ALDE a decis: Un singur preşedinte

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor va avea de astăzi un singur preşedinte şi 17 vicepreşedinţi.

Adăugat: 21 Aprilie 2017
Ultima actualizare:21 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE
trimite pe mail

Peste o mie de delegaţi din toate cele 47 de filiale ALDE, prezenți la Palatul Parlamentului, la congresul partidului, au fost convocaţi la această oră pentru validarea propunerilor de modificare a statutului formațiunii.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că mai multe organizaţii au cerut convocarea acestui congres, în condiţiile în care formula bicefală şi tranzitorie de conducere din prezent trebuie schimbată.

Alegerile pentru noua conducere vor avea loc mâine.

"Membrii Biroului Politic Executiv sunt în număr de 33 - 17 vicepreședinți, 16 membri și 12 membri supleanți. Alegerea se va face în mod liber, nu există listă, se depun candidaturile și în ordinea descrescătoare a voturilor vor fi stabiliți cei care devin membrii în Biroul Politic Executiv. Primii 17 vor deține funcția de vicepreședinte, următorii 16 funcția de membru", a declarat Tăriceanu.

Decizia de convocare a Congresului ALDE a fost contestată în instanță de celălalt copreședinte al formațiunii, Daniel Constantin, pe motiv că ar fi nestatutară.

Neînțelegerile dintre copreședinţii au apărut luna trecută, când Daniel Constantin a denunțat public modul în care Călin Popescu-Tăriceanu conduce partidul.

Tot atunci, lui Daniel Constantin i-a fost retras sprijinul politic şi a fost remaniat din guvernAutor:
Alexandra Cristea
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza