Alegeri locale 2020. Știri electorale

Începând de astăzi și până pe 25 septembrie, Societatea Română de Radiodifuziune va reflecta campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie.

Adăugat: 28 August 2020
Ultima actualizare:28 August 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Oferta editorială a SRR cuprinde buletine de știri despre activitățile candidaților, rubrici privind tehnica votării, emisiuni electorale în care candidații își pot prezenta programele politice și activitățile de campanie electorală, dar și emisiuni de dezbateri electorale.

La miezul nopții, candidatul la Primăria Capitalei Nicușor Dan, susținut de USR PLUS și PNL, a dat startul campaniei electorale în Piața Victoriei și a lipit primul afiș, împreună cu Ludovic Orban și Dan Barna.

Președintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că formațiunile politice care îl susțin pe Nicușor Dan s-au unit pentru a pune în practică un program menit să rezolve problemele Capitalei acumulate în administrația PSD.

Ludovic Orban: În spatele lui Nicușor Dan stau cele mai puternice, cele mai credibile și cele mai competente formațiuni politice care s-au unit ca să-l sprijine pe Nicușor Dan mai ales în aplicarea programului pentru București, un program ambițios, care va trebui să dea o nouă perspectivă de dezvoltare Bucureștiului, să crească calitatea vieții în București și să pună administrația Bucureștiului la dispoziția cetățeanului.

Președintele USR, Dan Barna, afirmă că Nicușor Dan este îndreptățit să câștige mandatul de primar general întrucât și-a dedicat activitatea Capitalei.

Dan Barna: Mesajul pe care îl transmitem astăzi pe acest parteneriat pentru București, alături de Partidul Național Liberal, este unul foarte limpede și foarte explicit. Astăzi, Bucureștiul are șansa să scape de pesedism, să intre în logica unei administrații în care Nicușor Dan, candidatul la primăria generală, este un om care și-a dedicat literal viața acestui oraș și acestei capitale de țară. (Declarațiile au fost consemnate de Alina Bordeiașu).

***

Gabriela Firea candidează pentru un nou mandat la Primăria Capitalei susținută de Partidul Social Democrat.

Președintele social-democrat, Marcel Ciolacu, afirmă că echipa PSD pentru capitală și pentru cele şase sectoare reprezintă siguranța că Bucureștiul va continua să fie un oraș european care privește către viitor.

Marcel Ciolacu: Cu siguranță sigura echipă profesionistă care va găsi soluțiile cele mai corecte va fi o echipă cu experiență, respectiv echipa Partidului Social Democrat şi sub nicio formă o echipă hibrid, însăilată de către PNL și USR. Susțin întreaga echipă! O susțin pe Gabriela Firea! Întreaga echipă a Partidului Social Democrat este alături de voi. Vreau încă odată să le arătați de ceea ce sunteți în stare. (A consemnat Alexandra Cristea).

***

Candidații Partidului PRO România candidează la nivel național cu sloganul "1% politică, 99% muncă".

Liderul partidului, Victor Ponta, spune că formațiunea sa se dorește o alternativă la principalii competitori politici, atât la București, dar și în țară.

Victor Ponta: Cred că obligația noastră a fost să creăm o alternativă pentru municipiul București, pentru sectoarele capitalei, pentru echipa de consilieri generali şi consilieri locali. Peste tot în țară vreau să construim alternative, vreau să scăpăm din acest prizonierat - scap de PSD și vine PNL, scap de PNL și vine PSD. Să construim alternative şi să nu fie oameni care să spună n-am avut cu cine să votăm. (A consemnat Petruţa Dinu).

***

ALDE propune pentru scrutinul din 27 septembrie o echipă de oameni tineri, determinați și experimentați în guvernarea locală.

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu a intrat în competiția pentru fotoliul de primar general al Capitalei și spune că alături de echipa sa va putea asigura o dezvoltare armonioasă a Bucureștiului.

Călin Popescu-Tăriceanu: Vă invit, așadar, pe toți să parcurgem un drum care nu e ușor, dar un drum care să ne ducă de la ceea ce este Bucureștiul astăzi, așa cum se spunea odinioară Micul Paris, la marele București. Eu vreau să facem din București într-adevăr o mare capitală, o capitală europeană în care fiecare cetățean să se simtă bine în orașul în care trăiește și care îi asigură o perspectivă de viață, o perspectivă atât pentru el, cât și pentru generațiile următoare. (A consemnat Alina Stănuță).

Acestea au fost știrile electorale. Următorul buletin electorale la ora 17:00.

 Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 August 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza