Alegeri anticipate în Marea Britanie

Premierul britanic, Theresa May a convocat astăzi alegeri anticipate, ce ar urma să aibă loc pe 8 iunie.

Adăugat: 18 Aprilie 2017
Ultima actualizare:18 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Theresa May, premierul Marii Britanii
trimite pe mail

 Premierul britanic Theresa May a convocat astăzi alegeri anticipate, ce ar urma să aibă loc pe 8 iunie.

Theresa May va depune în Parlament o moţiune în acest sens, ce va trebui aprobată de două treimi dintre aleşi.

"Vara trecută, după ce ţara a votat să iasă din Uniunea Europeană, Marea Britanie a avut nevoie de siguranţă, stabilitate şi de o conducere puternică. Guvernul britanic are planul corect pentru a negocia o nouă relaţie cu Uniunea Europeană, după Brexit. Dorim un parteneriat special între Uniunea Europeană puternică şi Marea Britanie. Întreaga ţară este unită în ce priveşte decizia de Brexit, mai puţin membrii Parlamentului. Disensiunea din Parlament riscă să afecteze capacităţile de a transforma Brexit în succes. Am ajuns la concluzia că singura modalitate de a garanta certitudine şi siguranţă pentru anii care urmează este organizarea acestor alegeri şi am nevoie de sprijinul vostru pentru deciziile pe care trebuie să le iau" a explicat Theresa May.

Miniştrii din Cabinetul britanic vor rămâne în funcţie cel puţin până la formarea unui nou guvern, în funcţie de rezultatul alegerilor.

Partidul Laburist şi premierul Scoţiei au anunţat că vor susţine organizarea de alegeri anticipate.

Consiliul European a dat asigurări că alegerile anticipate din Marea Britanie nu schimbă în niciun fel planurile Uniunii Europene privind procesul de negociere a ieşirii ţării din blocul comunitar, care urmează să înceapă în prima parte a lunii iunie, precizează agenţia Reuters.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza