Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Agenda electorală 4 mai

Alegeri europarlamentare 2019 - Agenda electorală din 4 mai 2019.

Agenda electorală 4 mai

Articol de Alina Bordeiaşu, 06 Mai 2019, 09:35

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 mai, ora 11:00) - Realizator: Alina Bordeiaşu - Candidaţii la alegerile europarlamentare continuă întâlnirile cu cetăţenii. Candidatul care deschide lista PMP, Traian Băsescu, se va afla astăzi la Constanţa. Renate Weber. de la ALDE, va fi prezentă în judeţul Mehedinţi, în timp ce candidaţii alianţei USR-Plus vor ajunge la Bistriţa Năsăud. La Bacău vor fi prezenţi Corina Creţu şi Victor Ponta, candidaţi PRO România, iar la Reşiţa, Iuliu Winkler, candidat UDMR, va susţine o conferinţă de presă.
*
Liderul Alianţei USR-Plus, Dan Barna, i-a îndemnat pe români să vină la vot pe 26 mai şi să demonstreze că aceste alegeri contează şi au o miză importantă.
Dan Barna: Este o zi a opţiunii pentru România, dacă vrem să continuăm să fim o ţară în care condamnaţii penal ne decid viitorul, ne fac bugetul şi ne scot din Europa sau vrem să redevenim o ţară europeană, o ţară în care antreprenoriatul, iniţiativa privată, competenţa, valoarea şi cinstea sunt elementele fundamental obligatorii pentru cei care conduc această ţară.
*
Realizator: Liderul PSD, Liviu Dragnea, îşi doreşte ca reprezentanţii României în Parlamentul European să atragă mai multe fonduri europene. Declaraţia a fost făcută la un miting electoral la Craiova.
Liviu Dragnea: Oamenii care vor merge în Parlamentul European, ei vor merge pentru România, sunt oameni în care am încredere maximă. Nici unul nu a fost pus pe listă dacă nu prezenta încredere. Nici unul nu ajungea pe această listă dacă nu era patriot, nici unul nu ajungea pe această listă dacă nu avea curaj să vorbească pentru România./dsirbu
*

Realizator: "Mergem la Bruxelles, pentru a apăra interesele României şi ne dorim să fim trataţi cu respect", spunea preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, la Constanţa.
Călin Popescu-Tăriceanu: Sloganul de campanie este "Respect România". Dacă vrem ca noi să fim respectaţi de ceilalţi, de străini, trebuie în primul rând să ne respectăm între noi şi cu astfel de echipă, am convingerea că vom face o figură onorabilă, adică vreau ca ceilalţi să se uite la noi, la români, cu admiraţie şi cu respect, pentru că avem astfel de oameni şi eu cred că Parlamentul European, fiecare ţară, îşi trimite pe cei mai buni, dintre cei mai buni.
*
Realizator: Preşedintele PNL, Ludovic Orban, participă alături de candidaţii partidului la toate întâlnirile cu cetăţenii. După cum ne-a informat corespondentul nostru, Cristian Matei, la Piteşti, Ludovic Orban s-a referit şi la obiectivele viitorilor eurodeputaţi PNL.
Ludovic Orban: Primul lucru pentru care ne vom bate este, la elaborarea bugetului, România să beneficieze în continuare de o finanţare consistentă, adică să avem o alocare de minim 40 de miliarde de euro. Al doilea obiectiv este creşterea plăţilor directe, cunoscute mai bine subvenţiile la hectar. Al treilea lucru pentru care ne batem la nivel european este să scăpăm odată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi să intrăm în spaţiul Schengen.
*
Realizator: PMP a vorbit şi va vorbi în această campanie despre Europa, pentru ca oamenii să ştie şi să înţeleagă ce se întâmplă în Parlamentul European. Acesta este mesajul transmis de liderul formaţiunii, Eugen Tomac, susţinătorilor din capitală.
Eugen Tomac: Avem obligaţia să tratăm cu maximă responsabilitate această campanie. Este o campanie în care noi am ales drumul cel mai corect, am ales să vorbim despre Europa. Într-o perioadă în care alţii îi mint pe români au forţa că ducă în primul rând Europa la Bruxelles, noi le spunem românilor că avem şansa şi avem cu cine să o punem pe podium la Bruxelles şi împreună cu Traian Băsescu vom face acest lucru.
*
Realizator: Alegătorilor din Arad, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, le-a vorbit despre fondurile de coeziune, acel instrument financiar prin care Uniunea Europeană acţionează pentru a elimina diferenţele economice şi sociale dintre statele membre.
Kelemen Hunor: La nivelul fondurilor de coeziune, România a fost permanent repetentă, de aceea am propus să se gândească o realocare de la Programele Operaţionale de Infrastructură Mare unde nu se vor cheltui banii alocaţi României o redirecţionare de două miliarde de euro către Programele Operaţionale Regionale. Atunci, pentru fiecare judeţ vor însemna investiţii în ceea ce priveşte infrastructura, dezvoltarea locală, creşterea calităţii vieţii pentru fiecare om din fiecare judeţ.
Realizator: Declaraţie consemnată de corespondentul RRA Ioan Suciu.

Alegeri europarlamentare 2019 - Agenda electorală

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 mai, ora 17:00) - Realizator: Petruţa Dinu - Vă prezint un grupaj de ştiri din campania pentru alegerile europarlamentare.
*
Realizator: Varujan Vosganian, candidat al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, şi-a prezentat la Bacău principalele obiective pentru Bruxelles, respectiv bugetul Uniunii Europene pentru 2021-2027, reconfigurarea imaginii României în Uniunea Europeană şi combaterea aplicării unui dublu standard la alimente în ţările comunitare.
Varujan Vosganian: Principalele trei la care se adaugă sigur şi proiectele de nişă, de pildă, colega mea Norica Nicolai are un proiect pe pescuit, pe care l-a avut şi înainte, colega mea Renate Weber are un proiect pe transport şi care toate până la urmă în mod esenţial doresc eliminarea oricărei discriminări şi crearea unor şanse reale cetăţenilor români, investitorilor români.
Realizator: A consemnat corespondentul nostru Gabriel Pop.
*
Realizator: Candidatul PSD Claudiu Manda le-a vorbit celor prezenţi la mitingul de campanie al social-democraţilor organizat la Craiova despre proiectele pentru care se fac demersuri, unul din ele, Drumul Expres Craiova-Piteşti.
Claudiu Manda: Avem peste 160 de proiecte de dezvoltare a localităţilor noastre cu bani europeni sau cu bani guvernamentali în derulare în acest moment. Vorbim de proiecte de alimentare cu apă, canalizare, şcoli, grădiniţe, drumuri, iluminat public, sedii de primării şi nu ne vom opri aici, vom continua proiectele pentru dezvoltarea comunităţilor şi localităţilor noastre.
Realizator: A consemnat corespondentul nostru Florin Firu.
*

Realizator: Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan, locul 3 pe lista de candidaţi ai PNL, critică executivul de la Bucureşti că nu absoarbe fondurile europene dedicate proiectelor de infrastructură:
Siegried Mureşan: Guvernul României nu a depus de doi ani jumătate nici măcar un singur mare proiect de investiţii pe infrastructură la Uniunea Europeană, la Comisia Europeană, niciun kilometru de autostradă, Şoseaua de Centură a Municipiului Bucureşti, atât de importantă pentru judeţul Argeş, autostrada spre Moldova, atât de importantă inclusiv pentru Dacia Piteşti care şi-ar putea extinde imediat reţeaua de furnizori spre acea parte a ţării.
Realizator: A consemnat de la Câmpulung Muscel corespondentul nostru Cristian Matei.
*
Realizator: Ramona Strugariu candidează din partea Alianţei 2020 USR-PLUS pentru un mandat de eurodeputat. Ea a declarat la Târgu Jiu că oamenii pe care alianţa îi va trimite la Bruxelles vor asigura inclusiv libertatea presei.
Ramona Strugariu: Libertatea presei, din punctul nostru de vedere, înseamnă finanţarea independentă pentru presă, ca să poată să îşi facă proiectele, fără să depindă de acei baroni locali şi sprijin concret pentru presa locală în acest sens, ca să nu există oferte politice de o parte şi de alta şi aici să fie 30 de oameni la care să răspundem onest, nu doar doi cu presiuni foarte mari de la sistem. Deci ăsta în sine mi se pare un semn de bună credinţă şi de onestitate din partea noastră.
Realizator: A consemnat corespondentul nostru, Răzvan Stoichiţoiu.
*
Realizator: Fostul vicepremier şi ministru al culturii, Csilla Hegedüs, ocupă poziţia a treia pe listele UDMR. Preşedinta organizaţiei de femei a UDMR, senatorul Rozalia Biro, îndeamnă doamnele şi domnişoarele din comunitatea maghiară să îşi mobilizeze familiile şi să meargă la vot.
Rozalia Biro: Având în vedere faptul că, în momentul de faţă, pe lista candidaţilor pentru europarlamentare a UDMR avem aproape 40% femei, consider că acesta este un semnal pentru familiile din comunitatea maghiară, în sensul că prezenţa femeilor este necesară atât la nivel local, cât şi la nivel european.
Realizator: A consemnat corespondentul nostru Claudiu Pădurean.
*
Realizator: Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu deschid lista UNPR la europarlamentare. Fostul selecţioner a declarat la Alba Iulia că nu îl interesează indemnizaţia de eurodeputat, ci interesul României.
Anghel Iordănescu: Eu cred că şi Ilie Năstase şi eu putem reprezenta România cu demnitate şi onoare. Avem exerciţiu, că am reprezentat România de-a lungul timpului, în sport, acolo unde am activat - şi el şi eu - şi ceea ce vă pot spune este că ne vom bate şi ne vom lupta să aducem fonduri europene acasă. Nu ne ducem să reprezentăm UNPR-ul, ne ducem să reprezentăm România.
Realizator: A consemnat corespondenta noastră Andreea Bogdan.
*
Realizator: Candidatul independent, Peter Costea, arată în comunicatul remis presei că mesajul campaniei sale este unul al valorilor, şi anume renaşterea morală a Europei, o renaştere care începe cu fiecare dintre noi. Candidatul independent are programate mâine evenimente de campanie în Timişoara şi Beiuş.

Alegeri europarlamentare 2019. Agenda electorală

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 mai, ora 20:00) - Realizator: Petruţa Dinu - Bună seara! Sunt Petruţa Dinu. Vă prezint un grupaj de ştiri din campania electorală. Victor Ponta, preşedinte PRO România, deschide lista partidului pentru alegerile europarlamentare, fiind urmat de Corina Creţu, Mihai Tudose şi Iurie Leancă. Victor Ponta a reamintit astăzi, la Bacău, de ce e bine ca România să rămână în comunitatea europeană.
Victor Ponta: PRO România este pro-european pentru că e bine pentru România să fie în Europa, e bine pentru copiii noştri care vor să studieze, să lucreze, să meargă în vacanţe, în weekend. Avem nevoie de bani din Europa, pentru investiţii, pentru infrastructură pentru agricultură. Deci noi suntem pro-europeni şi din punctul ăsta de vedere, toţi cei de pe centru stânga, care sunt pro-europeni, vor veni alături de noi.
Realizator: Declaraţie consemnată de corespondentul RRA Gabriel Pop.
*
Realizator: Prosperitatea europeană, acasă în România - este una din temele cuprinse în programul electoral al Alianţei USR PLUS. Fostul premier, Dacian Cioloş, deschide lista de candidaţi ai alianţei şi le-a vorbit locuitorilor din Carei despre agricultura românească.
Dacian Cioloş: Bunăstarea agricultorilor nu stă doar în promisiunile PSD, ci în modalitatea în care agricultorii români o să îşi poată vinde produsele pe piaţa românească şi pe piaţa europeană. Vrem să ne asigurăm că putem folosi banii pentru ca ţăranii români să îşi poată comercializa produsele agricole la preţuri bune.
Realizator: A consemnat corespondentul RRA, Sergiu Podină.
*
Realizator: Rovana Plumb ocupă prima poziţie pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare. Ea a declarat, la mitingul organizat de social-democraţi la Craiova, că PSD trebuie să trimită în Parlamentul European patrioţi şi i-a criticat pe europarlamentarii români care denigrează România la Bruxelles.
Rovana Plumb: PSD trimite la Bruxelles o echipă de adevăraţi patrioţi, care nu-şi pot vorbi de rău ţara lor şi care vor munci zi de zi pentru a aduce în ţară bani europeni, fondurile europene pe care le merităm pentru dezvoltarea ţării noastre.
Realizator: A consemnat corespondentul nostru, Florin Firu.
*
Realizator: Europarlamentarul Iuliu Winkler candidează pentru un nou mandat de eurodeputat pe lista UDMR. El a prezentat alegătorilor din Caraş-Severin programul pentru alegerile europarlamentare, iar un punct important din document face referire la tineri.
Iuliu Winkler: Dacă faci politică, eşti dator să faci politica cu gândul la tineri. Plecarea din ţară este o situaţie foarte tristă. Trebuie să avem politici care să aibă în centrul lor tinerii, trebuie să folosim mai bine Programul Erasmus, trebuie să îi ajutăm pe tineri să devină întreprinzători în agricultură, să meargă la ţară să devină fermieri. Există programe pentru acest obiectiv, dar ar trebui să fie mai bine cunoscute în România şi vom lupta pentru acest lucru.
Realizator: A consemnat corespondentul RRA, Gerhard Voica.
*
Realizator: Norica Nicolai candidează pentru un nou mandat în Parlamentul European, de pe prima poziţie pe lista Alianţei Liberalilor şi Democraţilor. Unul din sloganurile de campanie ale ALDE este "Eu respect România!".
Norica Nicolai: Vreau să le spun românilor că noi, liberalii, ALDE, astăzi, nu ne uităm la români ca la simpatizanţi ai unui partid politic. Noi respectăm faptul că toţi românii îşi iubesc ţara, că toţi românii doresc să trăiască într-o Europă care să fie mai aproape de noi, mai respectuoasă cu noi, aşa cum şi noi suntem aproape de Europa, respectuoşi cu Europa.
Realizator: A consemnat reporterul RRA, Petruţa Obrejan.
*
Realizator: Fostul jurnalist Rareş Bogdan deschide lista de candidaţi ai PNL, la alegerile din 26 mai. El a mărturisit că a luat decizia de a se alătura PNL, la propunerea preşedintelui partidului, Ludovic Orban, şi în urma unei discuţii avute cu soţia fostului preşedinte de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus.
Rareş Bogdan: Le mulţumesc tuturor celor din Partidul Naţional Liberal care mi-au dat această şansă. România trebuie să stea în primul rând, iar eu vă asigur că o să îi reprezint pe români cu cinste. Mă voi bate pentru ţara mea. Nu am venit să iau nimic. Am venit să dau. Nu am nevoie de imunitatea de europarlamentar. Şi vin de la venituri mai mari din presă, decât îmi oferă salariul de europarlamentar.
Realizator: A consemnat reporterul RRA, Alina Bordeiaşu.
*
Realizator: George Simion, candidat independent la alegerile din 26 mai, le-a prezentat românilor din Bruxelles mai multe proiecte pentru diaspora: introducerea votului electronic; recunoaşterea automată a calificărilor profesionale, a diplomelor universitare şi postuniversitare obţinute în spaţiul comunitar şi un program naţional de consiliere pentru copiii cetăţenilor români, plecaţi la muncă în străinătate - se arată în comunicatul remis presei.

Ordonanţă de urgenţă cu caracter fiscal, pe masa Guvernului
Știri 28 Martie 2024, 08:44

Ordonanţă de urgenţă cu caracter fiscal, pe masa Guvernului

Potrivit documentului, Executivul va menţine bonusurile reprezentând drepturile de hrană sau tichetele de masă, la valoarea...

Ordonanţă de urgenţă cu caracter fiscal, pe masa Guvernului
Marcel Ciolacu:  România ajută Republica Moldova să facă paşi siguri către UE
Știri 27 Martie 2024, 18:30

Marcel Ciolacu: România ajută Republica Moldova să facă paşi siguri către UE

Prin tot ceea ce facem, vrem să ajutăm Moldova să facă paşi mari şi siguri pentru a se apropia de Uniunea Europeană, a...

Marcel Ciolacu: România ajută Republica Moldova să facă paşi siguri către UE
Deficitul bugetar, dublu față de anul trecut
Știri 27 Martie 2024, 08:19

Deficitul bugetar, dublu față de anul trecut

Deşi veniturile totale în ianuarie şi februarie au fost mai mari cu peste 17 procente, raportate la primle două luni din...

Deficitul bugetar, dublu față de anul trecut
Dobânzile la creditele acordate de instituţiile financiare nebancare, plafonate prin lege
Știri 26 Martie 2024, 17:49

Dobânzile la creditele acordate de instituţiile financiare nebancare, plafonate prin lege

Dobânzile la creditele acordate de instituţiile financiare nebancare vor fi plafonate, potrivit unui proiect de lege adoptat...

Dobânzile la creditele acordate de instituţiile financiare nebancare, plafonate prin lege
Mihai Tudose va deschide lista comună PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare
Știri 25 Martie 2024, 19:36

Mihai Tudose va deschide lista comună PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare

Liderii coaliţiei de guvernare au decis în şedinţa de la Palatul Victoria ca Mihai Tudose să deschidă lista comună PSD-PNL la...

Mihai Tudose va deschide lista comună PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare
Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută în Parlament
Știri 25 Martie 2024, 19:19

Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută în Parlament

Deputaţii au dezbătut în plen moţiunea simplă iniţiată de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului agriculturii, Florin Barbu.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută în Parlament
PSD şi PNL au validat candidaţii pentru lista comună la alegerile europarlamentare din 9 iunie
Știri 25 Martie 2024, 09:31

PSD şi PNL au validat candidaţii pentru lista comună la alegerile europarlamentare din 9 iunie

La social-democraţi lista este deschisă de Mihai Tudose, iar la liberali de Rareş Bogdan.

PSD şi PNL au validat candidaţii pentru lista comună la alegerile europarlamentare din 9 iunie
România intră în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime din 31 martie
Știri 25 Martie 2024, 08:49

România intră în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime din 31 martie

Începând cu 31 martie, pasagerii nu se vor mai opri la filtrele de control la graniţă pentru a le fi verificate documentele,...

România intră în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime din 31 martie