Agenda săptămânii parlamentare

Ministrul de interne, Carmen Dan, este aşteptată luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la Ora Guvernului, iar la Senat ajunge în plen proiectul privind limitarea dobânzilor pentru creditele ipotecare şi cele de consum.

Adăugat: 26 Februarie 2018
Ultima actualizare:26 Februarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul de interne, Carmen Dan, este aşteptată, astăzi, în Camera Deputaţilor, la invitaţia parlamentarilor liberali, pentru a oferi o serie de informaţii legate de gestionarea activităţii ministerului.

Mâine, ar urma să vină la Parlament şi fostul director al SRI, George Maior, pentru a fi audiat în comisia de control asupra acestui serviciu.

Ministrul de interne, Carmen Dan, este aşteptată astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, la Ora Guvernului.

Dezbaterile au loc la iniţiativa PNL, care solicită explicaţii privind criza de personal din minister şi modul în care această instituţie gestionează problematica violenţei în familie.

"După pensionările de la jumătatea anului trecut, s-a ajuns la situaţii în care avem personalul la 50% din necesar şi nu vom avea posibilitatea efectiv să intervenim în cazuri de violenţă. În al doilea rând, avem din partea poliţiştilor reclamate scăderi semnificative de venituri şi vrem ca doamna Dan să explice de ce se întâmplă lucrul ăsta şi dacă are vreo măsură în vedere", a spus Ovidiu Raeţchi, deputat liberal.

Activitatea Senatului

La Senat ajunge în plen cu raport favorabil din partea comisiilor de specialitate proiectul de lege privind limitarea dobânzilor pentru creditele ipotecare şi cele de consum.

De exemplu, raportat la valoarea actuală stabilită de BNR, dobânda percepută pentru creditele ipotecare nu ar putea depăşi, potrivit acestui proiect, 5,4%.

După dezbaterea din Senat, votul decizional revine Camerei Deputaţilor. Şi Comisia pentru controlul SRI continuă audierile, iar pentru săptămâna aceasta a confirmat participarea fostul director al Serviciului Român de Informaţii, George Maior.

Precizările aparţin preşedintelui Comisiei parlamentare, senatorul PSD, Claudiu Manda.

"Cred că sunt foarte importante poziţiile pe care le vor spune în cadrul comisiei cei doi care au condus Serviciul Român de Informaţii, în speţă domnul director şi domnul prim-adjunct. Probabil că o să avem un raport parţial pe unul dintre elementele pe care, de-a lungul audierilor, ne-am tot concentrat, în speţă intervenţia aceasta în zona de justiţie, relaţia cu unităţile de paerhet şi cu unităţile de instanţă", a spus Claudiu Manda.

Nu în ultimul rând, ar urma să aibă loc prima şedinţă a Comisiei de anchetă pentru verificarea activităţii directorului SPP, Lucian Pahonţu.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza