ALEGERI ÎN PSD. Liviu Dragnea a obținut peste 90% din voturi în majoritatea filialelor

LIVE UPDATES 81,23 % dintre social democrați au votat pentru alegerea președintelui PSD.

Adăugat: 11 Octombrie 2015
Ultima actualizare:11 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Urnă de vot la sediul central al PSD. Fotografie de Mugur Mihăiță
trimite pe mail

UPDATE 16 Vot masiv în favoarea lui Dragnea, la scrutinul pentru alegerea noului președinte al PSD. În majoritatea filialelor în care s-au numărat voturile, peste 90% dintre social democrați  au votat pentru Liviu Dragnea. El a fost singurul candidat la șefia PSD.

UPDATE 15  81,23% - prezența la vot la alegerile pentru alegerea conducerii PSD.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale a PSD, Florin Iordache, a anunţat că la scrutinul intern de duminică au participat 435.172 de membri de partid din totalul de 535.699, adică 81,23%.

La București prezența a fost de 85%.

Iordache a spus că urmează centralizarea voturilor, iar rezultatele vor fi cunoscute, cel mai probabil, luni dimineață.

UPDATE 14 Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la sosirea la sediul partidului, că votul de astăzi arată care este capacitatea de mobilizare a fiecărei filiale de partid. El a mai spus că social-democrații vor analiza, luni, în ședința  Comitetului Executiv  Național  prezența la alegerile interne.

UPDATE 13 Liviu Dragnea a fost votat de 97,7 la sută din totalul membrilor PSD prezenţi duminică la scrutinul din judeţul Buzău. În județul Tulcea, Dragnea a fost votat de toți social -democrații în 18 din cele 51 de secții de vot, potrivit proceselor verbale.

Aproximativ 96% din totalul de 8.617 de membri ai organizaţiei judeţene a PSD Constanţa care au votat duminică la alegerile pentru preşedintele partidului au optat pentru Liviu Dragnea.

UPDATE 12 Voteaza premierul Victor Ponta, la sediul central al PSD.

"Eu cred că va fi un preşedinte legitim. În rest, sunt membru PSD şi voi fi întotdeauna membru PSD şi voi ajuta acest partid şi conducerea sa, aşa cum şi ei m-au ajutat şi m-au sprijinit. Sper ca prin guvernarea noastră comună foarte bună şi prin munca tuturor celor care azi au venit la vot, anul viitor şi la locale şi la parlamentare să fim aşa cum se aşteaptă toată lumea, pe primul loc", a spus premierul Ponta.

UPDATE 11 Președintele Comisiei Electorale Centrale a PSD, deputatul Florin Iordache, a declarat că până la ora 16.00 aproximativ 65 la sută dintre social-democrați au mers la vot pentru a-și alege președintele.

El a mai spus că cea mai mare prezență s-a înregistrat în județele Olt, Dolj și Maramureș, informează redactorul RRA, Alina Bordeiașu.

UPDATE 10 Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a declarat că votul de astăzi reprezintă un test pentru partid, care se pregătește pentru alegerile de anul viitor.

Ea a declarat că este și un bun prilej pentru fiecare organizație locală de a-și dinamiza activitatea.

UPDATE 9 Organizația  județeană a PSD Constanta a anunțat că,  până la ora 12.00, au votat 4.134 de membri PSD dintr-un total de 12.807 membri, aflaţi în baza de date a PSD Constanţa. 

Procentual, numărul de voturi valabil exprimate până la această oră reprezintă 32,27%, din totalul membrilor PSD Constanţa, informează corespondentul RRA, Mona Constantinescu.

UPDATE 8 Președintele Comisiei Electorale Centrale a PSD, deputatul Florin Iordache, a declarat că peste o treime din membrii formațiunii au votat până la ora 12.00. Florin Iordache consideră că în aceste condiții meteo, prezența la vot este bună, informează redactorul RRA, Mugur Mihăiță.

UPDATE 7 Liviu Dragnea, candidat la șefia PSD, a votat la Turnu Măgurele, județul Teleorman.

"Am votat cu speranţa că ziua de astăzi poate să fie un început pentru un drum nou pentru PSD. Este vorba de încheierea unui ciclu politic. Avem în faţă multe provocări. Probabil că la sfârşitul zilei voi fi ales preşedinte PSD, sper. Şi s-ar putea să fiu singurul preşedinte al PSD care a plecat dintr-o organizaţie mică şi care a parcurs toate treptele în partid. Este prima probă serioasă pe care o dă acest partid ca şi existenţă, ca şi prezenţă ca şi activitate şi ca şi dorinţă de a se implica într-un minim exerciţiu de democraţie", afirmă Dragnea, citat de corespondentul RRA, Dana Onel.

AUDIO Declarații Liviu Dragnea, după vot

UPDATE 6 Votează președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, la sediul PSD sector 1.

"Liviu Dragnea nu este un om nou în partid. Lucrează în conducerea partidului de mai mulţi ani de zile, a lucrat în echipă cu mai mulţi preşedinţi. A lucrat şi în teritoriu, a lucrat şi la nivel central aşa că are datele necesare pentru a asigura o conducere calificată", a declarat Ion Iliescu, după vot.

UPDATE 5 Premierul Victor Ponta scrie pe Facebook că este timpul pentru un nou început în PSD.

"După aproape şase ani la vârful PSD, este timpul pentru un nou început şi în partid. Votez pentru echipă şi pentru continuarea creşterii", scrie premierul.

UPDATE 4 Președintele PSD Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, și-a exprimat dreptul de vot precizând că este un moment unic în istoria partidului și un test pentru mobilizarea organizațiilor locale ale PSD.

UPDATE 3 Liderul grupului PSD din Senatul României, Mihai Fifor, a votat pentru alegerea președintelui PSD la sediul central. El a declarat, după vot, că majoritatea membrilor de partid vor vota astăzi pentru alegerea președintelui formațiunii.

El spune că acest tip de scrutin arată forța democratică a celui mai important partid din România.

UPDATE 2 Prezent la vot, deputatul PSD, Florin Iordache, susține că validarea președintelui partidului prin votul tuturor membrilor este o inițiativă care ar trebui păstrată de social democrați.

UPDATE 1 Pentru prima dată, preşedintele PSD nu este votat în cadrul unui Congres, ci în cadrul unui sistem de vot nou introdus, care dă ocazia tuturor membrilor de partid să-şi aleagă liderul.

UPDATE Peste 500 de mii de membri ai PSD sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi alege preşedintele. Secţiile care sunt organizate în sedii, în săli de sport sau chiar în locuinţele şefilor de filiale s-au dechis la ora 8:00, informează redactorul RRA, Mugur Mihăiță.

PSD îşi alege, duminică,  un nou preşedinte, într-un scrutin în care singurul candidat este actualul lider interimar, Liviu Dragnea.

Alegerile sunt primele la care au fost chemaţi să voteze toţi membrii partidului şi sunt considerate un test pentru capacitatea organizatorică în teritoriu, informează redactorul RRA, Cătălin Purcaru.

Scrutinul este o premieră pentru social-democraţi, deoarece îşi pot exprima opţinunea toţi membrii, indiferent dacă şi-au plătit sau nu cotizaţia.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza