Alegeri electorale 2020. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic știri din activitatea candidaților înscriși în campania electorală pentru alegerile locale.

Adăugat: 9 Septembrie 2020
Ultima actualizare:9 Septembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

*PSD Dâmboviţa organizează o întâlnire electorală în comuna Lunguleţu. Participă fostul ministru al agriculturii, Petre Daea, dar şi oameni de afaceri chinezi care vor să investească în construirea unei fabrici de amidon şi a unui Centru de Colectare, Sortare şi Ambalare legume. Candidaţii PSD în judeţul Teleorman au programată o conferinţă de presă la Turnu Măgurele şi tot aici se vor întâlni astăzi cu ziariştii şi candidaţii PNL.

* O întâlnire cu presa a candidaţilor PNL va fi şi la Buzău unde este aşteptat ministrul agriculturii, Adrian Oros, iar la Galaţi are loc o conferinţă a antreprenorilor din judeţ la care vor participa ministrul finanţelor, Florin Cîţu şi candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean George Stângă.

* Liderul Pro România, Victor Ponta, continuă turneul electoral pentru susţine la candidaţilor în judeţul Suceava, transmit corespondenţii noştri.

* Echipa UDMR pentru judeţul Mureş doreşte construirea cu fonduri europene a unui centru de evenimente multifuncţional unic în Transilvania cu implicarea universităţilor şi antreprenorilor din zonă.

Un alt proiect este construirea unui centru de date de mare amploare şi de cercetare destinat profesioniştilor şi studenţilor în IT.

Proiectele au fost anunţate de candidatul independent la primăria Târgu Mureş susţinut de UDMR, Szasz Zoltan: Târgu Mureş ar putea să contribuie esenţial în furnizarea forţei de muncă bine pregătite, e vorba de 500 de studenţi anual care termină la universităţile târgumureşene şi astăzi majoritatea lor îşi găsesc traiul în alte oraşe sau în alte ţări, evident acest centru de inovare tehnologie ar aduce înapoi parţial şi sperăm şi credem că ar atrage şi forţă de muncă din alte ţări.

* Valerian Vreme, candidatul PMP la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bacău, doreşte ca judeţul să devină unul puternic şi propune un proiect bazat pe trei piloni: sănătatea, educaţia şi dezvoltarea economică.

Valerian Vreme: În platforma-program pe care o prezint băcăoanilor pe prima poziţie este sănătatea, pe a doua poziţie, educaţia. Bacăul trebuie să aibă o populaţie educată ca pe termen lung să reprezinte ceva pentru România. Dezvoltarea economică şi socială a Bacăului va face din Bacău acel concept, Bacăul puternic. Bacăul puternic înseamnă şi locul unde îţi doreşti să trăieşti ca cetăţean angajat în dezvoltarea de zi cu zi a societăţii. (A consemnat corespondentul nostru Gabriel Pop).

*Cornel Zainea este candidatul Alianţei USR -PLUS la Primăria localităţii Chiajna din judeţul Ilfov.

El vorbeşte despre situaţia pe care a găsit-o în această zonă în urmă cu 10 ani când s-a mutat aici.

Cornel Zainea: Locuiesc în Chiajna de peste 10 ani, m-am mutat aici în anul 2009, căutând ceea ce căutăm cu toţii, un loc liniştit, în care să ne petrecem timpul liber cu familia, în care să avem un aer mai curat departe de poluarea din Bucureşti. Ce am găsit de fapt, am găsit un dezastru urbanistic, un loc în care nu pot să deschizi geamul noaptea din cauza mirosului pestilenţial de la groapa de gunoi, un loc în care nu există creşe şi grădiniţe pe măsura populaţiei.(Declaraţia consemnată de Alina Bordeiaşu).

* Candidatul PNL Timiş, Nicolae Robu, doreşte să obţină al treilea mandat la Primăria Timişoara
.

Una dintre preocupările sale este creşterea mobilităţii în oraş şi a anunţat că în municipiu vor funcţiona două noi trasee de transport şcolar în paralel cu şase maşini destinate persoanelor cu dizabilităţi care vor circula gratuit în regim de taxi.

Nicolae Robu: Noi avem cea mai extinsă reţea de transport şcolar din România! De luni vom funcţiona cu 14 linii STPT se va ocupa să facă publice cele două noi trasee de transport şcolar. Acest serviciu ajută foarte mult. Avem şi acel serviciu pentru persoane cu dizabilităţi, un serviciu de tip taxi. Acum când începe şcoala poate fi folosit pentru transportul la şcoală şi de la şcoală a copiilor cu dizabilităţi. (A consemnat Alina Bujancă).

* Social democratul Costel Fotea candidează pentru un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean Galaţi.

El a anunţat că din bugetul Consiliului Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost dotat cu o autospecială nouă pentru intervenţii pirotehnice.

Costel Fotea: Am achiziţionat din fonduri proprii o autospecială pentru transportul proiectilelor neexplodate către zona de detonare întrucât cea veche avea o vechime de aproape jumătate de secol, această nouă autospecială poate fi folosită şi pentru genul de misiuni cum ar fi distrugerea podurilor de gheaţă sau tractarea unui vehicul şenilat. Mă bucur că am reuşit să venim în sprijinul angajaţilor de la ISU care acum au o maşină cu care se pot deplasa în condiţii de siguranţă şi pot să ajungă la misiune într-un timp mult mai scurt. (A consemnat Maria Măndiţă).Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Septembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza