Agenda Parlamentului

De la ora 11:00, conducerea Parlamentului se reuneşte în şedinţă pentru a decide calendarul dezbaterii şi votului asupra proiectului legii bugetului de stat pentru anul 2018.

Adăugat: 7 Decembrie 2017
Ultima actualizare:7 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Alături de proiectul de buget, pe adenda de astăzi a Parlamentului se mai află şi legea privind statutul magistraţilor sau ancheta privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

De la ora 11:00, conducerea Parlamentului se reuneşte în şedinţă pentru a decide calendarul dezbaterii şi votului asupra proiectului legii bugetului de stat pentru anul 2018.

Parlamentarii vor avea un timp la dispoziţie pentru a analiza şi depune amendamente la proiectul legii bugetului, apoi comisiile de specialitate vor dezbate, în prezenţa miniştrilor de resort bugetele instituţiilor pe care le conduc, pentru ca mai apoi comisiile reunite pentru buget să înainteze raportul plenului comun. Votul asupra proiectului de buget va avea loc într-o şedinţă comună a parlamentului.

Tot astăzi, de la ora 10:30, sunt programate la Senat şi Camera Deputaţilor şedinţe separate ale birourilor parmanente.

Cel mai probabil, la Camera Deputaţilor se va stabili data la care plenul se va pronunţa prin vot final asupra proiectului de modificare a Legii privind statutul magistraţilor, document dezbătut doar pe articole, ieri, într-o şedinţa maraton a deputaţilor.

Proiectul va fi depus apoi la Senat, pentru a intra pe traseul legislativ, Senatul fiind for decizional în acest caz.

Tot astăzi, de la ora 10:00, Comisia parlamentară de anchetă ANRE va începe să redacteze raportul final după audieri care s-au desfăşurat în ultima perioadă.

Comisia s-a constituit în septembrie 2017, pentru a verifica modificarea preţului la energie şi la gaze la consumatorul final şi a audiat pe parcursul mai multor şedinţe factorii implicaţi în acest proces în ultimii ani.


 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza