Alegerea vicepreşedintelui CSM, amânată

Alegerea vicepreşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânată pentru săptămâna viitoare, după ce membrii Secţiei de judecători au anunţat că doresc să discute pentru a-şi desemna un candidat.

Adăugat: 30 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:30 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schimdt Hăineală, a spus, miercuri, că alegerea vicepreşedintelui Consiliului a fost amânată, deoarece membrii Secţiei de judecători au anunţat că doresc să discute şi să desemneze un candidat.

De asemenea, Secţia de judecători a adus la cunoştinţa Plenului CSM că a adoptat liniile directoare pe care le vor avea în vedere la desemnarea unui candidat.
    
"În cadrul şedinţei de astăzi, Secţia de judecători a adus la cunoştinţa Plenului Consiliului că a adoptat o serie de linii directoare pe care le va avea în vedere la desemnarea unui candidat. Din ce înţeleg, Secţia de judecători doreşte să discute, dânşii în interiorul secţiei, pentru a-şi desemna un candidat şi am dedus că acest lucru se va întâmpla în zilele următoare. Dorim, sperăm şi adresăm rugămintea, ca şi în Plenul Consiliului, de a se decide asupra unui candidat, în considerarea principiilor pe care dânşii le-au enunţat", a declarat Hăineală.
    
Alegerea vicepreşedintelui CSM era unul dintre punctele de pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a CSM, în condiţiile în care cei doi candidaţi înscrişi iniţial pentru acest post, Cristi Danileţ şi Alina Ghica, s-au retras din cursă pe fondul contestărilor venite din întreaga ţară.
    
Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica au anunţat, la şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din 23 ianuarie, că îşi retrag candidaturile pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, întrucât este avansată o procedură de revocare a lor din Consiliu.
    
Alina Ghica şi Cristi Danileţ îşi depuseseră candidaturile la funcţia de vicepreşedinte al CSM în 4 ianuarie, după alegerea Oanei Schmidt-Hăineală ca preşedinte al Consiliului, ulterior împotriva lor adunările generale ale judecătorilor de la curţile de apel şi judecătorii declanşând proceduri de revocare din CSM.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
30 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza