Agenda Senatului

Astăzi este așteptat un raport al Comisiei pentru politică externă din Senat, în urma audierii de săptămâna trecută a ambasadorului României la Washington, George Maior.

Adăugat: 17 Septembrie 2018
Ultima actualizare:17 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În cadrul întâlnirii, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a apreciat că performanța acestuia ca ambasador este una foarte slabă și a anunțat că va solicita Ministrului de Externe rechemarea sa în țară.

Călin Popescu-Tăriceanu i-a reproșat că declarațiile sale au fost neinspirate când a comentat scrisoarea fostului primar al New York-ului, Rudolph Giuliani.

Pe de altă parte, ambasadorul României la Washington a respins toate acuzaţiile şi a precizat că şi-a îndeplinit datoria în interesul naţional românesc, în timp ce opoziția, prin vocea senatorului PNL Alina Gorghiu, consideră că audierea a fost "o reglare de conturi".

Pe ordinea de zi a plenului Senatului figurează astăzi o propunere legislativă prin care se instituie Ziua Dăruirii.

Donații de alimente, produse sau fonduri, activități de tip voluntariat ori donare de sânge vor dezvolta altruismul, bucuria de a dărui și relațiile între membrii comunității, arată inițiatorul.

De asemenea, pe ordinea de zi se află și proiectul Guvernului "Investește în tine", prin care se facilitează accesul la finanțare pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-26 ani, integrați în sistemul de învățământ.

Acest program presupune acordarea unui credit în valoare de până la 40 de mii de lei, pe o perioadă de zece ani, pentru plata cărților, rechizitelor sau taxelor de studii, inclusiv pentru familia celui care accesează creditul.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza