"Agrodiaspora", proiect pentru sprijinirea românilor din diaspora

Autorităţile de la Bucureşti încearcă prin mai multe tipuri de programe să vină în sprijinul românilor care doresc să se întoarcă acasă şi să deschidă o mică afacere.

Adăugat: 10 Iunie 2016
Ultima actualizare:10 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dan Stoenescu, ministrul delegat al românilor de pretutindeni
trimite pe mail

Ieri seară la Milano, unde trăiesc peste 44.000 de conaţionali, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a prezentat proiectul "Agrodiaspora".

Diaspora reprezintă, aşa cum susţine şi ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, un partener de dezvoltare pentru România.

Aceasta datorită banilor pe care conaţionalii noştri din străinătate îi trimit în ţară - numai din Italia pleacă anual peste 1,50 de miliarde de euro - dar şi datorită unui număr destul de mic, până acum, de investiţii realizate de românii întorşi acasă.

În acest sens, după Torino şi Milano, va avea loc o nouă sesiune de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii, la Roma, sesiune la care va fi prezent şi ministrul Dan Stoenescu.

"Este o iniţiativă care vine ca răspuns la solicitările românilor din diaspora. Mulţi români din Italia, din Spania, din Grecia, din Portugalia, din Marea Britanie, Irlanda doresc să afle mai multe despre oportunităţile de investiţii în România din domeniul agriculturii şi, practic, prin această iniţiativă pe care o avem împreună cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale dorim să le prezentăm oportunităţile. Este important ca noi să ştim care sunt problemele cu care se confruntă românii în acest domeniu pentru a veni cu soluţiile adecvate", a spus niministrul.

Această iniţiativă este bine primită de reprezentanţii asociaţiilor de români şi, mai ales, de sindicalişti, aşa cum este Iulian Manta.

"Da, într-adevăr, aceste sesiuni de informare din partea Guvernului român în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene, în cazul acesta, în agricultură, sunt foarte importante şi datorită faptului că sunt foarte mulţi muncitori români care au rămas fără un loc de muncă, mai ales în sectorul construcţiilor, dar eu cred că este necesar şi foarte important ca aceste sesiuni de informare să nu ajungă doar la liderii asociaţiilor, ci să ajungă şi la oamenii de rând care au mai greu acces la astfel de tip de informaţii", a subliniat lider sindical.Autor:
Elena Postelnicu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza