ALDE vrea un minister pentru repatrierea românilor

ALDE propune înfiinţarea unui minister al repatrierii românilor care să-i ajute pe cetăţenii plecaţi în străinătate să găsească în ţară locuri de muncă bine plătite

Adăugat: 2 Decembrie 2016
Ultima actualizare:2 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE
trimite pe mail

"Suntem în faza în care a început să se resimtă în economie o criză de forţă de muncă. Vreau să aducem înapoi, obiectivul ar fi 500.000 de români care să se reîntoarcă şi să ocupe locurile de muncă disponibile, care să aducă o remuneraţie mai bună decât cea cu salariul minim, cum se întâmplă cu un procent important din mâna de lucru angajată astăzi în diferite ramuri economice", a spus Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu candidează pe lista ALDE pentru Senat, în Bucureşti.

Strategia PSD în domeniul agriculturii prevede susţinerea fermierilor din ţara noastră, angajarea tinerilor şi noi sisteme de irigaţii.

Liviu Dragnea, preşedinte PSD, candidat pentru un nou mandat de deputat în judeţul Teleorman.

"În programul nostru economic apa, până la staţia de punere sub presiune, va fi gratuită. Era prevăzut să punem în buget acest lucru, este vorba de 140 de milioane de euro pentru a se realiza această plată. Practic, noi acordăm ajutoare de minimis pentru fermieri, pentru ca, în total, când ei trag linie în contabilitate, apa să ajungă gratuit la ei. Înseamnă bani pentru energie, apa pe canale magistrale şi distribuţia - care să fie gratuită.Practic, noi acordăm ajutoare de minimis pentru fermieri, pentru ca, în total, când ei trag linie în contabilitate, apa să ajungă gratuit la ei, a explicat Dragnea.

PMP susţine necesitatea unei legi a educaţiei al cărei beneficiar să fie elevul.

Traian Băsescu, primul pe lista PMP pentru Senat, în Bucureşti, atrage atenţia că, potrivit unor analize, situaţia în educaţie este critică.

"42% analfabeţi funcţionali, adică citesc şi nu înţeleg ce au citit. Este clar că este o problemă de sistem de predare. 19,1% abandon şcolar. Hai să punem cifrele acestea două la un loc şi să vedem România peste 20 de ani: o ţară fără viitor", a susţinut fostul preşedinte al României.

UDMR susţine că trebuie create condiţiile necesare pentru ca tinerii să nu mai plece din ţară.

Candidatul Uniunii la Senat în judeţul Mureş, Novák Csaba, a declarat, la o întâlnire cu electoratul din localitatea Sărmaşu, că viitorul comunităţii depinde de calitatea învăţământului - informează un comunicat primit la redacţie.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, prima pe lista pentru Senat, în judeţul Timiş, spune că viitorul guvern trebuie să ia mai multe măsuri în domeniul agriculturii.

Între acestea, reabilitarea sistemului de irigaţii şi rezolvarea problemei intabulării terenurilor agricole.

"Vorbim de măsuri pentru intabularea urgentă a terenurilor agricole, pentru a se evita nu doar sincopele la plata subvenţiilor europene, ci pentru a reglementa, odată pentru totdeauna, o problemă nerezolvată în România, şi anume problema proprietăţii. Cred, însă, că este o necesitate şi o prioritate zero a României, nu a Partidului Naţional Liberal, ci a României, ca această intabulare să se realizeze urgent", a declarat Ghorghiu.

Nicuşor Dan, candidat USR pentru Camera Deputaţilor în Bucureşti, s-a aflat în turneu electoral în judeţul Suceava.

El a vorbit despre şansele Uniunii la aceste alegeri.

"Uniunea Salvaţi România este formată din oameni care nu au mai făcut politică, oameni care au o meserie, oameni care au în general familie. Una din principalele motivaţii ale multor oameni din USR vine din ce vor face copiii lor. Fie copiii sunt mici - se gândesc la sistemul de educaţie în care intră, fie copiii sunt mari şi se gândesc cu groază la momentul în care le vor spune că vor pleca din România pentru ca nu au ce să facă aici", a spus Nicuşor Dan.

Dacian Cioloş este pregătit să îşi asume şi după alegeri funcţia de prim-ministru, dacă PNL şi USR vor putea să facă o majoritate parlamentară stabilă.

Într-o postare pe o reţea de socializare, Dacian Cioloş a mulţumit celor două partide care îi susţin platforma politică.

El a spus despre USR că trebuie să dovedească trecerea de la bune intenţii la fapte, iar despre PNL- că este un partid care promovează candidaţi noi, fără probleme penale.

 


Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
2 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza