Ajutoarele de la UE ajung la cetățeni după 17 noiembrie

Peste 3,3 milioane de români vor primi ajutoare alimentare din partea Uniunii Europene, faţă de 2,6 milioane în 2013.

Adăugat: 29 Octombrie 2014
Ultima actualizare:29 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Persoanele defavorizate din România îşi vor primi ajutoarele alimentare din partea Uniunii Europene după data de 17 noiembrie, a precizat astăzi premierul Victor Ponta.

Poşta Română a distribuit deja 2,6 milioane de cupoane nominale, cu valoarea de 128 de lei, urmând ca pe baza acestora persoanele care au dreptul să primească 27 de kilograme de produse alimentare: ulei, făină, mălai, zahăr, paste făinoase, conserve de porc, de vită şi de pate de ficat.

Anul acesta peste 3,3 milioane de români vor primi ajutoare alimentare din partea Uniunii Europene, faţă de 2,6 milioane în 2013.

Persoanele defavorizate trebuie să se încadreze într-una dintre următoarele categorii: beneficiază de venitul minim garantat, sunt şomeri în plată sau ieşiţi din plată, sunt pensionari cu o pensie până la 400 de lei, sunt beneficiari ai indemnizaţiilor aferente invalizilor, veteranilor sau văduvelor de război, sunt persoane cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii,  a precizat anteriror ministrul Muncii, Rovana Plumb.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
29 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza