Agenda vizitei premierului Viorica Dăncilă la Bruxelles

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă merg, săptămâna aceasta, separat la Bruxelles, în contextul recentelor dezbateri legate de justiţia din România, în care s-au implicat şi oficiali europeni.

Adăugat: 18 Februarie 2018
Ultima actualizare:18 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă, premierul României
trimite pe mail

Pentru doamna Dăncilă, fost europarlamentar PSD, care este la prima întâlnire în calitate de prim-ministru cu şefii principalelor instituţii de la Bruxelles, principala ţintă este creşterea dimensiunii europene a guvernării.

Intensificarea relaţiilor dintre Bucureşti şi principalele instituţii comunitare reprezintă o prioritate a noului cabinet, spunea premierul Viorica Dăncilă, întrucât o relaţie bună cu Bruxelles-ul poate aduce plusvaloare atât pe absorbţia fondurilor europene, pe proiecte europene, dar şi în ceea ce priveşte cunoaşterea corectă a unor situaţii din România.

În acest sens, vor fi intensificate relaţiile de politică externă şi va exista o preocupare pentru o participare activă la discuţiile privind viitorul economic, mai spunea Viorica Dăncilă, anunţând, totodată, şi un prim pas în acest sens.

"Marţi şi miercuri voi fi la Bruxelles, să mă întâlnesc cu preşedintele Comisiei Europene, domnul Juncker, cu preşedintele Consiliului, domnul Tusk, cu preşedintele Parlamentului European, domnul Tajani, şi bineînţeles voi avea o întâlnire cu comisarul român pe politici regionale, doamna Corina Creţu. Vreau să cresc dimensiunea europeană a guvernării şi cred că acesta este primul pas", a spus Viorica Dăncilă.

Şeful Executivului român vrea o relaţie mai bună, o relaţie corectă şi transparentă cu liderii instituţiilor europene şi explică şi de ce.

"Pentru că ne aşteaptă o perioadă importantă pentru Uniunea Europeană, ne aşteaptă o perioadă importantă pentru România, preşedinţia Uniunii Europene, şi cred că este foarte bine ca să putem să fim şi noi la masa discuiilor atunci când se vorbeşte despre viitorul Europei, atunci când se creionează politicile importante la nivel european şi mă refer la politica de coeziune şi politica agricolă comună, atât de importante pentru România", susține Viorica Dăncilă.

Tema legilor justiţiei din România va constitui, fără nicio îndoială, unul dintre principalele subiecte ce vor fi discutate la Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă spunea recent că ministrul justiţiei Tudorel Toader trebuia să fie lăsat să vorbească în cadrul dezbaterii pe această temă din Parlamentul European, pentru că ştia toate detaliile şi putea da răspunsurile necesare.

Ea a adăugat că va transmite personal această opinie preşedinţilor Comisiei Europene şi Parlamentului European.

O comunicare directă cu Bruxelles-ul ar diminua, în opinia premierului, şi situaţiile în care problemele existente în România ar fi discutate în plenul Parlamentului European de către celelalte state membre.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza