Agenda parlamentară a săptămânii

Legislativul de la Bucureşti îşi reia activitatea în comisii şi plen. Deputaţii urmează să dea un vot final pentru ordonanţa de urgenţă privind noul Cod Rutier.

Adăugat: 6 Iunie 2022
Ultima actualizare:6 Iunie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Noul Cod Rutier urmează să fie adoptat săptămâna aceasta în Camera Deputaţilor.

Ar putea să fie o variantă îndulcită, cu sancţiuni mai puţin severe decât a propus guvernul prin ordonanţă de urgenţă.

De exemplu, în comisiile de specialitate, deputaţii au eliminat sancţiunea de ridicare a permisului pentru şoferii agresivi.

Tot de la Parlament, s-a anunţat că preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, începe astăzi, o vizită oficială de două zile în Republica Moldova.

În vizita oficială de la Chişinău, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, va fi însoţit de mai mulţi senatori şi deputaţi PSD, iar agendă prevede discuţii la nivel parlamentar, dar şi întrevederi cu şeful statului, Maia Sandu şi cu premierul Natalia Gavriliţa. Oficialii de la Bucureşti au reiterat că România este alături de

Republica Moldova, inclusiv în demersul de aderare la UE şi pentru soluţionarea politică a problemei transnistrene cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale recunoscute internaţional.

Legislativul de la Bucureşti îşi reia activitatea în comisii şi plen. Deputaţii urmează să dea un vot final pentru ordonanţa de urgenţă privind noul Cod Rutier, document care, la comisie, a fost modificat faţă de forma guvernului.

Astfel, a fost eliminată, între altele, sancţiunea de ridicare a permisului timp de 30 de zile pentru şoferii care fac slalom agresiv printre maşini. Totodată, cei prinşi de radat cu o viteză de peste 70 km la oră faţă de cea legală ar putea să conducă încă două săptămâni, pe baza unei dovezi eliberate de poliţişti.

Un vot se aşteaptă şi pentru solicitarea formulată de preşedintele Klaus Iohannis de reexaminare a legii care permite împuşcarea urşilor agresivi şi în afara localităţilor.

În plenul Senatului, ca primă cameră sesizată, urmează votul pentru ordonanţa de urgenţă privind acordarea de tichete sociale în valoare de 250 de lei pentru persoanele aflate în risc de sărăcie extremă.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Iunie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza