ALDE propune partidelor un pact pentru investiții

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor propune tuturor partidelor politice un pact prin care să se angajeze la respectarea unui set de măsuri privind investiţiile în România în următorii 4 ani.

Adăugat: 11 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:11 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Daniel Constantin, copreședinte ALDE
trimite pe mail

Copreşedintele Daniel Constantin susţine că doar printr-un program coerent de investiţii se poate realiza o creştere economică sustenabilă şi care să ducă la crearea de locuri de muncă.

"Fiind această primă zi, invităm partidele la o dezbatere constructivă, care la sfârşit să fie cuantificată în măsuri pe care oamenii să le înţeleagă, astfel încât în România după 11 decembrie să fie asigurat în primul rând progresul economic de care avem nevoie. Pentru a deschide acest drum, al unor dezbateri constructive, ALDE vine astăzi în faţa dumneavoastră şi propune partidelor politice o provocare sub forma unui pact naţional de investiţii în perioada 2017-2020", a spus Daniel Constantin.

Pavel Popescu (PNL): Reconstrucţia României nu poate porni decât cu încredere

Candidatul în judetul Timiș pentru Camera Deputaților din partea PNL, Pavel Popescu, crede că reconstrucția României nu se poate face decât pornind de la încrederea în bine asumată de fiecare dintre noi.

"Cei care au încercat în aceşti ani să submineze România au subminat încrederea noastră faţă de toţi cei care ne înconjoară. Reconstrucţia României nu poate porni decât cu încredere, încrederea pe care tu trebuie să ţi-o asumi, să te uiţi în ochii fratelui tău cu încredere şi să-i spui: da, vreau să reconstruim România. Aşa cum m-am uitat în ochii premierului. Aceasta este România, dragii mei", a spus Pavel Popescu.

Victor Ponta (PSD): Cel mai important e să avem profesori şi medici

Victor Ponta a declarat la Hunedoara că Executivul nu poate respinge majorarea salariilor din lipsa resurselor bugetare.

El crede că există fondurile bugetare pentru această majorare.

"Înţeleg că pentru domnul Cioloş, domnul Iohannis, 4 miliarde să mărim salariile nu sunt în 2017, în schimb s-au angajat să mărim cheltuielile militare cu 5 miliarde. Deci banii sunt. Problema e întotdeauna, sigur, nu ajung pentru toate. Care e prioritatea? Dacă mă întrebaţi pe mine - nu doar că sunt social-democrat, dar că sunt român şi trăiesc în România - sigur, buni şi banii de înarmare, dar cel mai important e să avem profesori şi medici", a susținut Victor Ponta.

Victor Ponta candidează pentru un nou mandat de deputat în judeţul Gorj, informează corespondentul RRA, Ilie Pintea.

Nicușor Dan (USR): Este nevoie de o reindustrializare inteligentă

Pentru dezvoltarea Romaniei este nevoie de o reindustrializare inteligentă, consideră Nicușor Dan, președintele USR.

El a oferit cateva exemple de succes economic din țară.
 
"Avem Clujul, avem Iaşiul, avem Bucureştiul. Ce au în comun aceste oraşe este că au infrastructură şi beneficiază de cele mai bune universităţi din România. În felul ăsta, ele reuşesc să se ducă către industrii cu rată de profit mare, cu salarii mari, reuşesc să atragă investiţii de zeci de milioane de euro şi reuşesc să genereze prosperitate în jurul lor", a declarat Nicușor Dan..
 
Nicușor Dan candidează pentru un mandat de deputat in București.

Candidații PER lansează o acțiune de donare de sânge

Candidatul pentru o funcţie de senator al Partidului Ecologist Român, Mirică Dimitrescu spune că lansarea candidaţilor partidului va consta într-o acţiune de donare de sânge.

Cei peste 500 de candidaţii ai PER vor dona sânge la centrele judeţene din 37 de judeţe, dar şi la centrele din Capitală.

"Nu avem în faţă o ţintă a donării noastre, nu este o nevoie, nu avem o nenorocire - şi asta ne bucură - este o formă a noastră, a ecologiştilor de a-i proteja pe români, de a proteja România şi de a ne face datoria faţă de aceştia", susține Mirică Dimitrescu.
 
 Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza