Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Agenda electorală 10 mai

Alegeri europarlamentare 2019 - Agenda electorală din 10 mai 2019.

Agenda electorală 10 mai

Articol de Alina Bordeiaşu, 10 Mai 2019, 11:15

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 mai, ora 11:00) - Realizator: Alina Bordeiaşu - Bun găsit! Sunt Alina Bordeiaşu. Astăzi, la Bacău, va avea loc lansarea candidaţilor PNL. Echipa liberală va ajunge şi la Vaslui. Candidaţii Alianţei USR PLUS vor prezenta cetăţenilor din judeţele Dâmboviţa şi Prahova proiectele pentru România în Europa; o parte din echipa alianţei va ajunge la Copenhaga pentru a discuta cu românii de acolo. Echipa UNPR - prin candidaţii Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu - va discuta cu alegătorii din Râmnicu Vâlcea şi Târgu Jiu. La Hunedoara va ajunge echipa Pro România, la Iaşi candidaţii ALDE, iar independentul Peter Costea la Satu Mare.
*
Realizator: Aflat, la Sibiu, la summitul european, candidatul Alianţei USR-PLUS, Dacian Cioloş, a vorbit despre importanţa alegerilor din 26 mai pentru viitorul Parlament European.
Dacian Cioloş: Pe 26 mai sunt alegeri cheie, pentru că nu doar că vom trimite nişte europarlamentari în Parlamentul European, dar e o oportunitate să ne spunem clar şi răspicat opinia noastră ca cetăţeni români şi cetăţeni europeni despre statutul pe care îl vrem pentru România în Uniunea Europeană. Noi dorim să ducem România în inima Europei şi dorim să aducem Uniunea Europeană în România pentru maxim de beneficii.
Realizator: A consemnat Cristi Florea, corespondent Radio România.
*
Realizator: "România este în Europa, iar summitul de la Sibiu a confirmat acest lucru" - a declarat, la Baia Mare, candidatul care deschide lista PNL, Rareş Bogdan.
Rareş Bogdan: Dragi maramureşeni, vine Europa la Sibiu, în România, într-un loc unde niciodată Europa nu a încetat să există. E un moment extrem de important, este un moment cheie care ne arată încă o dată că România este în Europa.
Realizator: Declaraţie consemnată de Adrian Marchiş.
*
Realizator: "Mai mulţi bani europeni şi o nouă imagine a ţării noastre în Europa" - este promisiunea făcută, la Iaşi, de Carmen Avram, în faţa susţinătorilor prezenţi la mitingul organizat de PSD.
Carmen Avram: Puteţi avea încredere până la capăt în aceşti oameni că vor lupta pentru voi, că vor lupta pentru ca fermierii români să obţină bani ca să se poată dezvolta şi să poate vinde în magazinele româneşti ce produc.Vom lupta pentru ca ţara asta din care faceţi parte, ţara asta pentru care aţi luptat atâţia ani să îşi recâştige respectul pe care l-am pierdut în aceşti ani. Pe 26 mai ne vedem la vot!
Reporter: A consemnat Cristina Vartolomei./eradu
*
Realizator: Ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu, spunea că europarlamentarii ALDE au susţinut tot timpul România în Parlamentul European. Declaraţia, consemnată de Cristiana Sabău, a fost făcută la Bistriţa.
Graţiela Gavrilescu: Dacă ai europarlamentari care doresc să se implice, să apere interesul cetăţeanului român, pentru că el, cetăţeanul român, i-a trimis în Parlamentul European, atunci, cu certitudine, şi România o să aibă o altă reprezentativitate. Nu să ne ducem în Parlamentul European şi, între ghilimele fie spus, să ne bălăcărim noi cu noi.
*
Realizator: PMP le va prezenta cetăţenilor avantajele României ca membru al Uniunii Europene. Acest aspect important a fost semnalat de candidatul ce deschide lista PMP, fostul preşedinte Traian Băsescu.
Traian Băsescu: Programul nostru începe cu o prezentare a avantajelor de a fi membru în Uniunea Europeană. Venitul net al României de la intrarea în Uniunea Europeană până în 2017 este de 30 de miliarde de euro, care au venit gratuit în ţară. Nivelul investiţiilor străine a crescut de la 32 de miliarde la 78 de miliarde.
*
Realizator: Candidatul UDMR Iuliu Winkler a transmis un mesaj de Ziua Europei, cu îndemnul de a privi spre viitor, la o Europă în schimbare. Într-un comunicat de presă, Iuliu Winkler spunea că trebuie să punem, din nou, cet?ţenii, comunităţile şi tradiţiile în centrul construcţiei europene. Doar aşa vom putea continua, mai spunea candidatul UDMR.
*
Realizator: Gregoriana Tudoran candidează independent la alegerile europarlamentare şi militează pentru regiunea Moldovei. Prezentă la Botoşani, ea a îndemnat românii să vină la vot.
Gregoriana Tudoran: Prezentanţi-vă la vot pe 26 mai, pentru a schimba ceea ce nu ne place. Schimbaţi promisiunile nerespectate pe ceea ce înseamnă proiecte concrete. Alegeţi ceea ce credeţi că poate opri românii să mai plece în afară în căutarea unui destin mai bun şi să alegeţi ceea ce credeţi că poate încuraja românii să vină acasă.
Realizator: A consemnat Gina Poenaru.

"Alegeri europarlamentare 2019. Agenda electorală"

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 mai, ora 17:00)
- Realizator: Petruţa Dinu
Realizator: Bun găsit, vă prezint ştiri din campania pentru alegerile din 26 mai.
Rovana Plumb, candidat aflat pe locul întâi pe lista PSD, a declarat că parcursul european al României este ireversibil. Declaraţia a fost făcută la mitingul organizat de social democraţi la Iaşi şi la care au participat peste 15.000 de simpatizanţi social democraţi din toată Moldova.
Rovana Plumb: Mă bucur că sunteţi într-un număr atât de mare. Asta este forţa PSD. Voi sunteţi forţa PSD. Datorită vouă, PSD a avut forţa şi priceperea de a aduce România în NATO. Datorită vouă, PSD a avut forţa şi inteligenţa de a aduce România în Uniunea Europeană. Un parcurs european al României care este ireversibil, pentru că PSD este cel mai pro-european partid.
*
Realizator: Fostul premier Dacian Cioloş deschide lista de candidaţi a alianţei USR PLUS pentru alegerile din 26 mai. El a declarat la Hunedoara că speră ca alianţa să obţină aproximativ 10 mandate de euro-parlamentari. Dacian Cioloş a subliniat că mobilizarea voluntarilor a fost esenţială în această campanie pentru a-i convinge pe oameni să iasă la vot.
Dacian Cioloş: Rezultatul nostru va fi cu siguranţă proporţional cu participarea oamenilor la vot, pentru că noi ştim că avem un public de susţinători mobilizaţi. Noi adunăm semnăturile din stradă. Noi avem foarte mulţi voluntari şi pe asta ne-am bazat în toată campania şi ne bazăm în toată campania şi vreau să le mulţumesc. Avem foarte mulţi voluntari, care pot să fie membri de partid la PLUS, la USR, dar sunt mulţi care nu sunt membri de partid şi care ies în stradă şi ne ajută, pentru că cred în obiectivele,pe care le avem.
*
Realizator: Candidatul ALDE pentru alegerile europarlamentare, Renate Weber.
Renate Weber: O resimt aşa, ca pe o palmă. Este votul dat în ultima săptămână la Strasbourg pe directiva privind protecţia consumatorului, care, dincolo de câteva prevederi foarte bune şi necesare, din păcate continuă acest dublu standard privind calitatea produselor pe care le importăm. Adică sub aceeaşi etichetă, pe care scrie exact acelaşi lucru, găsim altceva.
*
Realizator: Preşedintele organizaţiei municipale a PNL Brăila, Adrian Tabarac, este candidat pe lista partidului pentru europarlamentare. Prioritatea PNL, spune el, este construirea unui spital regional Brăila - Galaţi cu fonduri europene.
Adrian Tabarac: Şi la Spitalul Judeţean şi pentru regiunea noastră am venit cu o soluţie, cu construcţia unui spital regional, lucruri foarte importante pentru regiune şi nu în a doua, a treia, a şaptea tranşă de finanţare, ci acum, prima tranşă de fonduri europene, care se poate accesa. Aceste lucruri sunt foarte importante pentru cetăţeni pentru că atât /BEI-ul/, cât şi guvernul au conştientizat importanţa construirii unui spital regional, fiind cea mai mare grammaire are urbană după Bucureşti.
*
Realizator: Candidatul Pro România pentru Parlamentul European Daniel Constantin a precizat la Râmnicu Vâlcea că votul acordat la alegerile europarlamentare va duce la schimbarea majorităţii politice. Fost ministru al agriculturii, Daniel Constantin a vorbit şi despre noua politică agricolă.
Daniel Constantin: Cred că e important ca la alegerile din 26 mai toată lumea să conştientizeze că dacă vin la vot şi votează alte partide decât cele două, probabil că sunt şanse foarte mari să se schimbe chiar după europarlamentare majoritatea şi implicit guvernarea. Fondurile europene au ajutat foarte mult sectorul agricol, şi dacă azi vorbim de producţii mari, dacă azi vorbim de performanţe în agricultură - sigur, nu ne-am atins potenţialul maxim -, cred că acest lucru se datorează în primul rând fondurilor europene.
*
Realizator: De Ziua Regalităţii, candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion propune o dezbatere publică legată de revenirea la forma de guvernare anterioară regimului comunist. El aminteşte că monarhia jucat rol fundamental în modernizarea României, în edificarea democraţiei şi a statului de drept, în realizarea unităţii naţionale în anul de glorie 1918. George Simion a depus astăzi o coroană de flori la statuia ecvestră a Regelui Carol I din Bucureşti, iar în această seară participă la manifestaţiile de la Palatul Elisabeta - se arată în comunicatul primit la redacţie.

Alegeri europarlamentare 2019. Agenda electorală.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 mai, ora 20:00)
- Realizator: Petruţa Dinu - Alianţa 2020 USR-PLUS a lansat, la Cluj Napoca, 'Manifestul pentru Europa viitorului'. Documentul este un apel către toţi cei care cred că locul României este într-o Europă puternică şi arată viziunea celor două partide despre viitorul în Uniune. Dan Barna, liderul USR: Trebuie să acceptăm că Uniunea Europeană nu mai poate fi competitivă cu, spre exemplu, China la produs tricouri, bascheţi sau creioane. Trebuie să acceptăm că şansa pentru UE este investiţia exact în cercetare şi dezvoltare; o renaştere a Europei ca acea zonă magică a planetei. Ca să rămânem acest loc magic pentru locuitorii planetei, miza este să investim în infrastructură digitală.
*
Realizator: Patriotism şi solidaritate, le-a solicitat liderul PSD, Liviu Dragnea, celor 15.000 de oameni care au participat la mitingul organizat de social-democraţi la Iaşi. Liviu Dragnea consideră că românii au fost dezbinaţi de regimurile anterioare şi a lansat un îndemn la unitate.
Liviu Dragnea: Avem cu toţii nevoie de o patrie, pentru că ţara noastră a uitat să mai fie o patrie. Românii nu sunt de două feluri; nu sunt unii buni şi alţii răi. Avem cu toţii aceleaşi drepturi, avem cu toţii dreptul la un viitor comun. Patria înseamnă pace, nu război!
*
Realizator: Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că în centrul dezbaterilor din societate în aceste zile ar trebui să se regăsească problemele cu care se confruntă Uniunea Europeană.
Călin Popescu-Tăriceanu: Trebuie să ne schimbăm atitudinea pe care o avem. Trebuie să înţelegem că proiectul european se confruntă cu o serie de dificultăţi şi trebuie să gândim care poate să fie aportul României şi al românilor la depăşirea acestor dificultăţi, în aşa fel încât proiectul european să reprezinte şi pentru generaţiile viitoare o referinţă în ceea ce înseamnă drepturile, libertăţile, instituţiile democratice şi, nu în ultimul rând, securitatea şi prosperitatea cetăţenilor europeni, deci şi a celor români.
*
Realizator: Campania PNL la europarlamentare se desfăşoară sub sloganul 'România, în primul rând'. Aflat la un miting electoral la Timişoara, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre importanţa acestor alegeri.
Ludovic Orban: PNL este partidul care se bucură de cea mai mare încredere în România. Ne propunem ca pe 26 mai, PNL să redevină cel mai puternic partid din România. Avem pe lista de candidaţi oameni cu performanţe extrem de serioase în administraţia locală. Avem cea mai bună listă de candidaţi care pot să reprezinte România la nivelul Parlamentului European.
*
Realizator: Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, crede că Uniunea Europeană este un proiect care aduce progres României şi pe care formaţiunea sa îl susţine.
Gabriel Oprea: Noi credem în valorile naţionale ale României, dar credem că proiectul european este un proiect sustenabil, care aduce progres României, cum credem că şi Alianţa NATO aduce securitate în România. Cred că oamenii de afaceri n-ar mai trebui să fie hăituiţi, români vorbesc. Ar trebui să fie sprijiniţi fiindcă ei aduc plus valoare, progres şi aduc bani care merg în primul rând la sănătate şi la învăţământ.
*
Realizator: Prioritatea UDMR este în aceste zile campania pentru alegerile din 26 mai. Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, îşi doreşte să reuşească o mobilizare cât mai bună la vot.
Kelemen Hunor: Acum ne pregătim pentru alegerile europarlamentare. Pe 26 suntem prezenţi la urne, încercăm să mobilizăm pe simpatizanţii noştri şi pe votanţii noştri, apoi vom vedea ce se va întâmpla mai departe, dar prioritatea numărul unu în această perioadă este campania electorală şi, bineînţeles, campania pentru referendum, că merg împreună, nu poţi să le separi.

Ordonanţă de urgenţă cu caracter fiscal, pe masa Guvernului
Știri 28 Martie 2024, 08:44

Ordonanţă de urgenţă cu caracter fiscal, pe masa Guvernului

Potrivit documentului, Executivul va menţine bonusurile reprezentând drepturile de hrană sau tichetele de masă, la valoarea...

Ordonanţă de urgenţă cu caracter fiscal, pe masa Guvernului
Marcel Ciolacu:  România ajută Republica Moldova să facă paşi siguri către UE
Știri 27 Martie 2024, 18:30

Marcel Ciolacu: România ajută Republica Moldova să facă paşi siguri către UE

Prin tot ceea ce facem, vrem să ajutăm Moldova să facă paşi mari şi siguri pentru a se apropia de Uniunea Europeană, a...

Marcel Ciolacu: România ajută Republica Moldova să facă paşi siguri către UE
Deficitul bugetar, dublu față de anul trecut
Știri 27 Martie 2024, 08:19

Deficitul bugetar, dublu față de anul trecut

Deşi veniturile totale în ianuarie şi februarie au fost mai mari cu peste 17 procente, raportate la primle două luni din...

Deficitul bugetar, dublu față de anul trecut
Dobânzile la creditele acordate de instituţiile financiare nebancare, plafonate prin lege
Știri 26 Martie 2024, 17:49

Dobânzile la creditele acordate de instituţiile financiare nebancare, plafonate prin lege

Dobânzile la creditele acordate de instituţiile financiare nebancare vor fi plafonate, potrivit unui proiect de lege adoptat...

Dobânzile la creditele acordate de instituţiile financiare nebancare, plafonate prin lege
Mihai Tudose va deschide lista comună PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare
Știri 25 Martie 2024, 19:36

Mihai Tudose va deschide lista comună PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare

Liderii coaliţiei de guvernare au decis în şedinţa de la Palatul Victoria ca Mihai Tudose să deschidă lista comună PSD-PNL la...

Mihai Tudose va deschide lista comună PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare
Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută în Parlament
Știri 25 Martie 2024, 19:19

Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută în Parlament

Deputaţii au dezbătut în plen moţiunea simplă iniţiată de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului agriculturii, Florin Barbu.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută în Parlament
PSD şi PNL au validat candidaţii pentru lista comună la alegerile europarlamentare din 9 iunie
Știri 25 Martie 2024, 09:31

PSD şi PNL au validat candidaţii pentru lista comună la alegerile europarlamentare din 9 iunie

La social-democraţi lista este deschisă de Mihai Tudose, iar la liberali de Rareş Bogdan.

PSD şi PNL au validat candidaţii pentru lista comună la alegerile europarlamentare din 9 iunie
România intră în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime din 31 martie
Știri 25 Martie 2024, 08:49

România intră în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime din 31 martie

Începând cu 31 martie, pasagerii nu se vor mai opri la filtrele de control la graniţă pentru a le fi verificate documentele,...

România intră în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime din 31 martie