Agenda politică a săptămânii

În prima zi a anului şcolar, în mod tradiţional, parlamentarii îşi desfăşoară activitatea în teritoriu pentru a participa la festivităţile organizate în şcoli şi licee.

Adăugat: 4 Septembrie 2022
Ultima actualizare:4 Septembrie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Părinţii vor avea acces, luni, în unităţile de învăţământ la festivităţile de începere a cursurilor, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Printre ei se vor afla şi senatori şi deputaţi, pentru că parlamentarii au programată activitate în teritoriu, cu ocazia începerii noului an şcolar, iar lucrările în plen vor începe marţi.

În prima zi a anului şcolar, în mod tradiţional, parlamentarii îşi desfăşoară activitatea în teritoriu pentru a participa la festivităţile organizate în şcoli şi licee.

Marţi, deputaţii vor dezbate moţiunea simplă a USR la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, pe care îl acuză că schema de plafonare şi compensare a îndatorat companiile critice pentru economia românească sau a slăbit securitatea energetică într-un context internaţional extrem de dificil.

Pe de altă parte, la propunerea parlamentarilor din coaliţia de guvernare PSD-PNL-UDMR s-a înfiinţat Comisia parlamentară specială care va dezbate legile justiţiei.

Recent, Guvernul a adoptat un pachet de trei legi ale justiţiei de care depinde ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi intrarea în Schengen a României.

De asemenea, adoptarea legilor justiţiei este jalon de îndeplinit pentru România în PNRR.

Documentele au sosit deja la Parlament şi este de aşteptat ca cei 25 de senatori şi deputaţi din această comisie specială să înceapă să lucreze.

Şi tot săptămâna viitoare este aşteptată o reuniune a liderilor coaliţiei de guvernare.

PSD-PNL-UDMR ar urma să discute, printre altele, despre eventuala majorare a pensiilor şi salariului minim pe economie propusă de social-democraţi şi despre ordonanţa de urgenţă privind plafonarea şi compensarea preţurilor din energie. RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 septembrie, ora 13:04)

 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Septembrie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza