Ajutorul pentru populația vulnerabilă, pe agenda Parlamentului

Ajutorul financiar pentru populaţia vulnerabilă şi Planul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny" vor fi aprobate de către Parlament.

Adăugat: 30 Mai 2022
Ultima actualizare:30 Mai 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Peste 2,3 milioane de români care se încadrează în categoria populaţiei vulnerabile vor beneficia de vouchere în valoare de 250 de lei, care vor fi acordate o dată la două luni începând din iunie.

Ordonanţa care prevede aceasta măsuri intră în atenţia senatorilor în această săptămână.

Parlamentarii urmează să voteze, de asemeena, o ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", iar Ministerul de Finanţe să anunţe ce propuneri are pentru modificarea Codului Fiscal.

Săptămâna aceasta este posibil ca liderii coaliţiei de guvernare PSD-PNL-UDMR să primească analiza de la Ministerul Finanţelor care vizează modificarea Codului Fiscal.

Autorităţile dau asigurări că anul acesta nu vor creşte taxele şi impozitele, dar solicită o mai bună colectare a veniturilor la bugetul de stat.

La Senat, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care este acordat un sprijin material în valoare de 50 de euro o dată la două luni populaţiei vulnerabile intră în plen.

Ajutorul are drept scop compensarea unei părţi din cheltuielile cu hrana pentru aceste categorii de populaţie, adică pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei, familii cu cel puţin doi copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei, ori persoanele fără adăpost.

Sumele vor fi acordate pe carduri, care vor fi trimise beneficiarilor începând cu 1 iunie.

Pe de altă parte, la Camera Deputaţilor, intră la vot final ordonanţa de urgenţă care aprobă Planul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny".

Acest program are ca obiect modernizarea comunităţilor locale, prin realizarea de investiţii în infrastructura locală, staţii de epurare a apei sau extinderea reţelei de gaze naturale.

Programul are o valoare de 50 de miliarde de lei şi se va desfăşura până în 2028.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Mai 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza