Agenda parlamentară a săptămânii

Săptămâna aceasta este termenul-limită până la care PNRR ar putea fi prezentat şi în legislativ, înainte de depunerea lui la Bruxelles de către executiv.

Adăugat: 24 Mai 2021
Ultima actualizare:24 Mai 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Începe o săptămână decisivă pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, înainte de a fi trimis Comisiei Europene pentru ca România să poată accesa cele aproape 30 de miliarde de euro pentru dezvoltare.

Forma finală a documentului, cu toate detaliile de implementare, trebuie definitivată până la sfârşitul acestei luni, dar, în acelaşi timp, principalul partid de opoziţie - PSD - insistă ca Guvernul să vină în Parlament şi să prezinte planul.

În caz contrar, a avertizat că ar putea să nu voteze un tratat european care majorează contribuţia statelor membre la bugetul Uniunii şi pentru care este nevoie de majoritate de două treimi în legislativ.

Săptămâna aceasta este termenul-limită până la care PNRR ar putea fi prezentat şi în legislativ, înainte de depunerea lui la Bruxelles de către executiv.

Şi tot săptămâna aceasta, tot mai probabil miercuri, va avea loc o şedinţă comună a parlamentului, în care se va supune votului ratificarea contribuţei României la bugetul UE.

Cele două document sunt interconectate întrucât ratificarea de către parlament a deciziei UE pentru contribuţia României la bugetul acesteia este o condiţie necesară pentru operaţionalizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Pe de altă parte, marţi, la Parlament, este programată o şedinţă comună a comisiilor juridice, în care se vor analiza rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului, pentru anii 2019 şi 2020, iar la Senat ar putea intra pe traseu legislativ, pentru votul decizional, proiectul de lege potrivit căruia furnizorii de comunicaţii vor putea utiliza în reţelele 5G numai tehnologie, echipamente şi program de la producătorii autorizaţi, pe baza avizului dat de CSAT.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Mai 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza