județul Bacău Alianța Dreapta Unită.

Candidatul ei pentru Primăria Municipiului, deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu, a declarat că va pune accentul pe dezvoltarea economică și pe modernizarea sistemului medical.

Lucian Stanciu Viziteu: În municipiul Bacău, prioritatea programului meu o reprezintă repornirea motoarelor economice şi deschiderea cinstită şi onestă față de investitori, atât locali, cât şi străini, de o modernizare a sistemului de sănătate, cu un accent pe prevenţie, de o regândire a infrastructurii de transport, inclusiv un metrou uşor, un tren urban care va lega cartiere mărginaşe între ele şi apoi o revitalizare a vieţii culturale şi de divertisment în Bacău. (Declaraţie consemnată de corespondentul nostru Gabriel Pop).

***

Președintele Organizației Județene a ALDE, Ionel Petre, şi-a asumat candidatura pentru președinția Consiliului Județean Dâmbovița.

Ionel Petre va lupta pentru dezvotarea judeţului.

Ionel Petre: Venim în faţa dumeavoastră, spunându-vă că ştim că Dâmboviţa este bogată. Voi face tot posibilul să aduc acest județ exact acolo unde îi este locul, în topul județelor la nivel naţional, pentru că poate, pentru că are cu ce și pentru că acum are şi posibilitatea de a avea cu cine. Îmi asum această responsabilitate fără să am niciun fel de reţinere. (A consemnat corespondentul RRA, Anda Ștefan).

***

Senatorul Adrian Țuțuianu, coordonatorul Organizației Județene a PRO România, candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

Adrian Țuțuianu crede că județul trebuie să fie condus de oameni competenți.

Adrian Țuțuianu: Ce se întâmplă astăzi în Dâmbovița este dramatic, din perspectiva dezvoltării și nu ne permitem încă un mandat tratat. Perioada de după 2020 va fi probabil cea mai severă, din punct de vedere economic, situație care va avea efecte negative și asupra bugetului județean. În situații de acest gen, nu avem nevoie de experimente nefericite, de oameni care nu știu și nici nu pot să conducă un județ. (Radio România Actualități, Știri electorale, ora 20.00).
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 August 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza