Agenda electorală 28 aprilie

Alegeri europarlamentare 2019 - Agenda electorală din 28 aprilie 2019.

Adăugat: 29 Aprilie 2019
Ultima actualizare:1 Mai 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Campania PNL pentru europarlamentare se desfăşoară sub sloganul "România în primul rând".

Aflat la un miting electoral la Timişoara, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre importanţa acestor alegeri.

Ludovic Orban: Partidul Naţional Liberal este partidul care se bucură de cea mai mare încredere în România. Ne propunem ca, pe 26 mai, Partidul Naţional Liberal să redevină cel mai puternic partid din România. Avem pe lista de candidaţi oameni cu performanţe extrem de serioase în administraţia locală. Avem cea mai bună listă de candidaţi care pot să reprezinte România la nivelul Parlamentului European.

Declaraţie consemnată de corespondentul nostru Alina Bujancă.

-------------------------------------------------------

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut în faţa alegătorilor din Botoşani că social-democraţii vor trimite în forul european cei mai buni europarlamentari.

Liviu Dragnea: Partidul Social Democrat are o listă de europarlamentari foarte bună. Sunt oameni care ştiu ce au de făcut, oameni care vorbesc una-două limbi străine, oameni care se pricep la procedurile europene, oameni care au curaj, cărora nu le este ruşine să fie români, cărora nu le este teamă să bată cu pumnul în masă, să se bată pentru ţara lor. Asta nu înseamnă că nu suntem pro europeni, dar este dreptul nostru de a muncii pentru România, de a lupta pentru români, pentru ca fiecare român să aibă o viaţă mai bună.

A consemnat corespondentul nostru Gina Poenaru.

--------------------------------------------------------

Lista Alianţei "2020 USR PLUS" reprezintă o alternativă la actuala putere. Acesta este mesajul transmis de preşedintele USR, Dan Barna, alegătorilor din România, cu îndemnul de a veni la vot pe 26 mai.

Dan Barna: Pe 26 mai, românii au ocazia să aleagă lista USR PLUS, care este o listă democratică cu de departe cu cei mai buni candidaţi la europarlamentarele pe care le-a avut România vreodată, cu studii reale, cu diplome de absolvire reale şi cu cariere şi cu profesii reale. Aceasta este alternativa pe care o are România - oameni cinstiţi şi profesionişti.

Realizator: Declaraţie consemnată de Alexandra Cristea.

----------------------------------------------------------

Echipa ALDE va lupta în Parlamentul European şi pentru drepturile transportatorilor - a susţinut, la Timişoara, preşedintele formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu.

El a mai spus că ALDE va apăra interesele României în Europa.

Călin Popescu-Tăriceanu: Parlamentarii noştri vor milita pentru menţinerea libertăţilor de care se bucură în momentul de faţă toţi transportatorii, nu numai cei români, din Europa, pentru că nu vreau să revenim la o Europă cu bariere, ci la o Europă care să se consolideze pe baza libertăţilor. Nu vreau să lăsăm ca politicile protecţioniste să revină în prim-plan şi nu vrem sub nicio formă ca în Europa să fie adâncită această fisură între ţările din Vest şi ţările din Est.

----------------------------------------------------

Programul UDMR pentru Parlamentul European se bazează pe trei idei importante: mai multe fonduri europene, mai multă dezvoltare şi drepturi pentru minorităţile istorice. Declaraţia aparţine preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: Noi spunem că suntem interesaţi, România în primul rând, şi maghiarii din România, să avem o uniune europeană reformată. Recunosc acuma şi cei care, până anul trecut, spuneau că totul este bine, nu trebuie schimbat nimic, şi ei spun că este nevoie de reformă, o uniune puternică, în care Transilvania şi România poate să se dezvolte.

-------------------------------------------------------

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, spunea că formaţiunea pe care o conduce va milita în viitorul legislativ european pentru unirea României cu Republica Moldova.

Eugen Tomac: Să ştiţi că în următorii ani, peste 50% din populaţia Republicii Moldova va fi şi populaţia României, vor fi şi cetăţeni ai României şi, implicit, ai Uniunii Europene. Cine le poate apăra mai bine interesele la Bruxelles decât noi, PMP-ul? Trebuie să ducem mai departe acest obiectiv, pentru că este un obiectiv sfânt de ţară, pe care preşedintele Băsescu l-a trasat.
 Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Aprilie 2019
Ultima actualizare:
1 Mai 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza