Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Agenda electorală 2 mai

Alegeri europarlamentare 2019 - Agenda electorală din 2 mai 2019.

Agenda electorală 2 mai

Articol de Alina Bordeiaşu, 02 Mai 2019, 15:25

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 mai, ora 11:00:03) - Alegeri europarlamentare 2019 - Agenda electorală - Realizator: Alina Bordeiaşu - Bun găsit, sunt Alina Bordeiaşu şi vă prezint un grupaj de ştiri electorale:
Astăzi, echipa de campanie a PNL se va întâlni cu alegătorii din judeţul Brăila. Va avea loc şi o conferinţă de presă, pe tema proiectelor ce pot fi susţinute cu fonduri europene, ca de exemplu Spitalul Regional Brăila - Galaţi.
Candidaţii Alianţei USR-PLUS vor ajunge la Carei, în judeţul Satu Mare, pentru a discuta cu cetăţenii.
Candidatul ALDE, Varujan Vosganian, va susţine o conferinţă de presă, de la ora 12.00, la Craiova.
Echipa Pro România va merge la Chişinău pentru a-şi prezenta oferta electorală pentru alegerile din 26 mai.
*
Realizator: Preşedintele USR, Dan Barna, spunea că românii sunt preocupaţi, pe lângă sănătate şi infrastructură, şi de problema corupţiei. El a declarat că cetăţenii trebuie să ştie că au în Alianţa "2020 USR PLUS" o alternativă la actuala putere
Dan Barna: 75% dintre oameni consideră că principala problemă a României este corupţia. Şi asta s-a întâmplat pentru că de doi ani şi jumătate discutăm doar despre justiţie. La aceste alegeri nu mai este vorba de a vota un rău mai mic, este vorba că există o alternativă de nişte bine real pentru România şi de fapt despre asta este vorba şi mesajul pe care-l transmit este acela, fiecare om care crede că România trebuie să rămână un stat european, să meargă cu încă trei colegi, prieteni, vecini la vot pe 26 mai şi începem să ne însănătoşim.
Realizator: A consemnat Adrian Marchiş.
*
Realizator: Preşedintele PNL, Ludovic Orban, merge, alături de candidaţii partidului, în turneu electoral prin ţară. Aflat la Botoşani, el a susţinut că PNL face o campanie serioasă, în care discută aplicat cu cetăţenii:
Ludovic Orban: Obiectivul nostru, astăzi, este să facem o campanie cât mai serioasă, o campanie care să fie adresată fiecărui cetăţean român, o campanie care să ajungem să vorbim cu toţi românii, să ne spunem adevărul, să le prezentăm soluţiile noastre, astfel încât să maximizăm şansa de a câştiga alegerile. În ceea ce priveşte orice mişcare ulterioară acestor alegeri vom discuta după data de 26 mai.
Realizator: Declaraţie consemnată de corespondentul nostru Gina Poenaru.
*
Realizator: Liderul PSD, Liviu Dragnea i-a îndemnat pe candidaţii partidului să promoveze şi să apere România, la Bruxelles. În context, el s-a declarat un susţinător al produselor tradiţionale româneşti:
Liviu Dragnea: Putem noi să acceptăm, ca, în continuare, în România, să punem pe masă pentru copiii noştri fructe şi legume pline de chimicale? Nu cred că suntem de acord să stăm în continuare să ne uităm cum companii străine umilesc, calcă în picioare fermierii români, că în parcare la hipermarketuri sunt trei tiruri cu produse româneşti şi o sută de tiruri cu marfă străină.
Realizator: Declaraţie consemnată de Florin Firu.
*
Realizator: Pentru Pro România, formaţiune nou înfiinţată, alegerile europarlamentare reprezintă prima întâlnire cu electoratul. Candidatul ce deschide lista partidului este fostul premier, Victor Ponta.
Victor Ponta: Pentru Pro România este primul scrutin la care participă. Ca partid este cu atât mai important să arătăm că ceea ce a pornit iniţial de la trei oameni la o echipă care s-a închegat şi, care, în continuare creşte, oferind o alternativă social-democrată, liberală, pro europeană. Din acest motiv, este important, pe 26 mai, nu doar să obţinem un scor bun, ci, mai ales, ce putem să facem în viitor.
*
Realizator: Un obiectiv ambiţios şi-a stabilit preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, alături de candidaţii partidului - să învingă PNL în alegeri. După cum transmite corespondentul nostru Sorin Cealera, declaraţia a fost făcută la Constanţa, într-o conferinţă de presă.
Călin Popescu-Tăriceanu: Obiectivul pe care eu l-am discutat cu colegii mei, şi anume, de a depăşi PNL-ul, avem şanse să-l atingem. Nu ştiu dacă la aceste alegeri, dar în perspectivă sunt contivins că vom concvinge din ce în ce mai mulţi alegători, cetăţeni că ALDE este singurul reprezentant al principiilor şi valorilor liberale în România.
*
Realizator: Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a punctat, într-o conferinţă de presă, la Arad, că agricultorii de bucură de anumite facilităţi de când România a intrat în Uniunea Europeană:
Kelemen Hunor: Este un adevăr deja, hai să spun aşa, istoric, de 100 de ani, de la agricultori tot timpul s-a luat ceva, nu numai pământul, dar şi animalele. Doar de când am intrat în Uniunea Europeană, pentru fermieri, pentru agricultori se dă ceva, nu se ia de la ei. Este un rezultat enorm de mare, ceea ce trebuie păstrat şi, dacă se poate, trebuie apărat şi crescută alocaţia pentru femieri, ca să intre pe piaţa comună cu produse de calitate.
Realizator: Declaraţie consemnată de corespondentul nostru Ioan Suciu

"Alegeri europarlamentare 2019. Agenda electorală"

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 mai, ora 17:00) - Realizator: Bună ziua, sunt Andrei Şerban.
Candidatul ALDE Varujan Vosganian a declarat, la Focşani, că România dispune de resursele financiare necesare pentru a realiza în următorul deceniu marile proiecte de infrastructură rutieră, fluvială, maritimă şi aeroportuară. El a prezentat şi modul în care pot să fie obţinuţi banii:
Varujan Vosganian: În fiecare an, două miliarde de euro de la buget, în fiecare an un miliard de euro din fondurile europene, angajarea datoriei publice cu 10 procente, înseamnă 50 de miliarde de euro. 50 de miliarde de euro este arhisuficient ca să îndeplinim aceste proiecte. În foaia de parcurs în România rolul prioritar îl joacă Moldova. Trebuie să recuperăm decalajele evidente dintre Moldova şi alte regiuni ale ţării.
Realizator: Declaraţie consemnată de corespondentul nostru Gabriel Sava.
*
Realizator: Aflat la Zalău, candidatul PSD la alegerile europarlamentare Cristian Terheş a declarat că intrarea României în spaţiul Schengen este vitală pentru ţara noastră nu doar din punct de vedere social, ci mai ales în ceea ce priveşte dezvoltarea economică.
Cristian Terheş: Am avut în ultima perioadă întâlniri cu foarte mulţi oameni din mediul de afaceri, tineri care doresc să lucreze şi mi-am dat seama de importanţa pentru progresul economiei româneşti pe care integrarea în Schengen o va avea asupra mediului de afaceri, mediului de business din România. Va fi vocea mea împreună cu vocea celorlalţi colegi din PSD să milităm, să pledăm pentru facilitarea integrării cât mai curând a României în Spaţiul Schengen.
Realizator: A consemnat corespondentul nostru Adrian Lungu.
*
Realizator: Nu absorbţia fondurilor europene este problema, ci modul în care au fost folosiţi banii - a declarat, la Petroşani, Cristian Ghinea, candidat la alegerile europarlamentare pe listele Alianţei 2020 USR PLUS. El a mai spus că va continua vizitele electorale în toată ţara.
Cristian Ghinea: Această campanie intensivă în toată ţara, în toate localităţile mari şi mici, ne arată şi nouă, celor de la Bucureşti, că nu există 'bule'. Cred că oamenii sunt la fel peste tot, doar că nu a ajuns nimeni să vorbească cu ei şi oamenii reacţionează bine. Peste tot găsim oameni care ne spun 'Sunteţi cu PSD? Nu! Atunci este bine! Orice în afară de PSD'.
Nivelul de nemulţumire, nivelul de frustrare anti-PSD la nivelul străzii este extraordinar şi cred că se va vedea asta la Parlamentul European, la alegeri.
Reporter: Declaraţie consemnată de corespondentul nostru Ilie Pintea.
*
Realizator: Candidatul PNL la alegerile europarlamentare Siegfried Mureşan a susţinut la întâlnirea regională sud-est de la Constanţa că un scor favorabil pentru PNL în Europa ar fi o garanţie că liberalii pot câştiga alegerile locale de anul viitor. Siegfried Mureşan a anunţat câteva proiecte majore aflate pe lista PNL:
Siegfried Mureşan: Vom obţine fonduri pentru a da drumul unui program numit 'Prima fermă', prin care fiecare tânăr care vrea să-şi deschidă o fermă să primească 100 de mii de euro nerambursabili de la UE. Vom simplifica procedurile pentru accesarea de fonduri europene, vom obţine bani pentru anveloparea a 500 de mii de apartamente de bloc. Suntem singurul partid care poate obţine ceva pentru România în Europa.
Realizator: Declaraţie consemnată de corespondentul nostru Sorin Cealera.
*
Realizator: Candidatul Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, crede că în cazul în care va ajunge în Parlamentul European va putea contribui la formarea unui nou grup politic care să-l aleagă pe preşedintele Comisiei Europene
Bogdan Diaconu: Sunt convins că alături de Matteo Salvini şi de alte partide care luptă pentru o Uniune Europeană corectă şi formată din naţiuni libere şi suverane putem forma o familie politică care chiar să dea preşedinţia Comisiei Europene.
*
Realizator: Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, prezent la Arad, a declarat că cea mai mare ameninţare a oricărui stat din Europa şi implicit România este în momentul de faţă terorismul:
Gabriel Oprea: Terorismul este cea mai mare ameninţare la adresa securităţii naţionale a oricărui stat. Spuneam de oamenii aceştia să aibă drepturile la zi plătite, că au printre altele două mari misiuni: să apere securitatea României, vorbesc de tot segment de securitate naţională - apărare, ordine publică, siguranţă naţională - şi să apere siguranţa cetăţeanului. Pentru asta trebuie să aibă drepturile la zi şi un ghid al carieri clar. La noi în România nu a fost până acum nici un act terorist şi asta şi datorită acestor oameni care îşi fac datoria.

"Alegeri europarlamentare 2019. Agenda electorală"

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 mai, ora 20:00) - Emisiunea: "Alegeri europarlamentare 2019. Agenda electorală" - Realizator: Andrei Şerban - Candidatul PSD de pe prima poziţie, Rovana Plumb, a afirmat, la Timişoara, că îşi doreşte ca românii să aleagă europarlamentari care să nu mai voteze împotriva ţării, ci să aducă mai multe fonduri europene în România.
Rovana Plumb: PSD este cel mai proeuropean partid, pentru că noi am fost primii care am vorbit despre necesitatea ca România să fie membră a Uniunii Europene, noi am fost primii care am dus România în NATO, noi am dus România în Uniunea Europeană, am realizat acest proiect şi vă asigur că toţi gândim şi suntem conştienţi şi suntem convinşi că parcursul european al României este ireversibil.
Realizator: Declaraţie consemnată de corespondentul RRA Alina Bujancă.

*

Realizator: La Brăila, Dacian Cioloş, care deschide lista Alianţei 2020 USR-PLUS, a afirmat că proiectul cu care se prezintă în faţa românilor este şi viitorul program de guvernare al alianţei. Corespondent: Gina Bahor
Dacian Cioloş: Ceea ce vrem să facem în Parlamentul European are legătură directă cu obiectivele pe care ni le propunem pentru România, pentru a guverna România, pentru a aduce o schimbare pozitivă în România, pentru că sunt foarte multe lucruri care se fac direct în România şi care sunt decise în Parlamentul European - şi pentru asta obiectivele pe care noi ni le-am propus aici sunt o primă etapă a unui viitor program de guvernare.
Realizator: A consemnat corespondentul RRA Gina Bahor

*
Realizator: Candidatul PRO România, Victor Ponta, îşi doreşte stabilitate fiscală şi interzicerea ordonanţelor de urgenţă în domeniul fiscalităţii. Varianta pentru o societate mai bună este PRO România - crede Victor Ponta.
Victor Ponta: Cred cu toată tăria că e nevoie de PRO România, că e nevoie de politici social-democrate şi social-liberale, că în acest moment România merge într-o direcţie greşită din punctul de vedere al guvernării, al dezvoltării economice şi că o echipă care nu ne face cinste a ajuns la putere, dar trebuie să existe o alternativă, PRO România este o alternativă la ceea ce se guvernernează în acest moment.

*

Realizator: Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, şi candidat al PMP de pe prima poziţie a discutat, la Târgu Jiu, în amfiteatrul Universităţii "Constantin Brâncuşi", despre securitatea României şi a Uniunii Europene.
Traian Băsescu: România are o situaţie extrem de delicată în ceea ce priveşte securitatea la propriile frontiere, o situaţie care este şi a Uniunii Europene. Avem o Federaţia Rusă care a făcut din Crimeea, după ce au ocupat-o, un portavion, frontiera cu Republica Moldova. care are o parte din teritoriul ocupat de trupele Federaţiei Ruse, frontiera de Nord cu Ucraina, o ţară care are război pe teritoriul ei.
Realizator: Declaraţie consemnată de corespondentul RRA Răzvan Stoichiţoiu

*

Realizator: Candidatul PNL care deschide lista de candidaţi, Rareş Bogdan, crede că miza actualelor alegeri o reprezintă electoratul care nu mai votează cu PSD şi care trebuie să fie atras de PNL.
Rareş Bogdan: Nehotărâţii sunt 14% astăzi pe toate sondajele, nu e foarte mare masă de nehotărâţi, e mult mai mare masa de votanţi pierdută de PSD, care va fi o miză foarte mare în alegerile astea, pentru că cu un mesaj bine direcţionat şi cu convingerea alegătorului că poate să se îndrepte spre PNL, suntem tot români, tot patrioţi, nu vrem să ne batem joc de nimeni şi nu o să votăm împotriva României niciodată, ne interesează pur şi simplu ca România să aibă o altă şansă în Europa, o parte dintre aceştia aştept să vină spre PNL.
Realizator: A consemnat redactorul RRA Gina Poenaru.

*

Realizator: Lipsa infrastructurii este o problemă majoră pentru dezvoltarea Văii Jiului şi necesită implicare de la nivel guvernamental - a declarat Norica Nicolai, candidat ALDE pentru un nou mandat în Parlamentul European. Ea a vorbit şi despre susţinerea tradiţiilor româneşti.
Norica Nicolai: Există în fondurile europene un culoar pentru cultură şi tradiţie, pe care eu mă angajez personal să îl încurajez, pentru că e nevoie să deschidem această viaţă a comunităţii aşa cum a fost ea şi să păstrăm tradiţia şi asta se poate susţine şi se poate încuraja şi financiar.
Realizator: Declaraţie consemnată de corespondentul RRA Ilie Pintea.

*

Realizator: Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion consideră că şcolilor din România de lipseşte educaţia patriotică, iar istoria naţională trebuie reintrodusă în programe. George Simion a spus că va duce în Parlamentul European în vizită de documentare câte un copil din fiecare localitate a României - se arată într-un comunicat de presă.



Marcel Ciolacu: Avem proiecte clare şi mature pentru investitorii din Qatar
Știri 17 Aprilie 2024, 12:01

Marcel Ciolacu: Avem proiecte clare şi mature pentru investitorii din Qatar

Premierul Marcel Ciolacu, alături de şase miniştri ai cabinetului său, continuă vizita în Qatar, partener comercial important...

Marcel Ciolacu: Avem proiecte clare şi mature pentru investitorii din Qatar
O treime dintre candidaţii propuşi  la alegerile europarlamentare sunt femei
Știri 16 Aprilie 2024, 08:34

O treime dintre candidaţii propuşi la alegerile europarlamentare sunt femei

10 din 15 formaţiuni politice au inclus o femeie în primele trei locuri, arată un studiu realizat de organizaţia Expert Forum.

O treime dintre candidaţii propuşi la alegerile europarlamentare sunt femei
Noul Cod Silvic și limitarea publicității la jocurile de noroc și țigările electronice, în dezbaterea parlamentarilor
Știri 15 Aprilie 2024, 09:25

Noul Cod Silvic și limitarea publicității la jocurile de noroc și țigările electronice, în dezbaterea parlamentarilor

Proiectele de lege care limitează publicitatea la jocurile de noroc şi la ţigările electronice aşteaptă, săptămâna aceasta,...

Noul Cod Silvic și limitarea publicității la jocurile de noroc și țigările electronice, în dezbaterea parlamentarilor
Sondajele online au devenit "un instrument de influenţare a opiniei publice"
Știri 14 Aprilie 2024, 10:10

Sondajele online au devenit "un instrument de influenţare a opiniei publice"

SNSPA anunţă că va demara un amplu proces de cercetare legat de teme relevante aflate în dezbatere publică.

Sondajele online au devenit "un instrument de influenţare a opiniei publice"
15 partide şi şapte independenţi intră în competiția pentru alegerile europarlamentare
Știri 14 Aprilie 2024, 09:53

15 partide şi şapte independenţi intră în competiția pentru alegerile europarlamentare

În competiţia electorală din 9 iunie intră toate partidele cunoscute pe scena politică românească.

15 partide şi şapte independenţi intră în competiția pentru alegerile europarlamentare
Autorităţile locale vor putea finaliza proiectele cu bani europeni apelând şi la împrumuturi din Trezorerie
Știri 12 Aprilie 2024, 10:24

Autorităţile locale vor putea finaliza proiectele cu bani europeni apelând şi la împrumuturi din Trezorerie

Guvernul a aprobat mai multe ordonanțe care vin în sprijinul autorităților locale.

Autorităţile locale vor putea finaliza proiectele cu bani europeni apelând şi la împrumuturi din Trezorerie
Preşedintele Klaus Iohannis reafirmă sprijinul pentru Ucraina în toate domeniile relevante
Știri 12 Aprilie 2024, 10:14

Preşedintele Klaus Iohannis reafirmă sprijinul pentru Ucraina în toate domeniile relevante

România va continua să sprijine Ucraina pe toate palierele, atât timp cât va fi nevoie, a declarat preşedintele Klaus...

Preşedintele Klaus Iohannis reafirmă sprijinul pentru Ucraina în toate domeniile relevante
Premierul Marcel Ciolacu participă la exerciţiul multinaţional "Sea Shield 24"
Știri 11 Aprilie 2024, 10:01

Premierul Marcel Ciolacu participă la exerciţiul multinaţional "Sea Shield 24"

Peste 2.000 de militari, din 12 ţări, se antrenează în zona costieră a Mării Negre şi în Delta Dunării, pentru diferite misiuni.

Premierul Marcel Ciolacu participă la exerciţiul multinaţional "Sea Shield 24"