Al treilea pod peste Dunăre româno-bulgar, în proiect

România şi Bulgaria vor colabora la construirea unui al treilea pod peste Dunăre, care să lege oraşele Silistra şi Călăraşi.

Adăugat: 14 Iunie 2013
Ultima actualizare:14 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedinţii celor două ţări, Traian Băsescu şi respectiv Rosen Plevneliev, au luat această decizie, la reuniunea la nivel înalt a şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est, care s-a desfăşurat, în 12 şi 13 iunie, la Bratislava.

Pentru realizarea proiectului, cele două state vor căuta diverse variante de finanţare din fondurile structurale ale UE, Programul de cooperare transfrontalieră şi Strategia Dunării, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Preşedinţiei Bulgariei, potrivit Rador.

La Bratislava, cei doi şefi de stat au decis o coordonare mai strânsă a poziţiilor şi acţiunilor referitoare la aderarea Bulgariei şi României la Spaţiul Schengen, fără controale la frontieră.

Rosen Plevneliev şi Traian Băsescu au susţinut iniţiativa unei scrisori comune, împreună cu şefii de stat din Austria, Ungaria şi Turcia, adresată preşedintelui Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, în sprijinul proiectului pentru transportul gazului caspic spre Europa, "Nabucco-Vest".

Rosen Plevneliev a pledat în cadrul forumului pentru o mai mare coeziune între statele din regiune. Potrivit preşedintelui Bulgariei, aderarea Croaţiei la UE este un bun exemplu pentru restul ţărilor din Balcanii de Vest, iar acest proces trebuie să continue, bazat pe valorile europene şi relaţiile de bună vecinătate, mai transmite comunicatul preluat de Agenţia de presă Radio.Autor:
Agenţia de presă RADOR
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza