ALDE, de acord cu propunerea de premier a PSD

Partenerii de coaliţie ai PSD au anunţat că sunt de acord cu propunerea acestora ca Viorica Dăncilă să fie premier.

Adăugat: 16 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:16 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Meleșcanu
trimite pe mail

ALDE consideră că este o propunere foarte potrivită, după cum declară vicepreşedintele Alianţei, ministrul de externe, Teodor Meleşcanu.

"În primul rând, este o doană, ceea ce ar reprezenta o deschidere interesantă în viaţa politică românească. Are o foarte bună experienţă în activitatea cu Uniunea Europeană din calitatea de europarlamentar. Este o persoană care a înţeles foarte bine şi şi-a asumat programul de guvernare şi realizarea cât mai rapidă a măsurilor pe care acesta le conţine. Şi-a exprimat foarte clar dorinţa de a avea o colaboare foarte bună cu membrii coaliţiei, astfel încât deciziile guvernului să se bucure şi de sprijinul coaliţiei PSD şi ALDE", a spus Teodor Meleşcanu.

Viorica Dăncilă are 54 de ani, este şefa organizaţiei de femei a PSD şi se află la cel de-al doilea mandat de europarlamentar.

PSD va propune mâine preşedintelui Klaus Iohannis numirea sa pentru a forma un nou guvern. Consultările de la Cotroceni încep la ora 12:00 şi sunt chemate toate partidele parlamentare.

PNL, USR şi PMP vor susţine la consultări că PSD nu mai trebuie să continue guvernarea, iar UDMR urmează să decidă dacă va susţine propunerea PSD.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza