ALDE negociază în funcţie de numărul de mandate

ALDE aşteaptă rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, după care va începe discuţiile cu PSD în vederea unei viitoare colaborãri la guvernare, a precizat copreşedintele Alianţei, Călin Popescu Tăriceanu.

Adăugat: 15 Decembrie 2016
Ultima actualizare:15 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele ALDE a spus că aflarea numărului de parlamentari al fiecărui partid şi validarea Parlamentului sunt esenţiale pentru viitoarele negocieri

Tăriceanu a precizat că până acum nu s-au discutat nume de premieri şi nici nu au fost negociate ministere.

"O să avem discuţii cu cei de la PSD, în care să armonizãm cele două programe, programul nostru de guvernare, programul lor de guvernare, fiecare avem anumite chestiuni specifice, o anumită amprentă proprie şi sigur că varianta finală va trebui sã fie rezultatul unor discuţii, unor negocieri şi probabil şi al unor compromisuri", a declarat azi, copreşedintele ALDE.

"Aşteptăm cu toţii să vedem câte mandate avem şi validarea Parlamentului, pentru a putea face paşii următori, aşa cum sunt înscrişi în Constituţie", a adăugat acesta

Cãlin Popescu Tăriceanu a mai spus că declaraţiile venite din partea PNL privind o posibilă colaborare a partidelor de dreapta reprezintă o încercare a liberalilor de a ieşi din impasul creat de rezultatul slab obţinut la alegerile parlamentare.

 
C.P. Tăriceanu: Aşteptăm validarea Parlamentului
radiojurnal   Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE Foto: Arhivă

ALDE aşteaptã rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, după care va începe discuţiile cu PSD în vederea unei viitoare colaborãri la guvernare, a precizat copreşedintele Alianţei, Cãlin Popescu Tãriceanu.

El a spus cã pânã acum nu s-au discutat nume de premieri şi nici nu au fost negociate ministere.

Cãlin Popescu Tãriceanu: "O sã avem discuţii cu cei de la PSD, în care sã armonizãm cele douã programe, programul nostru de guvernare, programul lor de guvernare, fiecare avem anumite chestiuni specifice, o anumitã amprentã proprie şi sigur cã varianta finalã va trebui sã fie rezultatul unor discuţii, unor negocieri şi probabil şi al unor compromisuri.

Aşteptãm cu toţii sã vedem câte mandate avem şi validarea Parlamentului, pentru a putea face paşii urmãtori, aşa cum sunt înscrişi în Constituţie."

Cãlin Popescu Tãriceanu a mai spus cã declaraţiile venite din partea PNL privind o posibilã colaborare a partidelor de dreapta reprezintã o încercare a liberalilor de a ieşi din impasul creat de rezultatul slab obţinut la alegerile parlamentare.

- See more at: http://www.romania-actualitati.ro/cp_tariceanu_asteptam_validarea_parlamentului-97290#sthash.BMfge0kI.dpuf


Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza