Alegeri cu miză mare în Franţa

Peste 45 de milioane de francezi sunt chemaţi la urne, în această duminică, pentru a-i alege pe cei 577 de deputaţi ai Adunării Naţionale.

Adăugat: 11 Iunie 2017
Ultima actualizare:11 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 19,24 la sută dintre alegătorii francezi au votat în primele patru ore de la deschiderea urnelor pentru alegerile legislative.

Favoritul sondajelor - partidul noului preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, ales luna trecută - speră să câştige o majoritate confortabilă în Adunarea Naţională, pentru a putea aplica reformele promise în campania prezidenţială.

Alegeri cu miză mare, astăzi, în Franţa. După ce, în urmă cu o lună, francezii şi-au ales un nou preşedinte, astăzi, în scrutinul legislativ, se aşteaptă ca alegătorii să-i confere lui Emmanuel Macron şi majoritatea de care are nevoie, în Adunarea Naţională, pentru a-şi putea pune în aplicare programul.

Corespondenţă din Paris.  Reporter: Anton Cazacu

Peste 45 de milioane de francezi sunt chemaţi la urne, în această duminică, pentru a-i alege pe cei 577 de deputaţi ai Adunării Naţionale.

Aproape 8000 de candidaţi s-au înscris pe liste.

Alegerea este uninominală, nu pe liste de partid, şi are loc în două tururi de scrutin: primul se desfăşoară astăzi, iar cel de-al doilea va avea loc peste o săptămână şi la el vor putea participa în fiecare circumscripţie electorală candidaţii care au obţinut la primul tur un număr de voturi care depăşeşte 12,5% din totalul alegătorilor înscrişi.

Peste un milion de francezi, cei care trăiesc în străinătate, au votat deja, iar în 10 din cele 11 circumscripţii pentru francezii din străinătate pe primul loc s-au situat candidaţii formaţiunii preşedintelui Emmanuel Macron 'La République en Marche'/'Republica în Mişcare'.

De altfel, sondajele de opinie arată că 'Republica în Mişcare', creditată cu peste 31% din intenţiile de vot, ar putea avea în final în jur de 400 de deputaţi, adică mult peste majoritatea absolută, pe locul al doilea urmând a se situa formaţiunea de dreapta Republicanii.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza