ALDE condiționează sprijinul pentru moţiunea de cenzură

ALDE condiţionează sprijinirea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului de existenţa unui plan coerent de acţiune ulterior unei eventuale demiteri a cabinetului Dăncilă.

Adăugat: 15 Septembrie 2019
Ultima actualizare:15 Septembrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE. Sursa: Alexandru Dolea
trimite pe mail

ALDE nu a decis, încă, dacă va vota pentru moţiunea de cenzură la adresa guvernului, dar admite că au existat discuţii în acest sens cu liberalii, care sunt iniţiatorii demersului.

Aflat, astăzi, la Jupiter, la Şcoala de Vară a Tineretului ALDE, liderul formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, a respins, categoric, o eventuală intrare la guvernare alături de PNL.

Bogdan Comşa relatează de la Radio România Constanţa: ALDE condiţionează sprijinirea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului de existenţa unui plan coerent de acţiune ulterior unei eventuale demiteri a cabinetului Dăncilă.

Preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că deocamdată au avut loc doar discuţii preliminare cu reprezentanţii PNL, pe acest subiect.

Călin Popescu-Tăriceanu: O tatonare, o discuţie exploratorie pe care PNL a avut-o şi cu noi, cum avut şi cu celelalte partide. Suntem partid de opoziţie, vor să ştie ce intenţii avem. Putem să votăm o moţiune de cenzură cu condiţia să vedem şi care sunt paşii următori, care ar fi programul de guvernare, care ar fi echipa guvernamentală care ar urma. Aceste lucruri nu le-am discutat încă, s-ar putea să le discutăm în condiţiile în care PNL îşi doreşte să avanseze pe acest teren.

Călin Popescu-Tăriceanu a tranşat şi subiectul participării la guvernare alături de PNL.

Călin Popescu-Tăriceanu: Răspunsul este scurt şi clar: nu.

Preşedintele ALDE a contrazis afirmaţiile că protocolul de colaborare cu PSD a fost denunţat ilegal.

Călin Popescu-Tăriceanu: A fost denunţat o dată cu anunţul de retragere de la guvernare, făcut în 26 august, în cadrul delegaţiei permanente, când a fost un punct distinct pe ordinea de zi: denunţarea protocolului şi retragerea de la guvernare.

Călin Popescu-Tăriceanu a mai declarat că pentru ALDE urmează o perioadă de opoziţie, care va fi un bun prilej pentru partid să îşi refacă identitatea liberală, ştirbită de colaborarea cu PSD.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Septembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza