Alegeri europarlamentare 2019. Ultima zi pentru depunerea listelor de candidaţi

Joi este ultima zi în care se mai pot depune liste de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din mai 2019.

Adăugat: 28 Martie 2019
Ultima actualizare:28 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: europa.eu/newsroom/
trimite pe mail

Este ultima zi în care se mai pot depune liste de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din mai, dar deja toate partidele şi formaţiunile din Parlamentul de la Bucureşti şi-au făcut temele la acest capitol: şi-au prezentat şi candidaţii şi obiectivele la scrutinul pentru un nou legislativ european. 

Lista de candidaţi PRO România este deschisă de Victor Ponta.

Acesta a declarat că prezenţa sa în fruntea listei reprezintă asumarea rezultatului pe care îl va obţine PRO România la alegerile europarlamentare. 

Victor Ponta: Pentru PRO România este primul scrutin la care participă ca partid. E cu atât mai important să arătăm că oferim o alternativă social-democrată liberală pro-europeană. Din acest motiv, este important pe 26 mai nu doar să obţinem o scor bun, ci mai ales ce putem să facem în viitor. 

Primul pe lista PNL este Rareş Bogdan, care crede în principiile şi valorile Uniunii Europene. 

Rareş Bogdan: Nu vorbim doar de nişte alegeri europarlamentare, vorbim despre direcţia României, vorbim despre a fi sau a nu fi în Europa, vorbim despre a fi sau a nu fi în parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii. România va da semnalul începând de pe 26, de la ora 21:00, că dreapta se întoarce la putere. 

UDMR a depus şi ea lista de candidaţi şi pe cele cu susţinatori. Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, a atras atenţia că Uniunea Europeană are nevoie de reformă. 

Kelemen Hunor: Au fost lansate diferite programe, diferite proiecte pentru a reforma Uniunea Europeană şi noi suntem convinşi că, în perioada care urmează, vor fi nişte schimbări importante. 

Pe prima poziţie a listei PMP se află Traian Băsescu, care cred că eurodeputaţii români vor avea un rol major pentru a contribui la relansarea Uniunii Europene şi, implicit, la relansarea garanţiilor de prosperitate pentru România. 

Traian Băsescu: O Europă destrămată, inconsecventă, fără obiective, fără ţări bine integrate în Uniunea Europeană nu va face decât să aducă uşor, uşor o Europă tot mai îndatorată pentru a putea plăti prestaţiile sociale şi, implicit, o Europă tot mai săracă, o Europă care devine piaţă pentru marile super-puteri economice. 

Marţi au depus listele de candidaţi PSD, a cărui listă este deschisă de ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb, Alianţa 2020 USR PLUS, care îl are pe fostul premier Dacian Cioloş cap de listă, ALDE, care o susţine pe Norica Nicolai pentru un nou mandat de pe prima poziţie, şi UNPR, care deschide lista de candidaţi cu Ilie Năstase.

Astăzi este ultima zi în care să mai pot depune listele de candidaţi şi pe cele cu semnăturile de susţinere.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza