Agenda lucrărilor Consiliului Afaceri Externe al UE

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, va participa luni, la Consiliul Afaceri Externe de la Bruxelles.

Adăugat: 18 Februarie 2019
Ultima actualizare:18 Februarie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe
trimite pe mail

Pe agenda reuniunii este şi o evaluare în detaliu a situaţiei din Ucraina, inclusiv în contextul alegerilor prezidenţiale şi parlamentare care vor avea loc anul acesta la finalul lui martie şi în toamnă.

Miniştrii de externe vor analiza şi stadiul reformelor interne şi situaţia de securitate din Ucraina. De asemenea, miniştrii vor discuta despre Siria, mai ales ca luna viitoare va avea loc la Bruxelles a treia conferinţă europeană privind viitorul Siriei.

Trebuie spus că România susţine implicare Uniunii în eforturile de reconstrucţie în Siria înainte să fie finalizat procesul politic prin care sirienii vor decide ce fel de guvrnare să aibă ţara, asta în condiţiile în care unele state membre vor ca uniunea să stea de o parte până va fi clarificată situaţia politică în Siria, mai ales că acum contextul de securitate se complică din cauza retragerii americane din zonă decisă de preşedintele Donald Trump.

Miniştrii vor analiza şi ultimele evoluţii în criza politică din Venezuela şi rezultatele primei reuniuni a Grupului internaţional de contact pentru Venezuela.

Este prevăzut ca reuniunea să se încheie cu o serie de decizii şi concluzii inclusiv în ceea ce priveşte situaţia din Yemen, diplomaţia în domeniul schimbărilor climatice, dar şi priorităţile pe acest an ale UE în cadrul ONU în matrie de drepturile omului.

Marţi, la Consiliul Afaceri Generale, prezidat de ministrul pentru afaceri europene, George Ciamba, miniştrii din statele membre vor pregăti agenda pentru Consiliul European din 21 şi 22 martie.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Februarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza